Alicia 7-12 månader

Och äntligen kom den dagen jag kunde skriva "Alicia 1 år" som rubrik. Jag kan verkligen verkligen inte förstå vart detta år tagit vägen, samtidigt som det känns så himla långt bort när jag kollar på bilder på en nyfödd Alicia.


Som tidigare nämnt så är det rätt kass uppdatering här för tillfället och det finns många anledningar till varför. En liten snabb uppdatering angående Alicia tänkte jag i alla fall passa på att hinna med idag.


Alicia är som vanligt en go och glad bebis som för det mesta är nöjd. Hon har börjat få två små framtänder i underkäken och kryper runt i hela huset för att upptäcka världen. Förut har hon gärna varit nära oss men nu har hon absolut inga problem med att krypa in i sitt lekrum medan vi andra sitter i vardagsrummet. Hon kan stå relativt stadigt själv men vågar inte ta något steg ännu. Gå runt och mellan möbler är å andra sidan väldigt kul. Alicia har ÄNTLIGEN börjat sova hela nätter och jag kan inte beskriva min lycka. Hon lägger sig som vanligt runt 19-20 och får en flaska välling vid 22 när vi lägger oss och sen vaknar hon upp pigg runt 06 tiden. En aning tidigt kan tyckas men hellre de och att vi får sova hela nätter, än att hon sover längre på morgonen med flera uppvak.


På sin 1-års dag vägde hon 8795 och var 73 cm lång. Ganska liten med andra ord men varken jag eller Anton är ju speciellt stora. Hon sover nu för tiden 1 gång om dagen och det är mellan 12-14 ca.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Alicia 7-12 månader

Hej hopp!

Alicia är nu 10 månader och oj så mycket som har hänt de senaste veckorna. Hon kan numera krypa/åla sig fram och nu går det undan. Hon vill gärna ställa sig upp mot allt och kan även promenera runt med sin gå-vagn. Lillan har blivit så himla stor! När Alicia var 9 månader slutade vi amma helt och när hon var ca 9,5 månad så började hon från en dag till den andra att ta napp .. Lilla tokan som bara har tuggat på nappen tidigare vet nu precis hur hon skall göra. Jag är väldigt tacksam över att hon tar napp, även om hon började väldigt sent. Det är mindre gnäll här hemma, lättare för henne att somna i vagnen och långa bilresor går väldigt smidigt nu för tiden. Hon kan även komma till ro på ett annat sätt med nappen och är nöjd med att ligga i knät emellanåt och bara mysa.

Alicia sover numera 2 gånger per dag och lägger sig som vanligt vid 19 och går upp strax innan eller efter 07. Perfekta tider om du frågar mig!

Hon är en riktig glädjespridare och skrattar ofta och mycket. Fullkomligen älskar andra barn!

Likes

Comments

Alicia 7-12 månader

Idag, för exakt 9 månader sedan fick jag upp världens finaste tjej på bröstet. Jag tycker tiden går så fort med små hemma men jag försöker samtidigt stanna upp några minuter varje dag och njuta lite sådär extra. Jag har den senaste tiden fått de där riktiga lyckoruset i kroppen och lyckan kommer ibland som ett slag i magen. F*n vad jag är tacksam över mitt liv! Det känns så otroligt härligt att kunna skriva de.


Alicia har befunnit sig i den berömda 8-månadersfasen och trots att jag inte lägger så mycket energi på faser hit och dit så har jag läst på lite om just denna fas och känner igen Alicia på väldigt många punkter. En matvägran har pågått och det enda som har fungerat är att sätta henne framför tvn för att få i henne mat. Hon vill inte sitta på golvet, hon vill inte sitta i knät, hon vill inte bli buren, hon vill inte sitta i vagnen, hon vill inte osv .. Jag antar att hon är otroligt frustrerad då hon inte riktigt kan ta sig fram själv ännu och denna tid har helt klart varit den allra tuffaste under mina hittills 9-månaders långa roll som mamma.

Alicia har alltid sovit rätt kasst, finns förmodligen de som sover mycket sämre och de som sover mycket bättre. Men så är de väl med allt. Vi har alltid liggammat och Alicia har vaknat ca varannan till varje timme hela nätterna. Eftersom jag har slutat amma helt på dagarna (tror jag gjorde detta runt 8 månader) så kände jag även att det var dags att sluta på natten nu också. Ett barn som är friskt, väger inom de normala och är över 6 månader behöver inte amma på natten så jag tycker nog ändå jag kämpat på rätt bra som "bara" ammade till 9 månader. Jag tänker att jag skriver ett eget inlägg om detta senare idag. Jag har använt mig utan världens bästa metod som jag gärna delar med mig utav.


Alicia har äntligen blivit sitt gamla jag och är ner nöjd och tillfredsställd. Sover som vanligt i vagnen på dagarna och lite beroende på när hon går upp så sover hon mellan 1-3 gånger per dag. Oftast sover hon då mellan 1-2 timmar per tillfälle. Hon klappar händerna för fulla muggar, gör "indianljud" med handen vid munnen (förstår ni vad jag menar?), går med hjälp av två vuxna händer och fullkomligen hatar att ligga på mage och försöka krypa. På nätterna sover hon alltid på magen och hennes kärlek för vatten och stt bada håller i sig. Hon har även börjar försöka ställa sig mot saker men vågar inte riktigt ännu. Med hjälp av mamma eller pappas fingrar är det lätt att ställa sig upp från sittande till stående. Juste! Hon har från den ena dagen till den andra börjat ta flaskan, så nu myser vi med välling i soffan innan läggdags.


Våran goa och glada tjej vad vi älskar dig! 💕

Likes

Comments

Mammaledig

Godmorgon ☕️

Idag envisades Alicia med att vakna kl 05. KLOCKAN FEM? Ärligt .. försökte förgäves att få henne att somna om men när klockan var 06 och hon inte hade somnat till ännu så började både jag och hon tröttna. Det var bara att slå på kaffet och sätta barnet framför tvn .. världen sämsta mamma möjligtvis men klockan fem känns som en bra ursäkt. Jag var liksom tvungen att få i mig kaffet innan jag kunde leka lite.

Igår hade Anton bortamatch mot Rögle (Ängelholm) och när jag vaknade upp inatt vid 02 och han inte låg bredvid oss i sängen anade jag att något var på tok. Planet som skulle ta dem hem till Karlstad hade gått sönder och de va tvungna att övernatta i Ängelholm .. på riktigt, kan man ha mer otur 😩

Idag får jag föresten hem alicias sänggavel (valde en annan) så jag hoppas jag kan montera den och bjuda på lite bilder från hennes rum senare.

Go'morgon på er 💕

Likes

Comments

Inredning, Sambolivet

Go'morgon.

Alicia vaknade 07:40 idag, vilket är 1 timme senare än vanligt. Hon somnade dock 20:30 igår så inte så konstigt. Jag tror det är lite tänder på gång för damen här hemma. Hon har haft lätt feber i två dagar men bara på kvällarna och natten till lördag var den värsta jag stött på som mamma. Alicia vaknade med ca 10-min mellanrum mellan 22:30-01:30 och varje gång hon vaknade så panikgrät hon. Så fort jag rörde mig så vaknade hon och var väldigt ledsen. Varför rörde du dig då kanske en del tänker nu och bara ni som liggammar vet vilken otrolig värk i ryggen man kan få av att ligga exakt på samma ställe och i samma ställning under lång tid. Vi har egentligen aldrig haft problem varken på nätter eller dagar med gråt så när Alicia väl är ledsen måste jag erkänna att jag blir lite lätt stressad, trots att hon snart är 9 månader. Efter en alvedon kunde hon somna gott, stackarn hade förmodligen ont någonstans och tempen låg på 38,3. Vi får se om det kommer upp några små riskorn under kommande dagar ..

Detta var egentligen helt ointressant då jag skulle in här för att berätta att vi ska börja fixa i Alicias sovrum.

Vi bor i en villa på 1,5 plan och på övervåningen har vi 3 sovrum samt ett vardagsrum. På bottenplan har vi kök, vardagsrum och 2 sovrum vilket betyder att vi har en hel del rum över. Alicia kommer därför att ha ett sovrum på övervåningen (eller ska jag kanske skriva att det är Antons sovrum .. hehe) samt ett lekrum på bottenplanet. Jag har svårt att tro att hon kommer vilja gå upp en våning för att leka i sitt rum när vi andra kommer befinna oss här nere så ett lekrum känns väldigt optimalt att kunna ge henne.

Som ni ser är alicias sovrum inte världens största men eftersom hon ska ha de just som ett sovrum så funkar det fint. Hennes spjälsäng står i vårt sovrum (fråga mig inte varför då hon med glädje sover i våran säng) så där ska denna fanatiska sänggavel i grå sammet få stå tillsammans med en 90-säng. Vill köra på en riktig säng från början då Anton oftast sover på soffan när han har matchdag så en barnsäng var inte helt optimalt då den förmodligen kommer användas mest av pappan i huset.

Likes

Comments

Mammaledig

Jag har precis insett att jag missat att uppdatera om Alicias 8-månaders uppdatering. Hon är ju faktiskt snart 9-månader (halllå jisses snart 9 månader) så jag tänker att jag slår ihop dessa två istället.

Hur är läget då? Dagarna rullar på här hemma och jag tycker det är mysigt att hösten kommit. Igår var det dessutom strålande sol och jag packade ner Alicia i åkpåse och gick ut på en promenad. Om än lite kallt men väldigt härligt. Jag fullkomligen älskar att bo där vi gör och det kom över mig igår när jag solen sken över ängarna och vattnet. Lite utanför stan, med skogen, vattnet och lugnet men samtidigt 10 min bilfärd in till centrum. Jag är också otroligt tacksam över att jag kan ge Alicia denna uppväxt. Ett stort hus, enorm trädgård med fruktträd och bärbuskar och några få meter hem till två av hennes kusiner 💕

Likes

Comments

Mammaledig

Resan hem från Stockholm gick bra! Alicia sov fram till Örebro där vi gjorde en lite längre paus på ett köpcenter. Hem från Örebro var det inte lika roligt och babblarna var till stor hjälp ... jag brukar inte låta henne se på mobilen men ibland finns det ingen annan utväg ☺️

Igår var vi på babysim. Som vi alltid går på på fredagar. Alicia fullkomligen älskar att bada och hon plaskar och tjuter hej vilt när vi går ner i poolen. Igår dök hon för första gången och det gick bra. Jag tyckte dock det kändes helt fel att medvetet doppa dom under vattnet och jag tyckte verkligen inte om det. Känns ju helt fel?? Jag tycker däremot att det är viktigt att Alicia blir van med vatten och lär sig simma snabbt då vi bor såpass nära vatten som vi gör. Har nog inte mer än 100-200 meter till sjön från våran ytterdörr.

Likes

Comments

Mammaledig

I tisdags styrde jag, Alicia och min mamma bilen mot min mormor och morfar i Stockholm. Dagarna går ju som bekant ganska snabbt när man har en liten hemma och jag har tyvärr inte hunnit hälsa på min mormor förens nu. Bättre sent än aldrig givetvis men det kändes så konstigt att de skulle få träffa Alicia första gången när hon är 8 månader. Nu är hon ju faktiskt inte så liten längre.

Alicia har ju som bekant lite svårt att sitta still och hon har fått sin oförmåga att sitta still av sin pappa. Anton är otroligt rastlös och har väldigt svårt att komma ner i varv och den egenskapen har Alicia fått ärva från honom. Från mig har hon fått mitt humör (inte alltid så charmerande hehe) men även min envishet. Bra egenskaper kan jag tycka då jag tror hon kommer bli en tjej som vet vad hon vill, men som förälder till en 8-månaders som inte kan sitta still trots att hon varken kan gå eller krypa är rätt energikrävande. Haha!

På tal om hennes oförmåga att sitta still valde vi därför att försöka tajma in hennes sovtider (ja hon sover faktiskt på dagen tro de eller ej) och resan till Sthlm gick som en dröm. 30 min in i bilresan somnade hon och sov till Eskilstuna där vi tog en lunchpaus på 2 timmar. När vi väl åkte igen var det sovpass 2 på ingång och hon vakande lagom till att vi körde upp på mormors uppfart! Halleluja.

Vi försökte med samma upplägg idag och nu sover hon sin första vila här i bilen bredvid mig och vårt mål är att ta en lite längre paus i Örebro. Håll tummarna.

Våran lilla busunge. Det känns som hon kanske snart kommer krypa .. hennes frustration när hon inte kommer dit hon vill är extrem och vad är det nu Alicias gudmor Malin brukar säga.. "ur frustration kommer utveckling" och det stämmer nog bra in på Alicia.

Likes

Comments

MammaledigIgår var det seriepremiär för Anton's hockey och eftersom matchen startade 15.15 så befann sig jag och Alicia där för att kolla. Hon hade sovit otroligt dålig under dagen så jag förstod att hon inte skulle orka hålla lågan uppe så länge. Lagom till andra perioden somnade hon i vagnen och jag kunde sitta inne i fruarnas fikarum och kolla på matchen där ifrån. Sista perioden såg vi från läktaren men Alicia var rätt ointresserad av sin pappas prestation på isen, åskådarna ovanför oss var bättre underhåll!

Väl hemma somnade hon snabbare än någonsin uppe i sängen. Vi lägger henne alltid runt 19 så det är alltid en liten utmaning att vara iväg hemifrån runt den tiden. Hon har sina rutiner denna lilla dam och jag älskar de! Givetvis blir de omständigt om man är bortbjuden på kvällen eller, som igår, är iväg. Men jag tycker att i det stora hela så är det underbart. Då får jag och Anton några timmar ensamma på kvällarna och då brukar vi äta middag tillsammans, umgås eller bara mysa i soffan. Det känns extra viktigt för mig när Anton är borta under säsong och jag är ensam med Alicia. Då är det skönt att veta att man har några timmar på kvällen för att återhämta sig.

Hur gör ni med rutiner, och är det viktigt för er?

Alltså pjuh de va inte de lättaste att göra sig lite anständigt och få i sig lite lunch med en trött bebis hemma. Hon är för det mesta en väldigt nöjd tjej men igår var det lite sömn som ställde till de och då vill man mest sitta på mamma 💗

Likes

Comments

Mammaledig

Jag tänkte ju att jag skulle försöka uppdatera lite mer flitigt här inne och inte bara när Alicia fyller en månad äldre. Men samtidigt tänker jag, när ska jag hinna? När Alicia är vaken vill jag umgås med henne och vill aldrig bli en mamma som är upptagen med sin telefon. När hon sover, vilket hon gör ca 2-3 gånger per dag så brukar jag städa och plocka undan här hemma. När de är gjort är min prio 2 att sätta mig i soffan och vila lite .. kanske är de då som mitt bloggande kan komma in.

För tillfället sover Alicia ute i vagnen och jag har precis druckit upp min första kopp för dagen. Snart ska det mixas en smoothie för kl 10 väntar andra omgången av "mammaträning" som jag kallar det. Nivå 1 handlade om att hitta knipet igen samt få diastasen att växa ihop. Nivå 3, som jag påbörjat nu, är ren träning och det är sjukt jobbigt vill jag lova! Hehe

Vi ni, nu vakna hon där ute. Hej på er

Likes

Comments