Okej så hon fick en plats på förskolan! Till slut.

Här i kommunen har det nämligen hänt någonting som gör att det inte är möjligt att få (som en egentligen ska) förskoleplats efter att ha stått i kö i fyra månader. Turligt nog behöver vi bara vänta en månad extra då dottern blivit erbjuden plats till den 8 maj.
Ja, jag säger turligt nog. Med den uppståndelsen som varit och fortfarande är i den här lilla staden hade jag räknat kallt med att vi skulle få vänta ända till i höst. Tänk att jag måste måla upp mardrömsscenarion i huvudet bara för att vara lite förberedd på det värsta. Sån är jag!

Så om lite drygt en månad är det dags för inskolning.
Cornelia ska börja på en förskola där det går 37 barn, gånger två. Det vill säga ett gäng! Som tur är, är de fördelade på två olika hus.

Det känns skönt att få vara med under inskolningen som pågår under minst en vecka. Jag kan tänka mig att jag är den i större behov av inskolning än dottern. Hon är en stadig, framåt liten person som älskar barn och folk så det kommer nog gå jättebra. Men det är läskigt, det kan jag inte förneka!
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fick ett sånt där bloggryck igen. Egentligen borde jag diska. Är en av få kvar utan diskmaskin... men snart inte!

Den 27/2 är det nämligen dags att flytta igen och då får vi både diskmaskin, badkar, tvättstuga i källarn precis under och lite gräsmatta. *längtar* och hur perfekt är det inte med badkar när man har små barn hemma!?

Cornelia är officiellt ingen bebis längre. Hon kan redan gå, klättra och säga några ord. Ett år går ofattbart fort, speciellt det som varit. Det här året har vi inskolning på agendan. Snart är det dags för tösen att börja förskolan.

När började era barn?

Vi har sökt till den första april så det är planen just nu. Men går det att dryga ut dagarna med semester osv kommer hon att få börja i augusti istället. Mest för att chansen då är större att få en förskoleplats på den förskolan vi helst vill. Vi har besökt några och funnit en som vi tycker speciellt mycket om!

Vilka kriterier ska en förskola fylla tycker ni?


Likes

Comments

När Cornelia var nyfödd hängde vi en del på öppna förskolan. Jag hade längtat så efter att få komma utanför lägenheten och träffa människor. Första gången vi var där var Cornelia bara tre veckor och det kände jag var i tidigaste laget. Då var jag så himla grön på att vara mamma att det blev för omständigt.
Efter några månader kunde vi göra ett nytt försök och då gick det bra mycket bättre. Vi var förvisso mest där för min skull eftersom C var så liten än men hon fick titta på dom andra bebisarna vilket var roligt för henne.

Nu är det en total fröjd för både mig och dottern att vara på öppna. Hon älskar att vara där och då gör jag förstås detsamma. Stora öppna, barnsäkra ytor, andra barn och engagerade föräldrar och ut över det även trevliga, kompetenta pedagoger!

Vi bor i en liten stad och här har vi möjlighet att komma på babycafe hela tre gånger i veckan. Övrig tid är även äldre barn välkomna så det finns goda chanser för oss att komma iväg även om jag har börjat jobba lite grann. Tumme upp 👍👍👍

Vad tycker ni om öppna förskolan? 😊

Likes

Comments

Känslan av att aldrig få något gjort!
(...eller att aldrig få saker gjorda)

Dygnet borde ofta ha fler timmar tycker jag. Det finns så mycket jag vill hinna med men det skjuts alltid på eftersom någonting annat kommer i vägen eller prioriteras. Bara att komma iväg till tvättstugan är ett tufft hinder just nu och det är så frustrerande. Herregud, gör det bara! Egentligen.

Eller som att ta sig i kragen och faktiskt börja utnyttja årskortet på gymmet igen. När jag började träna hade jag fått in en sån himla bra rutin och den kunde jag till och med hålla förvånansvärt länge men bump in the road och sen rann det ut i sanden. Nu är det svårt att ens minnas att jag vill, kan, behöver träna. Vad händer?

Men nu börjar hösten ta vid och det för mig har alltid inneburit nystart, börja om på nytt, nya tag och det känns lovande!
Jag är redo för allt vad livet har att erbjuda 😃 come at me bro!

Hälsa, familj och jobb är tre ledord som jag vill ta avstamp i denna termin! 🍂

Likes

Comments

Å så blev även jag 25 år gammal!
Jag har haft en jättebra födelsedag och jag kan tacksamt erkänna att jag har fått allt jag önskat mig ❤️

Trots min höga ålder älskar jag fortfarande att fylla år. Att ha kalas, träffa alla nära och kära, fika, få presenter och bli sjungen för. Jag är ett sant lejon, många bitar i stjärntecknet passar in fint på mig.

Nu är hela lägenheten fylld av blommor och växter och jag sitter i soffan alldeles förnöjsamt och njuter.
Känns som att jag blivit firad nästan hela veckan! Onsdag, lördag, söndag.

Jag har fått spavistelser och massage, presentkort och pengar, drömfångare och inredning, champagneglas och presentkort hos frisören så jag har massor att se fram emot! Och imorgon ska jag på arbetsintervju 😃. Hoppas av hela mitt hjärta att jag får det jobbet!
Där efter ska jag bli fin i håret.

Tusen tack för allt till alla inblandade ❤️ ni är guld värda och mer!

Likes

Comments

Vilken värme! Det är en ständig förvåning från min sida.

Jag har svårt att veta hur jag ska klä mig såna här dagar. Har alltid föredragit höstmodet. Jag ogillar klänning... Känns inte alls som jag, och shorts är så opraktiskt, glider bara upp på benen när man är ute och går. Men jag kan ju inte knata runt i svarta jeans hela sommaren!
Så imorgon får det bli en tur ner på stan och kolla in sommarrean. Kan det kanske finnas något som faller mig i smaken?

Igår hade vi en näst intill perfekt sommardag med fika i Mariestad följt av grillning och strandhäng.
På schemat idag står kaffe & våfflor på hembygdsgården och grillning även denna kväll. Spett skulle vara gott...

Hoppas att ni andra har det bra i värmen!

Cornelia är inte ett jättestort fan av dessa temperaturer men det går ganska bra när hon får ligga naken på filt i skuggan 😎.

Likes

Comments

Ännu en solig dag har passerat och det är vi väldigt tacksamma för. Dagen bjöd på poolhäng och tonfiskbaguette hos sambons föräldrar, njutningsfullt!

Jag har premiär badat och solat med min nya (totalförändrade) mammakropp. Det kändes konstigt ska gudarna veta, men jag har ingen lust att vara den där tjejen som gömmer sig i baddräkt på stranden i sommar, eller någon annan sommar framöver.
Jag är inte helt bekväm i mitt eget skinn just nu, det kan jag öppet erkänna. Men jag anser att solen måste få skina på alla möjliga olika sorters människor. Jag tänker inte gömma mig under handduken, dels för min egen skull. Men även för andras. Jag vill visa att det är okej att vara sig själv och att vara stolt över sin kropp, oavsett hur den ser ut.

Dessutom är det viktigt för både vuxna, men framför allt för barn att få se "riktiga" kroppar. Dom ska inte skylas, dom ska visas för världen om och om och om igen till våra skeva skönhetsideal som ingen kan träffa är utplånade!!

💙

Likes

Comments

Hjälp vilket väder vi har idag! Strålande solsken och 27 grader varmt, i skuggan. Snälla, låt det förbli så här nu resten av sommaren så vi orkar med mörka kalla vintern sen!

Idag har vi varit ute och promenerat i skogen med Cornelia i sele. Det blev en härlig promenad. Men det är lite svårt att bedöma hur man egentligen ska klä en liten så här varma dagar. Idag körde vi t-shirtbody och leggings plus solhatt på Cornelia eftersom det var ganska skuggigt i skogen. Men även solkräm för säkerhetsskull. Hur klär ni era barn under året en dag som den här?

Nu vilar hon lite middag så vi lutar oss tillbaka en stund med kaffekoppen i högsta hugg så klart.
Igår passade vi på att nyttja vädret och grilla. Undrar vad som ska hända resten av den här dagen. Har förvisso en del saker att göra här hemma... Tråkiga hushållsgrejer!

Ha en fin eftermiddag-kväll! 🌞

Likes

Comments

Hallå trogna läsare!

Efter att ha varit gräsänka hemma med Cornelia sön-tisdag är vi nu enad trupp igen. Igår kom vi överens om att vi ska gå upp allihopa och äta frukost när Cornelia vaknar på morgonen andra gången och sen ta en promenad. Det införlivade vi idag och det kändes superbra.
Cornelia käkade hemlagad gröt med blåbärspuré till frukost och nu är det strax dags att äta igen. Då får hon samma mat som oss, fast mixad. Korvgryta med ris står på menyn och nu kurrar det i magen!

Skönt med en äntligen varm dag. Hoppas att solen tittar fram snart igen! 🌞

Likes

Comments

Tiden bara springer iväg som vanligt, inte minst för en förälder. 40 minuters dagar hör inte till ovanligheten om man ser till upplevelsen och känslan. Det är fullt ös från morgon till kväll. Uppstigning vid 06, ganska regelrätt varje morgon och läggning vid 20:30.

När vi fick barn ställdes livet på sin spets och det hela var oerhört omvälvande. Nu, sex månader senare har vi äntligen lyckats få till några rutiner även om livet med barn är en ständig prövning. Men trots detta är det här livet det bästa jag vet! Ibland undrar jag vad tusan jag hade för mig hela dagarna innan Cornelia fanns,

Det har hänt mycket på en till synes kort period, sex månader, lite drygt. Cornelia har massor av nya färdigheter och rent biologiskt verkar hon ligga i framkant. Tänka sig att man kunde bli så stolt bara över att ungen fått några tänder. Tänder är ju något som alla får och någon färdighet är det inte direkt. Ändå kan jag med näsan i vädret briljera med att min dotter redan har fyra små gaddar!

En ny era är kommen hos familjen Adamsson/Eriksson, vi har nämligen börjat med mat!
Tidigare var hade lillan enbart modermjölksersättning på menyn men nu har vi utökat med både havrevälling, gröt, fruktpuré och lite mat. Det hela är väldigt nytt, ny mark ska brytas men det är också himla roligt. Roligt med ett barn som verkar digga mat!

Och växer så det knakar gör hon. När hon föddes vägde hon 4400 gram och var 52 cm lång. Idag väger hon strax över nio kilo och är 68 cm lång. Jag kan säga att vi har bytt ut hennes garderob ett antal gånger vid det här laget. Så här är det med bebisar. Tänk om jag kunde få byta ut min garderob i samma utsträckning *haha*.

Snart börjar det bli dags att investera i lite barnsäkerhetsprylar till hemmet. Skydd till närliggande eluttag har vi redan införskaffat oss. Man måste vara ute innan olyckan är framme. Nästa steg blir grind för trappen för nu är det inte långt kvar till hon kryper. Sitter gör hon också, mer eller mindre stabilt.
Herregud, i den här raketfarten är hon snart ett år 💗Likes

Comments