Sovmorgon & nödsamtal

Godmorgon! Idag blev det en ledig dag. Sååå skönt, har inte varit ledig sen typ förra helgen. Tog lite sovmorgon och myser nu med Ellie i soffan och dricker en kopp kaffe.

Jag vaknade inatt och kunde inte sova, så jag tog upp telefonen lite snabbt. Hittade då en artikel om en ska som jag inte hade någon aning om men som är skitbra att ha/göra! Så jag ska visa er. Det finns tydligen någon typ av "nöd-rigning" på iPhone som man kan/bör klicka i. Ni vet redan att man ska ha en ICE (in case of emergency) person på sin telefon ifall det händer något. Bra för tillexempel ambulanspersonal att veta vid olyckor m.m. Men det jag hittade nu är om man hamnar i en situation då man behöver ringa till SOS. tillexempel vid överfall.

Man går alltså in på Inställningar och skrollar ner till Nödsamtal SOS. Då kommer det upp vad man bör fylla i. Jag fyllde i nödkontakter, vilket är mamma och pappa. Slog även på "Ring automatiskt". Det innebär att när man klickar på "lås" knappen fem gånger snabbt så ringer telefonen till 112. Om man inte vill att det ska höras när man gör det så slår man av "Nedräkningsljud". Tydligen ska dem man valt som nödkontakter få ett sms/meddelande om vart man är och att man ringt 112. Skit smart grej det här! Skulle vilja prova om det fungerar, men det går ju inte. Men fixa det här ni också om ni inte redan gjort det!

Nu ska jag fortsätta ha en mysig morgon i soffan, kommer nog ligga här hela dagen för det regnar ute. Puss & kram!

Kram // Beatrice

Gillar

Kommentarer