Dag ett på Kreta

Har varit tyst här ett tag, men lever helt enkelt loppan här på semestern!! Mycket har hänt och semestern fortsätter fortfarande så kommer nog bli en del updates i efterhand den närmsta framtiden. Vad har vi gjort hittills då? Första söndagen på semestern (22/7) så åkte vi till Kreta. Jag, Linus och Kevin. Planet lyfte 07.00 så den natten vart det inte mycket sömn.Flygresan vart det lite stök med, som vanligt när man reser med Linus hahaha. Typiskt fritidsresor som är helt inkompetenta att dem säger en sak och lovar det i kundtjänsten och sen säger raka motsatsen på plats. Hade inte en familj hoppat av i sista stund så Linus kunde sitta snett i 4 timmar, hade vi blivit avslängda. För att Linus är 204 cm lång och ej får plats i en vanlig stol. Väldigt irriterande när dvärgar sitter på ben utrymme platserna och dem är helt uppbokade så fort dem släpps....neej det var helt galet dåligt. Så nu har vi lärt oss att aldrig lita på fritidsresor .

Första dagen på Kreta var därför väldigt lugn då vi var väldigt trötta efter resan. Vi kom fram till hotellet vid ca 14.00 tiden, det var galet varmt ca 38 grader....Helt galet. Så vi gick direkt ner till stranden och hoppade i vattnet. Sen mot kvällen gick vi in till Chania staden och strosade runt där nere vid hamnen. Såg solnedgången som var helt fantastik. Vi testade att äta på något gyros hak, enda negativa med maten i Grekland var att dem snålade ganska rejält på såserna. Hände väldigt ofta att dem enbart hade tzatsiki som förövrigt är dunder gott. Andra gånger fick man tzatsiki men oftast i väldigt liten mängd sen fick man betala ca 40 kr om man ville ha mera, helt galet haha. Men hotellet hade ju fantastisk utsikt och nära till både vatten och huvudstaden. Tog endast 20 min in till Chania om man gick längs strandkanten.

Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229

Snön faller över sthlm

Hela natten och hela dagen har det snöat, kaos under morgontrafiken, men det är väl som vanligt när snön kommer, folk blir lika förvånande varje år och kör alldeles för fort och krockar. Zimba är helt överlycklig, dock sväljer han en sån otroliga mängder snö och smuts antar jag? Att han har kräkts 2 ggr sen i söndags, måste ju vara snön?

Nu när det är så mycket snö ute är jag otroligt glad att vi faktiskt köpte en overall till Zimba, den har varit guldvärd då han alldeles för ofta vill lägga sig ner och tugga på pinnar, eller bara rulla runt i snön och riskerar att bli blockhalt, men denna gången känns det ganska tryggt att låta han lägga sig ner, då han behåller värmen bra och får ingen direkt kontakt med snön. Juste glömde ju helt berätta att jag igår var hemma hos Linnéa på fika i deras nya lägenhet, lite stuff hade skett sedan sist och det kommer bli riktigt fint när det är klart, ska bli spännande att se.

Likes

Comments