Hej! jag tänkte ge er ett litet tips på hur man får sitt smink att sitta bättre! Använd en primer innan ni lägger eran foundation och när ni sminkat klart er, spraya på en settingspray och sminket kommer sitta på plats hela dagen.

Jag använder mig utav dessa två produkter, en primer från Freedom makeup london som du kan köpa på nordicfeel.se för 95kr och en setting spray från NYX som finns på kicks.se för 99kr. Dessa funkar toppen på mig som har blandhy/oljig hy.

Likes

Comments

Hur trendigt är det inte med en riktig wetlook med super glossy ögonmakeup? super coolt tillexempel på en modevisning eller plåtning! Men denna sminkning passar även till vardags beroende på hur man gör den, bara gloss eller även en fin färg? En tutorial på en riktig glossy ögonmakeup kommer upp inom dom närmsta dagarna så håll utkik!


Likes

Comments

Här är en makeup tutorial på sminkningen jag skrev om i inlägget nedan, jag hoppas att ni gillar den!

Likes

Comments

Idag har jag tänkt att ge er tips på bra produkter som är lätta att få tag på för att skapa den typiska Kardashian's makeupen. Jag har gått in på Kylie, Kim, Kourtney, Kendall och Khloe's instagram's och kollat igenom deras bilder för att få en uppfattning om deras "typsika" makeup. Det finns helt klart en röd tråd igenom alla fems makeuper, det är bronziga och glowiga sminkningar med jordnära färger på ögon med en svart eyeliner och läppar som är matta eller glansiga i olika nyanser av nude eller en klassisk röd läpp. Man ser att det fortfarande används en del contouring och lösfransar. Här nedan kan ni se bilder som jag valt ut på alla fem tjejer.


Så här nedan tipsar jag om produkter som gör att du kan skapa samma look som systrarna Kardashian/Jenner.

1. Foundation

Vad för foundation du använder är inte så noga så länge den passar din hudtyp, det viktigaste är att den är ordentligt täckande så du får en flawless hy. En bra täckande foundation är Max Factors "All day flawless foundation" som är en foundation som även innehåller concealer vilket gör att den har hög täckningsgrad. Denna kan du bland annat köpa på kicks och kostar 169kr.


2. Concealer

Det är lite upp till person till person om man behöver förstärka med extra concealer efter foundationen även fast foundatioenen innehåller concealer, men skulle man behöva det så är Mac's Pro Longwear Concealer ett riktigt bra alternativ. Gå gärna ner en ton i färg så att den verkligen ljusar upp området under ögonen för bästa effekt. Du hittar denna på bland annat Kicks och den kostar 195kr

3. Puder

Här rekommenderar jag att använda ett transparent puder och fixera och matta ner ordentligt för att få basen att verkligen sitta på plats. Ett puder som funkar väldigt bra för detta ändamål är Kicks egna "Translucent Loose powder" . Detta puder mattar inte bara ner utan återfuktar samtidigt vilket minimerar känslan av att det är "torrt" i ansiktet. Detta hittar du på Kicks för 149kr

4. Ögonbryn

Systrarna Kardashian/Jenner har alla väldigt välformade och välmålade ögonbryn. För att nå detta resultat rekommenderar jag Anastasias "Dipbrow Pomade" som är en typ av färgad ögpnbrynsvax som är lätt och smidig att använda och ögonbrynen håller sig på plats hela dagen. Denna kan du hitta på Kicks för 255kr.

5. Contour/ Bronzer

För att uppnå lika fina kindben och skuggor i ansiktet som systrarna har så behöver man shadea ansiktet, till detta rekommenderar jag att använda Anastasias "Contour Kit" . Detta är fantastiskt bra då det både finns kalla skuggor till shading och skuggor som är varmare för att bronza upp ansiktet med. Det finns även en skimmrig highlighter som är super fin och toppen att använda på brynbenet, kindbenet och näsryggen för att uppnå den där glowiga touchen! Ett tips är att även använda det pudret som drar åt gult i paletten och heter "Banana Powder" för att sätta concealern under ögonen med, det blir ett super fint och täckande resultat!6. Rouge

Här kan man i princip använda vilken rosig rouge man vill men en rouge som jag tycker blir väldigt fin på huden är denna från Bobbi brown, "Skimmer blush" . Denna rouge har skimmer i sig vilket passar perfekt till denna glowiga sminkning. Du hittar den på Kicks för 315kr


Shimmer Blush Coral

7. Ögonskugga

Till ögonskugga så har jag valt ut denna palett som har jordnära färger i både skimmrigt och matt, en perfekt palett till denna sminkning helt enkelt! Den kommer ifrån Maybellin och heter "May Eyeshadow Pallet:2 Rock Nudes" . Denna hittar du på Kicks för 169kr.

May Eyeshadow Pallet:2 Rock Nudes The Nudes

8. Eyeliner

En svart eyeliner med vinge är något som är väldigt populärt bland systrarna Kardashian/ Jenner, den behöver inte vara stor och dramatisk utan de räcker med en normal eyeliner med en fin vinge för att markera ögat. Här vill jag rekommendera en eyeliner som jag personligen älskar. Den är lätt applicerad och blir sådär intensiv svart som man vill ha den. Denna kommer från Maybelline och heter "Eye Studio Gel Eyeliner Black". Du hittar den på Kicks för 119kr.


Eye Studio Gel Eyeliner Black

9. Lösögonfransar

Har man inte fransförlängning så behövs det ett par snygga lösögonfransar för att få till den sista touchen på ögonmakeupen. Dessa fransar från Ardell som heter "120 Demi" är riktigt fina och dessutom perfekt längd, dom är även lite spretiga vilket ger ett mer naturligt resultat. Dessa kan du hitta på Kicks för 69kr.


Strip Lash 120 Demi 120 Demi

10. Mascara

För att uppnå den volym som vi vill ha på fransarna så behöver vi en riktigt bra mascara och denna från Lumene är riktigt riktigt bra, den heter "True Mystic Volume Waterproof Mascara Mystik Black" och är även vattenfast vilket jag alltid föredrar då den inte lika lätt smular sönder och hamnar under ögat. Denna kan du hitta på Kicks för 179kr.

True Mystic Volume Waterproof Mascara Mystic Black

11. Läppar

Sist men absolut inte minst är det läpparna, som bland annat Kylie Jenner är väl känd för, hon har ett eget läppstift märke som är otroligt populärt. För att få till den här perfekta touchen på sminket så behöver vi nu ett riktigt fint nude/ rosa läppstift eller ett klassiskt rött som alltid går hem. Här har vi ett i en perfekt nude färg från MAC, "Liptensity Lipstick Driftwood" finns på Kicks för 215kr.


Liptensity Lipstick Driftwood

Här har vi även ett klassiskt rött fint läppstift även det från MAC i färgen "Ruby Woo". Detta finns också på Kicks och kostar 195kr.


Bildresultat för mac rött läppstift


Jag hoppas detta inlägg var inspirerande och hjälper er alla där ute som vill ha en lika fin makeup som systrarna Kardashian/ Jenner. Tack för att ni läst och håll utkik efter nästa inlägg!

Likes

Comments

​Hej och välkommen till min blogg! 

Här kommer jag ladda upp olika typer av smink relaterade inlägg, allt ifrån tutorials till smintips och "sno sminket" inlägg. 

Likes

Comments