Min julafton

Hur brukar ni fira julafton? Alla gör ju på olika sätt och det finns nog ingen familj som firar på samma vis. I min familj är julafton väldigt avslappnad. Ingen som behöver klä upp sig super mycket, jag brukar ha en stor mysig tröja på mig och i år kommer jag nog inte orka ha något annat. Vi är inte så många heller så det blir väldigt mysigt. Det brukar vara jag, mamma, pappa, min bror, mormor och farmor.
När jag och min lillebror var små så klädde vi alltid granen kvällen innan julafton. Men nu har jag och min bror sagt att julgranen ska fram tidigare för annars står de där så kort tid. Så nu för tiden kommer granen in den 21 december. När jag och min bror vaknade på julaftonsmorgonen så låg alla julklappar under granen och så är det fortfarande hemma att mamma och pappa lite i smyg plockar framdom på natten. Ganska mysigt när dom helt plötsligt är där.

Vi brukar kliva upp vid 9 tiden och äta stor julfrukost med mackor, gröt, skinka, kakor, ja typ allt. Då öppnar vi även några av julklapparna. Alla i familjen har en varsin julstrumpa där det brukar ligga 2 julklappar som vi öppnar på morgonen. Sen sitter vi där och myser i någon timme.
På förmiddagen brukar inte så mycket hända hos oss. Vi strosar omkring hemma och bara njuter av att det är julafton typ. Äter en skinkmacka vid lunch om man är hungrig. När klockan slår 15.00 då sitter alla och ser på Kalle Anka och dricker glögg. I vår familj ser vi alltid på Kalle, även fast vi har kollat på det i all år, jag i 22 år. Det är så mysigt! Sen har det blivit att vi även kollar på Kan du vissla Johanna som går på tv direkt efter Kalle. Men då brukar mamma och pappa gå ut i köket och börja förbereda maten. Vi har alltid julbord och det mesta har vi gjort själva. Sen jag och min bror blev stora har det nog blivit ännu mer för vi bra gillar att laga mat. På tal om det är jag nyfiken på hur min sill smakar som jag gjorde förra veckan. Vi har alltid för mycket mat, vi kan äta julmat ända till nyår om vi vill. Haha. Men där sitter vi och äter till ingen kan röra på sig mer. Brukar bli några timmar. I bakgrunden sprakar brasan och på bänken står fullt med frukt och julgodis.
När alla har suttit i soffan och smält maten och all mat är undanplockad brukar det bli julklappsöppning. Det brukar vara på kvällen runt 8 tiden. Alla får sina julklappar och är nöjda och glada. Sen var den julafton slut.

När jag tänker på det så är inte vår julafton så speciell. Men för oss och mig är det speciellt just för att det ALLTID varit så. Men det är väl just det, alla har sina egna traditioner och för alla är det alldeles speciellt. Det här året har jag flyttat hemifrån så i år vaknar jag inte hemma till granen och julklapparna. Men jag och Ellie åker till mamma och pappa tidigt på morgonen. Det kommer bli en så mysig jul! GOD JUL puss och kram! 

​#minjul #christmas #christmasfeeling

Kram // Beatrice

Gillar

Kommentarer