Ångesttips!

Jag har dragits med ångest under nästan hela mitt liv(sedan jag var ca 10) redan innan dess så var jag känslig och kunde ofta oroa mig över saker i förväg.

Men jag märkte att jag hade panikångest där vid 11,12 års ålder.. jag blev lite kallsvettig,nervös och riktigt illamående i vissa sociala sammanhang såsom i fordon,teater,möten etc.. jag har fobier kopplat tlll detta och har även haft tvångstankar (dom är nästintill borta) och djup depression(det har jag inte nu och det var i min ungdom/tidig vuxen som jag hade det)

Jag skulle bara vilja tipsa alla med olika slags ångest -(för den ter sig väldigt olika för alla människor) att bara acceptera-istället för att fly ifrån den-bli inte ledsen för att den finns där,eller arg -trots att den är jättejobbig så tänk : Nu kom min ångest igen,så är det och den är inte evig -den kommer och går,jag fixar det ändå.

Om du lägger mycket tanke kring din ångest och ger den en massa utrymme i dig så är min erfarenhet att den bara blir större.. Så var ok med din ångest,motarbeta inte-utan acceptera,se hur du utvecklas varje gång du bara låter ditt liv gå på,och sen ska du se att den blir mindre och mindre stor🙏🏻Jag förstår att det låter lätt -men öva,det tar tid-ge dig inte,låt inte ångesten ta över dina känslor och dig. Testa nästa gång.

Att be tror jag också på(som troende) Några konkreta saker som du kan göra för att minska ångest är att motionera (få upp flåset litegrann) samt att minska på kaffe och alkohol.

Tänk på att du är stark som orkar leva ditt liv på ett bra sätt-trots detta,ångesten ska inte ta över,skit i den -och lev/kämpa på. Becca

  • 87 visningar

Gillar