Saftigt bananbröd, recept!
Även fast det inte blivit vår ännu så har jag tjuvstartat på min bucketlist som jag delade med mig av förra veckan och på den stod det att jag skulle testa att baka bananbröd. Vet inte hur länge jag sagt att jag skulle testa att baka bananbröd men aldrig gjort det. Förut kunde jag skylla på att jag inte hade någon form men nu när jag köpt en hade jag ingen ursäkt längre och valde därför att baka bananbörd för några dagar sedan. Det blev en favorit hos mig, wow så gott. Kommer baka det här oftare!

INGREDIENSER
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
4 mogna bananer
2 ägg
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt


GÖR SÅ HÄR.
1. Sätt på ugnen på 200° och Smörj/bröja formen.
2. Skala och mosa 3 bananer, det går bra att minska mängder bananer om man inte är ett stort fan. Vispa socker och smöret poröst med elvisp. Vispa först ner äggen i smeten och sedan dem mosade bananerna.
3. Blanda ned alla torra ingredienser i smeten och rör till en slät smet med en slev. Häll smeten i formen. Skala en banan och skär bananen längst med, lägg på delarna ovanför smeten.
4. Grädda i ugnen 40-50 minuter, känn efter med en sticka. Låt bordet svalna lite innan du skär upp det i skivor.
Nu blev jag inte precis mindre sugen på bananbröd som jag CRAVEAT i veckor!!
Mums, älskar bananbröd!
Mmm det är ju verkligen så så gott med bananbröd!
Tack för tipset, detta ska jag verkligen testa! Har ofta övermogna Bananer hemma! ❤️
Alltså finns det något godare än det!!
Kan inte bli en bättre kombo mellan banan och bröd!!!! Så gott med cream cheese och marmelad eller jordnötssmör och bananslantar <3
Tack för tips! Verkar så gott!
Mums! Älskar att rosta bananbröd och sen ha färskost på <3