​Det här för mig är en perfekt vardagssminkning. Det jag har gjort är en bas med fundtion, puder, contour, highlight, blush etc. Till ögonen så tog jag en matt brun ögonskugga på hela locket som jag sen suddar ut. En skimmrig väldigt ljust rosa/ beige skugga på brynbenet och i ögonvrån en vanlig winged eyeliner och lösfransar. Om man tycker att detta är för mycket till vardags så kan man ju skippa lösfransarna och eyelinern och bara att lite mascara , ta en matt ljus skugga på brynbenet och i ögonvrån istället. Till läpparna använde jag mitt butter gloss från nyx som är i en ljusrosa färg.

Kram Yasse

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Gjorde en 60-tals sminkning och hår på Ylva för ett tag sedan. Denna blev jag rätt nöjd med men det jag tycker att jag kunde ha gjort bättre är bland annat linjen under ögat som går lite för långt ut och sen håret ska ju vara rakt med en "böj" längst ner i topparna men eftersom Ylvas hår ä uppklippt så blev det att böjarna hamna i lite olika nivåer så det blev lite mer 50-tal än 60-tal så hade jag gjort om det så hade jag bara lockat den delen av håret som är längst och låtit det andra vara helt platt.

Kram Yasse

Likes

Comments

Gjorde en arab insperaerad sminkining på mig själv i måndags för att jag skulle öva till mitt slutarbete i Hantverk 5. Det är framför allt ögonen som jag gjorde arab inspererat. Använde mycket kajal och eyeliner. Jag drog ner eyelinern lite under ögonen precis i kanterna för att få mer av en helhet vilket är väldigt typiskt i arabvärlden. Gjorde även en liten "vinge" i ögonvrån. Gjorde en cut crease men den blev jag inte så jätte nöjd med. Suddade den för mycket och för högt upp sen ska jag försöka att göra den mer intensiv till själva visningen. Gjorde en vanlig bas med contour och high light. Till läpparna använde jag bara min soft matte lip cream ifrån nyx och sen tog jag bara en mörkare läppenna och la i ytterkanten på läppen men jag ska inte ha dom till slutvisningen

​Kram Yasse

Likes

Comments

Hejsan, nu var det ett tag sen jul och nyår var men jag hade ändå tänkt att lägga ut en sminkning som jag gjorde på min mamma när hon skulle på en julfest med sitt jobb.

Så det jag gjorde var en ganska enkel sminkning som jag tänkte bara skulle lyfta upp hennes ögon och att hon skulle se lite festligare ut.

​Kram Jenny

Likes

Comments

För några veckor sedan så fick vi en uppgift i skolan att skriva om en känd designer och göra en tolkning på deras catwalks stylingar för hösten 2015 och jag valde då att göra en tolkning av Diane Von Furstenberg på min kompis Linnea.


Alla Dianes modeller var "mörkare" och eftersom min modell var mycket ljusare än hennes så valde jag att inte göra lika mörka ögon, gjorde fortfarande en sotning med mycket fokus på ögonen.
Valde att ha ljusa läppar precis som hon för att inte ta bort fokuset från ögonen.

Dianes modeller hade håret i en mittbena stramt runt huvudet och i en liten knut i nacken. Linnea har ganska runt huvud så jag valde att ha det "stramt" bakåt i en tofs istället för att det passar hennes huvudform bättre. Det jag hade kunnat göra bättre är att göra tofsen ännu stramare, den blev inte riktigt så tajt som jag hade tänkt mig.

Kram yasse

Likes

Comments

Jag och Yasse bestämde oss för att göra en lite video där vi kommer att visa upp tre stycken olika outfits som vi tycket passar nu till hösten.

Mer än så behöver jag nog inte säga utan det är bara att njuta av vår video nedanför.

Enjoy :)


Kram Jenny och Yasse

Likes

Comments

Detta är en sminkning som jag länge har velat göra eller rättare sagt en person som jag länge velat sminka.

Jag fick äntligen tillfället att bjuda in min bror Robert till min skola och sminka honom till en drag Queen. När jag tänker på drag Queen så tänker jag mycket allt. Så som mycket contour, färg och fransar.

Detta är det jag gjorde på Robert och jag tycker han blev väldigt fin faktiskt. Men det som jag skulle kunna ha gjort är att dra ut ögonskuggan lite mer och göra det ännu mer "galet". Contouren tycker jag blev riktigt bra plus att Robert har väldigt fina ögonbryn från början.

En peruk på det och det skulle kunna vara en tjej.


Kram Jenny

Likes

Comments

Ni har säkert undrat eller tänkt på någon gång i livet på hur ni kommer att se ut när ni är gamla. Och det fick vi pröva på att göra.

Detta som jag gjort är en så kallad teater föråldring så det är en sminkning som man ska kunna se om man är på teater och då måste man ta i lite extra mycket med sminket så att det verkligen syns.

Jag gjorde detta på Yasse och som ni ser så kan man nästan tro att hon är över 70år.

Kram Jenny

Likes

Comments

En naturlig sminkning kan tolkas och se ut på olika sätt beroende på vem du frågar.

För vissa kan det betyda att det ska var full teckning med fondation och consealer, contour, bryn, maskara, kanske till och med lösögonfransar, ögonskugga mm. Men det kan även vara lite consealer, bryn och maskara.

Denna sminkningen är ju grunden till allt och man kan även ha detta vid nästan alla tillfällen!


Här åvanför så kan ni se skillnaden från att inte ha något smink alls till att ta på fondation, lite contour, bryn och maskara på övre fransarna.

Man ser fräsh och piggare ut.


Kram Jenny

Likes

Comments

För ett tag sen gjorde jag en dekorativ make up. Och det som jag fick inspiration ifrån är lite indian sminkningar. Men sen så lät jag bara min kreativitet flöda och kom på saker efter hand.


Kram Jenny

Likes

Comments