Troende

Orsakullans bloggutmaning idag:

Yes jag är troende! Ganska otroligt ändå.. jag kommer ifrån en ateist familj men kände ändå väldigt tidigt under barndomen att jag var troende.. kanske var det att jag sjöng i kör under hela barndomen upp i ungdomsåldern eller något annat..🙏🏻

Eftersom att min mamma inte tror(bott mestadels enbart med henne) så blev jag inte döpt el konfirmerad så jag döptes i en frikyrka för ca 8 år sen.. 1:a advent.

Jag praktiserar inte så flitigt som jag kanske ”borde” men det är inte allt.. jag ber ibland,jag har en känsla inom mig som är min ”ensak och mitt privata” med Jesus/gud.. det räcker ju inte att bara gå till kyrkan,det gäller ju att vara en bra medmänniska generellt.. och varför jag inte går till kyrkan så mycket är p.ga det sociala och min sociala fobi(som jag lätt kan känna av där,samt lite lathet över att inte orka med det där ytliga minglet innan och efteråt med massa folk) Men när jag väl är där så känner jag mycket.. kan lätt bli rörd etc..

Jag har känt ”det där var gud/Jesus” vid ett par tillfällen i mitt liv -ett av dom var när jag fick fast tjänst på mitt nuvarande arbete som var väldigt mycket av en ”slump” men senare förstod jag att det inte var det.. där mötte jag flera kristna människor som jag fick en god kontakt med och mer inblick i den kristna tron samt i det frikyrkliga. Och även en gång när jag sjöng lovsång hemma och det samtidigt flyger in en liten fågel i min fönsterruta och p.ga ”den fågeln” stötte jag på en granne som mådde väldigt dåligt psykiskt.. (det gick bra för fågeln efter lite hjälp) och jag stöttade grannen efteråt.

Jag anser att alla ska få tro på vad dom vill och jag känner flera ateister som är världens mest omtänksamma människor så det handlar inte om det!

Och som kristen är man inte perfekt.. vi har alla fel och brister.. och vi har varit med om olika saker i livet som gör att vi kanske är på ett visst sätt.. Då kan det vara bra att ha ett förstående och förlåtande hjärta,det tror jag på, Becca💕 Ps En sak som jag upplever lite fel/falskt är att man vill döpa sitt barn i kyrkan/gifta sig i kyrkan etc om man inte är troende/kristen.. En vacker tradition säger många men det är ett bevis på tron egentligen ingen tradition.. man döps in i en församling-det är inte bara den stunden som räknas..

En liten tavla hos mig💜 Allt blir inte bra eller som man vill eller perfekt för att man tror -men det blir som ett extra stöd/en vän/ett skydd. Och hur besviken jag än kan bli eller vara mot Gud(för det har jag varit..) så slutar jag aldrig att just TRO!

  • 110 visningar

Gillar