Feedback: 15 det är mitt liv - jag mobbar

Billy är en kille som mobbar. Han försöker att vara snäll men ibland kan han inte kontrollera sig och mobbar istället en kille i klassen. Han skickas till rektorn men kommer alltid undan. Vad beror det på?

Det undrar jag faktiskt. Vad är det som gör att någon mobbar? I filmen så är det inget grupptryck eller flera som mobbar samma kille utan det är Billy själv. Det framkommer inte hur Billys familjeliv ser ut, om han har krävande föräldrar eller någonting som man kan spekulera i. Jag skrev tidigare i december om vredesutbrott, att man har lättare för att bli arg och irriterad på saker och ting bara att det existerar, det kan bero på antingen genetik, omgivning eller något man föds med. En kortare stubin, och det är väl något man får visualisera själv eftersom det inte framkommer. 

Man kan sammanfatta det här klippet som att han vill sluta, men vet inte hur eller varför han gör det. Det är rätt svårt att ge feedback till den här historien faktiskt, men däremot så är det så att det alltid finns en orsak till varför folk mobbar andra, och att det finns en historia hos både mobbaren och den som blir mobbad. Frågan är vem som sitter med mest skuldkänslor efteråt.  Men som citatet i filmen Sökarna: Ingen föds ond. 

Jag bollar över feedbacken till er istället, vad tror ni att det beror på? Varför mobbar Billy sin klasskompis?


Gillar

Kommentarer