Kristallstenar & dess betydelser del 5

Hematite - Energi & Vitalisering

Hematite är en grundande och beskyddande sten som ger energi och vitalisering till den fysiska kroppen. Den ger optimism, beslutsamhet, mod, självförtroende och viljestyrka, hjälper dig att magnetisera vad du egentligen vill ha och sträva efter förbättring. Hematite ger harmoni till sinnet, kroppen och själen, hjälper att lösa upp negativitet.

Helande: Hjälper cirkulationsproblem, ökar järn i blodet och syre flödet i kroppen, stimulerar körtlar, aktiverar mjälten, levern och gallblåsan, ökar motstånd mot stress, hjälper benkramper.

Chakra: Bas

Red Jasper - Grundande & Stimulerande

Red Jasper representerar jorden och är en grundsten som förbättrar stabilitet och balans i livet. Den värmer och piggar upp viljan och ökar modet och dynamisk energi som upprätthåller och stödjer livet under stress. Red Jasper ger lugn och helhet till ditt liv, mjukt stimulerar din energi, hjälper dig att konfrontera dina problem, ta bort din oro och lugnar dina känslor.

Helande: Stimulerar blodflödet, cirkulation och matsmältningssystemet likväl som de sexuella organen.

Chakra: Bas

Polychronic Jasper - Balans & Stabilitet

Polychronic Jasper är också känd som Desert Jasper, den representerar jorden och är en grundsten som skapar stabilitet och balans i livet. Den balanserar vibrationer och emotionella energier i kroppen, och är väldigt näringsrik. Den hjälper att skapa balans mellan bestämdhet och känslighet, ger lugn och helhet i ditt liv, stödjer och upprätthåller livet under stress.

Helande: Stödjer cirkulationen och matsmältningssystemet och de sexuella organen

Chakra: Bas, Sacral och Solar Plexus

Leumarian Seeded Crystal - Visdom

Leumarian Seeded Crystal stenen sägs ha varit använd under forntida kulturen Leumaria, den har forntida kunskap och visdom från förr som också ger uppvaknande av själen i nutid. Leumarian har en välsignelse av villkorslös kärlek som jorden träder in i en ny vibration, den visar oss hur vi rör oss runt hinder och lär oss själva från det förflutna, på nytt väcker själen och ger oss tro så att vi kan nå full potential. Stenen är fantastiskt helande och används för balansering och klarhet inom Chakra.

Helande: Hjälper till att ta bort sjukdom och lidande, öppnar nya energi kanaler i den vakna och fysiska kroppen.

Chakra: Alla chakras

(Bild lånad från texashealers.com)

Labradorite - Spirituell kontakt

Labradorite är en väldigt mystisk och beskyddande sten, den funkar på alla sätt i sinnet och kropp att öka energin och klargöra tankeprocesser. Den är känd för att vara ljusbringaren och är perfekt för meditation, guidar energin med mer intensiv metod för att tillåta dig ta kontakt med ditt inre och söka din spirituella mening. Den hjälper att klarna och skydda din aura. Labratorite stimulerar intuition, ökar medvetandet och kontaktar den universiella energin. Det är en transformerande, reflekterande sten som visar sanna avsikter.

Helande: Balanserar hormoner, sänker blodtrycket och hjälper till med ögon och hjärnsjukdomar. Hjälper också förkylningar.

Chakra: Hjärtat, Tredje ögat & Kronan

Bilder & text lånade från crystalhealthspirit.com. Innehållet i inlägget är översatt och jag har valt att lägga upp det då jag anser att det är valfritt att tro på detta, jag har ingen försäkran på att stenarna ska ha funktionen som står, tron på stenarna är upp till dig.

Gillar

Kommentarer