Instagram beatricebohlinInstagram beatricebohlinInstagram beatricebohlinInstagram beatricebohlinInstagram beatricebohlin

Nattjobb & kaffe

Hej på er! Det är söndag idag va? Man blir lite dagvild när man jobbar nätter. Dagarna liksom flyter ihop. Jag har i alla fall gjort tre nätter nu och ska göra min fjärde och sista nu innan jag är ledig två dagar. Det tar på krafterna att jobba nätter....samtidigt som jag tycker att det är skönt också.

Fick en förfrågan om hur jag tycker att det är att jobba nätter. Ja, det finns både för och nackdelar. Jag är ingen nattmänniska egentligen. Jag tycker ju att morgnarna är heliga. Men jag tycker att det är ganska skönt att jobba nätter under kortare perioder, man orkar inte så mycket heller, inte jag i alla fall. Man får ihop fler timmar och kan vara ledig lite mer. Sen händer det oftast inte lika mycket på sjukhuset på nätterna, inga undersökningar och sånt för patienterna och förhoppningsvis sover de flesta. Såklart kan patienterna bli riktigt dålig på nätterna också och då blir det ganska stressigt eftersom vi inte alls är lika mycket personal på nätterna som på dagarna. Jag tycker ändå att nätterna jag har gjort nu har varit riktigt bra, kaffet har varit min bästa vän här, hehe. Har ju en dålig vana på nätterna att gå omkring och småäta... det är typ det som håller mig vaken, och kaffet såklart.

Jag brukar somna på morgonen mellan 7.30-8.00 och sen sover jag till cirka 13-14 tiden på eftermiddagen. Om jag känner att jag har ork då brukar jag upp och äta för att sen åka och träna och sen sova igen mellan typ 16-19. Sen äter jag igen på kvällen. Mycket mer än så hinner jag inte göra innan det är dags att åka till jobbet igen. Vet att många sover i ett sträck till 15-16 på eftermiddagen och kanske ännu längre, men det gör inte jag.


Gillar

Kommentarer

elinstenvall
elinstenvall,
Av ren nyfikenhet - vad gör du/ni som jobbar under nätterna när dom flesta som du säger sover?😄nouw.com/elinstenvall
beatricebohlin
beatricebohlin,
Det är lite olika. Men vi har alltid våra "rundor" på satta tider då vi går runt och kollar till patienterna. Det är oftast någon som har antibiotika eller annat läkemedel som behöver ges på fasta tider. Vi har även checklistor för saker att göra som inte är med patienterna, typ städa förråd och fylla på förråd ☺️nouw.com/beatricebohlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229