Året som gått

Min Årsresumé för 2015

Det här året har kretsat väldigt mycket kring Zimba och så mycket annat än att göra saker tillsammans med hunden har vi nog inte hunnit med. Eftersom vi både har haft valptiden och sen hans sjukdom att deala med har det varit ett ganska tufft år. Hoppas på att 2016 blir mer lungt haha, så att vi kan njuta mer utav allt :D


De första 3 månaderna levde vi som i en liten bubbla med otroligt lite sömn och en massa saker att göra hela tiden. När Zimba väl började sova hela nätter så var hans hela nätter från 24.00 till 06.00, otroligt oskönt då man fick gå upp samma tid på helgen som vardagarna. Annars så var även den här tiden den bästa, Zimba var så otroligt liten och söt och trots att det var intensivt så saknar man det lite (A) När valparna blev närmare 3 månader fick Zimba träffa sin pappa och sina 2 andra bröder, Sigge och Sixten.

När våren började komma åkte vi till Katrineholm för att låta Zimba träffa på min farmors hund Hera. Ett mycket trevligt och lärorikt besök. 

Vi köpte äntligen lite balkongmöbler när våren kom, så mysigt att sitta ute på sin egen balkong i solen med en kopp kaffe! Sen att ha sin vapendragare bredvid blev bara ett extra plus! Zimba blev även bästa vän med jättarna Ceasar och Lotus :D

Zimba träffade sin bror Sigge 2 gånger under våren innan han började bli dålig. Otroligt kul hade han. Vi firade även påsk ute på landet där Zimba tog sitt första oplanerade dop. Att jaga en pinne och flyga rätt ner i en iskall sjö kanske inte var det smartaste. Haha tog honom många strandhäng innan han kunde släppa det och våga ta sig ner i vattnet igen.

Jag sålde äntligen min kassa och halvförstörda bil. Trots att den var rätt ny så hade den en hel massa problem, om det är någon som har oflyt med bilar så är det jag. Därför kändes leasingbil som det absolut bästa alternativet för en så oerfaren bilmänniska som mig haha. Sen gjorde vi ett till besök i Katrineholm där Zimba fick vara lite lös. Här hade han redan börjat halta men vi misstänkte bara att han hade sträckt sig.

Valborg firade jag och Linus tillsammans med Linnea och Johan, en riktigt rolig kväll hade :D

Nu började äntligen sommaren komma. Det var dags för valpträff/kennelträff hos kennel Combine. Pappa Toddy är från kennel Combine medan mamma Troja är från kennel Heatwave. De mixade ihop valpträffen med deras kennelträff. Här uppe är en bild på några från valpkullen. Zimba vann även första pris på utsällningen av valparna.

Efter lite mer än 2 månader utav oregelbunden hälta började vi bli oroliga och gick till veterinären. Där kände de och klämde igenom honom, röntgen gjordes och allt såg rätt grönt ut? De beställde tid hos magnetröntgen eftersom han fortfarande halta var det något konstigt som inte riktigt stämde överens. Här på klippet får Zimba lugnande inför röntgen, lilla bubbis blev så trött ;/

Runt midsommar började hans hälta bli värre, det var ofta han började halta helt random. Han hoppade till någon gång och kunde knappt gå. Han bara lyfte på vänstertassen och höll den i luften och ville inte stödja på den alls. Då började man ju bli lite orolig, vad är fel liksom. Var hemskt att se han ha så ont. Magnetröntgen visade inget särskilt så vi fick köra 3 månader utav bara koppelpromenader med honom, inge bus, inget fläng och inget lös. En ganska jobbig sommar.

Midsommar firade vi hos Linus familj med hela deras släkt. Riktigt trevligt, vi körde lekar och hade det riktigt kul. Nu började det närma sig min födelsedag och då hade jag och mina föräldrar en bakdag hemma hos mig :D <3

Första veckorna i juli fick Sthlm värsta värmeböljan upp mot 30 grader, det kändes som om man var utomlands. Därför tog jag till drastiska åtgärder på lunchen när jag var på jobbet, tog fram vattenslangen och blötte ner lilla vovvisen :D

Vi firade min 22 års dag med en utgång till rålisparken. En riktig rolig kväll hade vi. På bilden, min bror, jag och min brors tjej Elin :) På min första semestervecka åkte vi upp till dalarna och spenderade några dagar där. En väldigt fin liten stad :D

När vi kom hem från Dalarna bodde vi i några dagar hos Linus föräldrar då vi var hundvakt åt deras hundar medans de var i Berlin. Sen hade vi massa mysiga promenader i det varma vädret. Åååh saknar sommarpromenaderna.

Sen kom hösten och återbesök hos Väsby vet, där nya röntgen bilder togs och nu var det tydligt vad som var fel. Zimba hade fått ett tillväxtproblem. Ena benet i armbågen hade växt fel och sedan brutits av vilket hade skapat en irritation runt brosket som sedan orsakat sjukdomen artros. operationen bokades in den 2 september. Där upptäckte de att han hade måttlig artros. Nu väntade en lååång rehabilitering (som vi fortfarande idag håller på med) och en otrolig tuff period.

Äntligen tog vi oss i kragen och köpte en ny soffa, det bästa köpet vi gjort haha. Så otroligt skönt och stilrent det blev i vardagsrummet nu. 2 veckor efter operationen började Zimba sin rehab hos Annicas hundkälla och körde vattentrask i 10 veckor.

Zimba fyllde ett år den 31 oktober och det firades med hundtårta :D <3 Sen kom även Alex över och halloween pyntade lite.

Linnea fyllde år och det firades med en utgång mot stan. En riktigt rolig kväll :D
Sen fick Zimba sin stadsdebut.

Det börjar nalkas jul och Zimba poserar framför granen. Efter att våra 10 pass på vattentanken är över bestämde vi oss för att testa på hundsim. För att hålla igång Zimbas leder :)

I slutet utav November fick Zimba testa att springa lite lös i spårlina för första gången på evigheter. Katastrof haha men det går framåt, sakta men säkert. Vi åkte upp till Katrineholm igen och hälsade på Hera. Till Zimbas lycka :D

Nu när det bara är någon vecka kvar på detta år och man går igenom hur året har gått märker man att det har varit mycket ups and downs. Men i slutändan slutade allt bra ändå, Zimba mår jätte bra idag, så bra som han kan må med artrosen. Han kommer alltid ha sjukdomen att dras med men det är helt klart mycket bättre och man kan se att han nu har en helt annan livsglädje än innan. I somras såg han ganska risig ut, hade gått upp i vikt, pälsen var matt, han flämtade en massa, kunde aldrig ligga still. Idag är han som en helt annan hund, fin i både kropp och päls, flämtar aldrig och sover till 99% när vi är hemma. Han har blivit en mycket mer harmonisk hund. 

Nästa år hoppas jag på mer roligheter både med hund och vänner. Året kommer börja bra med en Thailands resa tillsammans med pojkvännens familj <3 Sen kan det bara gå framåt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229