När vi lockar håret så använder vi oss av locktången ovan vilket är favoritmodellen hos oss när det kommer till locktänger.

Tanken med denna är att man ska trycka ner den där ''knippsan'' som sticker upp för att kunna fästa håret under metall fliken som då åker upp och sedan snurra upp hela hårslingan. När man gör detta så kan det resultera i väldigt ''onaturliga'' lockar vilket inte alla människor trivs i.

Därför tänkte vi tipsa om att låta bli att placera hårslingan under fliken och istället bara snurra upp håret runt tången, för att sedan sakta dra tången neråt och sedan lossa håret från den.

Detta resulterar i ett mjukare resultat!

Såhär kan det se ut då till exempel:


​Locktången finns att köpa HÄR

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Steg ett för att få ett fint och jämt resultat är att peela läpparna och sedan återfukta dem med en transparent läpp-produkt. Applicera sedan en passande läppenna på läpparnas konturer och jobba dig mer inåt över läpparna. Applicera sedan läppstiftet. Pudra sedan läpparna med ett transparent puder och sedan ett till lager läppstift. Klart!

Likes

Comments

Modell: Josephin Björklund

I det här inlägget tänkte vi visa vilken skillnad lite makeup egentligen gör utseendemässigt.

Det enda vi har lagt här är en flytande foundation tillsammans med en enkel contouring med hjälp av en ljus samt en mörk skugga. Därefter har vi fyllt i brynen med produkter från Anastasia.

Runt ögonen har vi bara använt oss utav tre olika skuggor i färgerna brun/guld och lagt den ljusare längst in mot ögonvrån och sedan två skuggor i mörkare nyanser och arbetat oss utåt. Vi la även den mörkaste under ögat i form av en droppskugga för att få en bättre helhet. Därefter böjde vi fransarna och la på lagom med mascara.

Sedan använde vi produkten Matte Me från Sleek i färgen Birthday Suit på läpparna vilket är en stor favorit hos oss, TIPS!! 

Klart!

Personligen så tycker vi att makeup gör en enorm skillnad, man ser både fräschare och piggare ut. Vi menar dock inte att det är något måste att vara sminkad utan det väljer man precis som man själv vill beroende på vad man trivs bäst i, såklart!


Likes

Comments

Modell: Josephin Björklund

Här har vi en väldigt simpel makeup som går superfort att göra och passar utmärkt till vardags.

Till denna behöver du: Mineral foundation i puderform, primer, concealer, gärna någon form av creamcontour men även en matt skugga att arbeta med ovanpå, highlight, ögonbrynsprodukter, cake eyeliner, mascara samt puder.

Denna makeup är en vi personligen använder oss utav i stort sett varje dag.

Till att börja med så fördelar du en primer jämt över hela ansiktet, tänk på att inte använda dig utav för mycket produkt. Därefter så jobbar du in concealer på eventuella blemmor, mörka ringar under ögonen osv för att sedan arbeta in mineral puder foundationen över hela ansiktet. När vi jobbar med just foundation i puderform så gillar vi att lägga concealer först då vi tycker att resultatet blir bäst då, men man gör såklart som man vill!

Därefter så tar du lite produkt från din creamcontour palett och placerar ut en lagom mängd där du vill minska ner och dra in olika drag i ditt ansikte, t.ex. under kindbenen. Viktigt att tänka på ansiktsform och var du bör lägga produkten för att uppnå bästa resultat.

När vi highlightar så använder vi oss ofta utav en vanlig concealer för att ljusa upp och framhäva vissa drag i ansiktet, ett exempel är kindbenen som väldigt många tycker om att framhäva. Vi blandar sedan ihop shadingen med highlighten och arbetar in produkterna ordentligt för att uppnå ett så naturligt resultat som möjligt. Efter detta så kan du gå in med en matt skugga för att förstärka din shading samt en ljusare, gärna med skimmer i, för att tillföra lyster och förstärka highlighten.

Nu är det dags för brynen och då använder vi oss utav Dipbrow Pomade från Anastasia Beverly Hills. Denna produkt är helt klart en favorit i sminkväskan då resultatet blir otroligt fint och naturligt.

Sedan går vi vidare till ögonen och lägger en relativt tunn eyeliner och i det här fallet utan vinge då Josephin klär bäst i en eyeliner utan vinge pga hennes ögonform. Här väljer man såklart själv vad man själv passar bäst i samt trivs i.

Vi avslutar med att böja fransarna, lägger på mascara på den övre samt de undre fransarna för att sedan fixera basen med ett puder över hela ansiktet.

Klart!

1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR

1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR

Likes

Comments

Till att börja med så delar du upp håret i två delar där du vill att flätan ska börja.

Sedan använder du samma teknik som när du gör en fiskbensfläta och en inbakad, men kombinerar teknikerna.

Detta blir resultatet:

Likes

Comments

​Här har vi gjort en utbakad fläta där det är inprincip samma teknik som när man gör en inbakad fläta. 

Den enda skillnaden är att man placerar hårslingorna under varandra istället för över.  

Detta blev resultatet! 

Likes

Comments

När man ska göra en inbakad fläta så är det ungefär samma princip som när man gör en vanlig fläta.

Du lär först tänka ut var på huvudet du vill placera flätan och därefter delar du in håret i tre sektioner.

Du korsar sedan den vänstra sektionen med den mittersta och ''byter plats'' på dem, för att sedan korsa den högra sektionen med den nuvarande mittersta.

Nu har du en bra grund för att påbörja den inbakade delen. Skillnaden på denna och en vanlig är att du nu lägger till hår till sidosektionerna varje gång du ska korsa dom med den mittersta sektionen. Mängden hår du lägger till väljer du själv beroende på hur du vill ha ditt slutresultat.

För en finare helhet så kan det vara viktigt att tänka på symmetrin, dvs att sektionerna ligger jämnsides med varandra när du korsar den mittersta.

Klart!


Likes

Comments

Fiskbensflätan är en enkel men väldigt snygg flätteknik att använda sig av när man vill få undan håret men samtidigt hålla det klassiskt och elegant.

Här nedan följer 3 enkla steg för att lyckas ordna den perfekta på egen hand!


1. Borsta igenom håret och dela upp det i två sektioner.

Ett tips är att spraya lite torrschampo för att få en torrare grund och en snygg finish!

2. Sedan tar du en liten slinga i ytterkanten på ena sidan och lägger kors över mitten av de två sektionerna. Ta sedan en slinga från andra sidan och lägg kors över mittdelen. Vänster passé ska över till höger och höger ska över till vänster. Dra sedan åt håret tajt. Fortsätt på samma sätt tills du har flätat hela håret.

​3. ​Avslutningsvis så fäster du flätan med en hårsnodd längst ner (såklart). Vill man inte att flätan ska se allt för perfekt ut så är det väldigt snyggt att försiktigt dra i varje sida diagonalt med hjälp av händerna, för att få en platt och slarvig look. Avsluta det hela med lite hårspray! 

KLART! 

Likes

Comments

Modell: Josephin Björklund

​Här har vi en makeup där vi valt att inspireras utav hösten. 

Denna är tänkt att se ut att vara lite skitig just för att hösten i sig inte alltid är någon drömårstid utan bjuder oftast på regn och rusk. 

Till denna makeup behöver du: Allt för den perfekta basen dvs foundation, concealer, contouringprodukter och puder. Sedan behöver du brynskuggor, eyeliner, kajalpenna i svart, gärna lösfransar, vattenfärger samt en tuschpenna. 

Vi har bara lagt basen som vanligt, fyllt i bryn lite lätt sedan markerat ögonen med en kajalpenna sedan fäst halvfransar ute i kanterna på ögonen. Därefter har vi arbetat med en flytande eyeliner från Make Up Store för att markera ut prickarna över pannan samt näsryggen. Sedan använde vi oss utav vattenfärger och en pensel för att placera ut den orangea och svarta färgen runt om i ansiktet samt på överkroppen. 

Vi valde också att måla ett par flygande svalor på handleden för helheten i bilden då fåglarna ofta flyttar söderut runt denna årstid. 

Håret satte vi bara upp i en slarvig, låg knut och dekorerade med lite blad från levande buskar ute i naturen. 

Klart! 

Likes

Comments