Hej! I det här inlägget tänkte jag berätta om basen. Basen är sminket man har i hela ansiktet och kinderna. Så jag tänker ge tips och berätta om alla produkter man brukar använda och mina favoriter.Primer.
En Primer är en kräm man applicerar innan t.ex foundation. Den kan man lägga antingen i hela ansiktet eller bara i T-zonen. En primer gör så att porer förminskas och att sminket håller längre.

Det finns olika sorters primers. T.ex Gröna primers täcker rödheter i ansiktet.

Min favorit, Kicks Mattifying Primer. 159kr på Kicks.
Foundation.
En foundation är en hudfärgad produkt som ska täcka skavanker och jämna ut hudtonen. Foundations finns i tre olika former. Flytande, kräm och puder. Om man vill ha ett mer täckande resultat så tar man en kräm. Vill man inte ha så täckande resultat tar man en flytande.
Foundations applicerar man antingen med svamp, foundationborste eller fingrarna. Jag tycker fingrarna ger bäst resultat eftersom fingrarna är varma. Man har foundation i sin egen hudfärg. INTE mörkare. Tvekar du mellan två nyanser, välj den ljusaste.

Mina favoriter

Flytande: Maybelline: Fit me foundation. 129-145kr på kicks.

Kräm: Maybelline: Dream matte mousse. 139kr på kicks.

Puder: bareMinerals: Original foundation. 395kr på kicks.
BB-cream.
BB står för Beauty Balm. BB-cream är som en allt i ett foundation. Men en BB-cream behöver man inte använda primer, concealer och allt sånt. Personligen tycker jag BB-cream ser naturligare ut än en foundation. BB-cream är liksom tunnare. Dessutom är det solskyddsfaktor i den så det är perfekta sommar produkten!!

Min favorit, Garnier: Miracle Skin Perfector BB cream Combination to Oily Skin. 119kr på Eleven.se
Concealer.
Concealer är en hudfärgad kräm man har under ögonen för att dölja mörkar ringar eller finnar och liknande. En concealer kan också vara t.ex röd.

Min favorit: Maybelline: Fit me Concealer. 99kr på kicks.Puder.
Puder är ett pulver man kan fixera sin bas med eller matta ner ansiktet med. Det finns olika sorters puder. Fast puder/Kompakt puder och löspuder. Puder har man efter primer, foundation/BB-Cream och concealer. För att få allt att sitta på plats.

Min favorit: Max Factor: Loose Powder. 120kr på kicks.
Jag tror jag väntar med conturing guide. Inlägget blir för långt annars.

Kommentera gärna vad ni vill se för inlägg!

Puss :))

Likes

Comments

Hej allihopa! Det här är min kanin, Champis.

Tänkte bara göra ett kort inlägg bara för att få igång bloggen lite, fler inlägg kommer!!

Likes

Comments