Feedback: 15 det är mitt liv - uthängd på nätet

​Therese, en tjej som blev kär i en person på nätet, som hon kunde vara sig själv med. Allt verkar jättebra tills han började be om mer lättklädda bilder på henne, vilket hon till en början gör, men som kom att bli hennes största mardröm. Jag tror inte så många föräldrar förstår hur enkelt det är idag att hänga ut folk, och att det man faktiskt lägger ut finns där för alltid. 

Först och främst vill jag säga att varenda kvinna och varenda tjej, har all rätt i världen att få känna sig mer attraktiva, att få testa på och få reda på mer om sig själv och sin kropp. Dock kan man diskutera vilken ålder man får börja sånt i, men man kan inte ta ifrån puberteten ifrån ungdomen, tro mig. Det jag vill komma fram till är att det spelar ingen roll hur lätt man verkar, eller hur mycket man ger till en person, man har aldrig rätten att kränka eller hota någon för det. Det är ren ondska och borde ha striktare och mer allvarliga lagar kring det. Man kan spåra IP adresser och man kan stänga ned och radera, men det krävs en hacker för det. Varför inte då anställa hackers hos polisen som kan ta hand som sådana här ärenden, som skrämmer bort idioter som gör såhär? 

Varningar som kan tolkas som paranoida tankegångar, men är ändå värda att ta upp: Om du är kopplad till Youtube är du automatiskt kopplad till Google, då sparas allting du söker på och det du delar med dig utav sparas i Googles databas, tills du vill "rensa historiken" det tar längre tid än du tror. Jag är inte säker på antalet år, men att historiken raderas är ungefär samma trovärdighet som att jorden är platt. Var försiktiga med vad ni söker på och vad ni lägger upp, tänk extra gånger! Det finns också en app som man kan gå live på, antingen privat eller offentligt och vem som helst kan då se dig. Vad jag har märkt av är att unga tjejer berättar väldigt lätt vilken skola dem går på, vilket område dem bor i och så vidare. Det är också en stor riskfaktor som kan leda till pedofiler och till andra kriminella personer. 

Det är en hemsk värld vi lever i, snälla var försiktiga!! 

Gillar

Kommentarer