Mandalas ♡ Nya kategorier

Översatt från spiritualawakening.weebly.com

"Vad är en Mandala?

Ordet Mandala (uttalas: mon-dah-lah) betyder cirkel. En mandala representerar helhet, ett kosmiskt diagram som påminner oss om vår relation till oändlighet, utvidgad syn på det okända och till våra kroppar och sinnen. Mandalan visar sig för oss i alla aspekter av livet, jorden, solen, månen och mer visat i livet kring vänner, familj och samhället. Mandalas är cirkulära som symboliserar ett begrepp att livet aldrig tar slut. Många mandalas har spirituella betydelser till en individ eller en grupp av individer.

Hinduerna var dem första personerna som använde en mandala som ett spirituellt verktyg, men mandalas är mer känd för människor från Buddismen. Mandalas används för meditation, och som tillåter den individuella mediteringen att man kan bli ett med universum. Det finns inte många som kan uppnå det stadiet genom att enbart studera en mandala. Symbolismen bakom skapandet av en mandala kan ha en viktig mening för många individer oavsett om man är jude, buddhist, kristen, hednisk eller annan typ av religiös inriktning.

Mandalas kan bli skapta av individer för att symbolisera deras resa genom livet. Mandalas kan också berätta en historia om vart individen har varit. I vissa fall kan dem avslöja individens öde. Grupper kan skapa mandalas som avslöjar vad de borde göra för att växa och utvecklas i sin grupp."

Mandalas kan man söka på Google för att kunna skriva ut för att kunna färglägga själv. Det finns olika betydelser för olika former om man skulle vilja ha en speciell.

  • Röd: Styrka, hög energi och passion
  • Rosa: Kärlek, intuition, och det feminina
  • Orange: Kreativitet, transformation, självmedvetenhet och intuition
  • Gul: Lärdom, visdom, skratt och lycka
  • Grön: Fysiskt helande, psykisk förmåga, kärlek och omtanke till natur
  • Blå: Känslomässig healing, inre frid och meditation
  • Lila: Allt spirituellt
  • Vit: Spirituell fokus
  • Svart: Mystik, djupt tänkande och individualitet.

Harmoni, helande, intuition, vision, förlåtelse, kommunikation, fantasi, kärlek, medkänsla, styrka, inspiration, skydd, självförtroende, motivation, transformation, möjlighet, skapelse, tacksamhet, instinkt, kontakt. Vilken av dessa betydelser får du? Bilden är lånad från blog.thefifthelementlife.com/, Det är ett test för att se vilken typ av mandala du passar bäst in på baserat på vad ditt sinne och undermedvetna visar dig. klicka på länken under bilden för att komma dit :) Mandalas finns ju också inom Mindfulness, som jag tipsat om innan och jag är ganska bombsäker på att ni sett det också.

Jag kommer att fortsätta skriva om det spirituella och det undermedvetna, nu när jag skrivit mycket om psykisk ohälsa så vill jag därför bidra med psykisk hälsa. Logiskt eller hur, hoppas ni tycker om det, kram till er

Gillar

Kommentarer