Header

Som jag skev i inlägget tidigare idag hade vi modevisning i onsdags på skolan! Miranda och Marie som går i min klass hade ordnat allt, modeller, stylister, kläder, musik, plats att vara på! Det var en sjukt kul dag men intensiv!

Jag ansvarade att sminka två av killmodellerna, och killarna var odjuren och tjejerna var skönheterna!
Här nedan är Face Charterna jag fick!

Jag skulle alltså sminka ett lejon och en giraff!

Så här blev giraff sminkningen om jag gjorde på Eric! Och jag är själv förvånad att det blev så bra! Jag trodde inte att det skulle bli så bra innan jag hade börjar sminka!

Och här är lejon sminkningen som jag fick sminka på Joel! Denna blev också helt okej!

Jag hade verkligen superkul! Önskar att vi skulle gjort något sånt här tidigare och inte när det är 2 månader kvar av allt! Men glad att jag var med på detta, hade inte velat missat det!

Nu fick ni lite mer inblick vad vi som stylister kan syssla med!

Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram
💗

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! I onsdags var en väldigt rolig men intensiv dag då två från min klass hade fixat en modevisning på skolan och de hade bett mig sminka två av killmodellerna. Men mer om det senare idag! Nu till det som inlägget ska handla om, vår sminklektion i onsdags. Vi hade som sagt vanlig lektion senare på dagen och under lektionen fick vi öva inför sminkdiplomeringen. Alla vi som hade hjälpt till under dagen har helt slut men jag sminkade fina Lovisa iallafall.

Här är hur är sminket blev och jag är hyfsat nöjd, det är inte perfekt men bra.

Nästan allt smink på Lovisa är från www.fargcollection.se då vi använder oss av deras smink i skolan. Highlighten är från Sleek, (jag har skrivit ett inlägg om den) och läppstift och läppenna kommer båda från KIKO.

Highlight on fleek!

Här är lite fler bilder när vi tog lite bilder inne i fotostudion!

Kram!

Likes

Comments

Hej! Förlåt att jag inte har uppdaterat bloggen denna vecka, haft en stressig och ganska dålig vecka. Men nu tänkte jag dela mig vad jag gjorde förra veckan på sminklektionen nu när jag äntligen har fått bilderna!

Detta var uppgiften! Vi skulle få göra en kreativ sminkning och ni kan gissa hur glad jag blev! Man fick även göra en "vanlig" sminkning om man ville. De sminket som vi fick använda var kräm smink i olika färger som ni kan se på bilden. Vårt verktyg som vi fick använda var en spatel att ta produkt med, så det skulle vara hygieniskt, och att sminka med skulle vi använda våra händer och tops om det va små saker som skulle sminkas. Allt från att få en bas med dessa färger till att göra resten av sminket. Ni kan fatta hur exalterad jag blev, att få vara kreativ och bara sminka, ha kul och bara lek, det är terapi för min själ.

Jag hade inte riktigt någon plan innan eller sökte inspiration utan bara körde, det är då jag tycker det blir bra!

Här är resultat på sminkningen som jag har sminkat med mina händer och tops!

Fina Tessi fick ställa upp och vara min modell för den lektionen!

Hoppas ni fick någon inspiration av mitt galenskap! Testa vet jag att sminka sig bara med händerna, gör något kreativt. För det går alltid att ta bort om det inte blir bra!

Kram!

Likes

Comments

Smink är konst för mig! För vilken konstnär som helst har sin målarduk jag har ansiktet som min målarduk. För mig handlar det inte bara att sminka mig utan att kunna utrycka mina känslor och min passion i smink. Det är vad jag tycker är kul och vill jobba med i framtiden!

Egentligen om man tänker efter har jag inte på allvar vart så intresserad utav smink så länge. Jag hade aldrig någon fjortis period, jag började sminka mig sent och då va det inte mycket smink till en början. Lite mascara, någon ögonskugga blev det för det va det jag kunde, och det var i nian det började lite mer. Sen började det mer på allvar i gymnasiet skulle jag själv säga.

🔝

NU🔝

Jag har lärt mig mycket i skolan av mina underbara lärare men mycket på egen hand med hjälp av internet, bilder, bloggar och Youtube. Jag har lagt ner min tid till att lära mig och det har visat sig lönat sig. Vill man någonstans måste man öva öva öva. Medans folk i min klass festade på helgerna satt jag hemma med bra musik och lekte med smink, var kreativ, och hade det allmänt kul! Vissa andra kanske inte skulle kunna sitta hemma en fredag kväll men det vad jag gjorde och jag är väldigt glad att jag gjorde det!

Ni som har läst bloggen kanske märker ett genomgående tema på sminkningarna! Lite galna, ful/snygga, färgglada, fantasy looker. Det finns en förklaring, det är vad jag tycker är mest kul att göra! Alla som känner mig och min klass kan intyga detta. Är det en fantasi lektion, är det jag som är mest taggad i klassen! Jag verkligen älskar att göra dessa looker och jag tycker det är en kul grej!
Men ibland är dem inte de lättaste att göra. Man måste ha inspiration, är man inte på rätt humör, blir det inte bra. Många av dessa looker blir till kvällar/nätter, det är då jag får bra inspiration, speciellt om det är något dom inte känns riktigt hundra.
MUSIK är en stor del av inspirationen!

Men en sak stör mig! NORMER!
Dessa normer som ska bestämma hur man ska de ut, hur man ska vara usch säger jag. Det finns väldigt mycket normer och fördomar inom smink. Sminkar du dig lite annorlunda, lite färgglatt, mörka färger, då går det utanför normerna och det du gör är "fel". Har du mörka ögon "får" du inte ha mörka läppar eller tvärt om! Det ska finnas balans, skit i balansen!

NORMERNA tycker jag vi ska skrota! Ingen mår bra av dem! Vem bryr sig egentligen! Kör ditt egna race, sminka dig, klä dig, var som du VILL! Ingen har någon rättighet att klanka ner på dig! Glöm inte det! Va dig själv fast det kan vara jobbigt, det kommer löna sig i slutändan! Låt ingen bestämma hur du ska vara!

BREAK THE RULES!

Med detta inlägg ville jag bara säga att man ska följa sina drömmar, det går att lära sig nya saker och bli bra på det!
Strunta i vad andra säger och tycker, kör ditt race och fortsätt inte innan du är klar!

Glöm inte att vara dig själv!

Hoppas ni gillade det långt inlägg!
Massor med kärlek Bella
💗

Likes

Comments

Jag går ju Stylist på gymnasiet och några kanske undrar vad vi sysslar med på dagarna! Så tänkte dela med mig av lite bilder på olika saker jag har gjort under åren jag har gått på skolan!

Fantasy

Denna uppgift var att tolka denna Moodboarden helt fritt!

Så här blev resultatet! Jag vill göra något annorlunda, jag tänkte att kläderna skulle visas på en runway och ville göra en cool sminkning. Jag tog upp det svarta och det orange från kläderna. Ganska skarpa kanter, på ögonen blev det svart med med ett slags "rivigt" mönster.

Avantgarde

Denna sminkning fick vi även här en Moodboard som vi skulle tolka, jag kommer igår att min var inspirerad av Coachella.

Hår!

Övning till diplomeringen eyeliner & läppar, sedan gjorde vi en helhet till dem momenten!

Så detta va en liten del på vad vi sysslar med i skolan!
Kram!

Likes

Comments

Linda Hallberg Nordens största skönhets Influencer! Även en stor förebild för mig när det handlar om skönhet. Hon visar att man kan komma från ingenstans och lyckas, det har hon gjort! Hon bodde i en liten by i Skåne bestämde sig att utbilda till sig makeup artist i Stockholm. Hennes liv har inte vart en dans på rosor, hon bodde i en husvagn hade flera jobb för att kunna överleva. Men hon klara det! Kan hon kan vem som helst! Se vart hon är idag! Hon är stor på sociala medier, har startar LH cosmetics och jag är säker på att mer kommer komma!

Smink ska vara kul, det behöver inte alltid vara en brun ögonskugga eller fint. Det kommer i flera former, som allt annat!
Men det är bara smink, trivs man inte går det att tvätta bort!

Massor med inspiration!

In och läs hennes underbar blogg HÄR

Sprid kärlek och positiv energi!

Kram!

Likes

Comments

Älskar ni också highlight som jag? Då har jag ett tips till er!

Sleek Makeup Solstice Highlighter Palette

Denna underbara palett är så bra, alla fyra färger är så fina och passar till alla!

Och den är även billig då man får tre puder och en kräm skugga i paletten och den kostar ynka 149 kr. Den går att köpa på HM och nätet

https://www.brallis.se/sv/artiklar/sleek-makeup-solstice-highlighter-palette.html

Jag rekommendera alla sminkälskare att köpa denna, ni kommer inte bli besvikna!

Kram!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Att ha en svart eyeliner är rätt vanligt och det finns överallt att få tag i! Men är du någon som vill ha någon annan färg på din eyeliner, tex rosa, grå, mörk röd och du hittar inte den färgen på en eyeliner! Har du då ett rosa liquid lipstick hemma som du gillar, använd dig dig utav det! Det sitter bra på ögonen då de torkar och kommer sitta hela dagen!

Det du kommer behöva är ett valfritt läppstift och någon slags pensel, en sneskuren eller en eyeliner pensel funkar fint!

Här har jag använt mig utav ett grått läppstift!

NYX Professional Makeup - Liquid Suede Cream Lipstick LSCL01 Stone Fox 4ml

Här har jag använt mig utav två olika nyanser av rosa läppstift!

Bild 1: Mauritius Dahlia liquid lipstick The Body shop

Bild 2: Goa Magnolia, liquid lipstick The Body Shop

Hoppas ni fick någon nytta av detta tips, prova det gärna! Din sminkning blir så mycket roligare med en färgad eyeliner!

Kram Bella!

Likes

Comments

Ni kanske tycker att det är lite tidigt att snacka om Halloween nu när våren börjar komma! För mig är det aldrig förtidigt att prata om Halloween! Det är den roligaste årstiden, då man kan vara så kreativ, leka med blod, latex! Jag längtar redan till årets Halloween, längtar att gå till Smink och Perukmakaren här i Stockholm och bara shoppa loss på allt man kan behöva till halloween!
Därför tänkte jag bara visa er några halloween looks jag gjort genom åren!👻💀🎃

Detta är min favorit halloween look jag har gjort🔝

Likes

Comments

När skolan känns lite extra tråkig så kan man liva upp det med att göra en väldigt färgglad ögonlook 👀

Jag tycker personligen att det är kul med färg men jag bär det för sällan. Ofta blir det någon varm brun/orange look som jag själv tycker är ett säkert kort på mig, och som tar fram mina blå ögon på ett fin sätt.

Så ett litet TIPS till er där ute med blåa ögon. Prova att ha någon varm brun/orange färg på ögonskuggan då Orange är en komplement färg till blått och tar fram det väldigt fint i ögonen!

Men tillbaka till att VÅGA! Våga ha lite mer färg, jag behöver också lära mig det! Gör det enkla att byt ut den ljusbruna ögonskuggan till en ljus orange skugga! Testa om du vill! Trivs du inte är det bara att tvätta bort, för det är bara smink inget mer permanent än så!

Till denna Orange/röda looken använde jag mig av .FÄRG. Collection skuggor, som du kan både ha som ögonskugga, eyeliner, rouge, countoring, verkligen till allt!

Så här ser det ut bakom kameran! I skolan har dem fixat en liten fotostudio så vi ska kunna ta bra bilder på de vi gör!

Kram Bella!

Likes

Comments