Flytt, Bakficka, Lilla Bjers & Krusmyntagården

Hello! Idag har jag varit ledig. Jag sov 12 timmar natten som var för att jag har sovit så lite senaste dagarna när jag har jobbat. Jag har även hunnit med att flytta till min nya lägenhet.

Jag har jobbat hela helgen, fredag- söndag. Jag slutade alltså jobba på måndag morgon klockan 07.15. På söndagen flyttade jag till min ny lägenhet, behövde vara ute ur min gamla lägenhet klockan 12. Så det blev cirka tre timmar sömn den dagen. Flytten gick bra och smidigt och jag har kommit i ordning nu. Men jag saknar redan min förra lägenhet. Bara att kunna gå ut och sitta på altanen och dricka morgonkaffe. Den var ju liksom i lä också så det blåste inte lika mycket där. Nu bor jag i en studentkorridor kan man säga, det är studentbostäder här när det inte är sommar. Så det är ett studentrum med ett litet bord, två stolar, en soffa, en säng och ett litet pentry men två spisplattor. Även en onödigt stor toalett finns. Jag har ju också en balkong men det blåser så mycket där och solen försvinner på eftermiddagen tyvärr. Lägenheten är väldigt varm av sig så jag måste ha fönstren öppna på dagarna och tyvärr så är det en skolgård och en fotbollsplan precis utanför mina fönster så det enda jag hör på dagarna när jag sover är barn som skriker....Kommer bli en spännande sommar det här. Det är i alla fall en ganska fräsch lägenhet, så det får väl duga. Ska nog lyxa till det lite med att ta in på hotell två gånger under sommaren också, det finns så många fina hotell att bo på här i Visby.

Efter jobbet i måndags gick jag hem och sov tre timmar. Sen gick jag och Pernilla till Bakfickan som är en fiskrestaurang inne i Visby och tog en vinlunch. Det var så bra väder ute i måndags så vi tog ett glas vin, åt rökta räkor till förrätt och sen åt vi stekt strömming. Jag brukar inte gilla strömming för att det är så benigt, men den här var faktiskt väldigt god och benen var mjuka. Det här är en av de bästa fisk-ställena i Visby. Väldigt god mat om man gillar fiska och skaldjur! Det är även väldigt mysigt där inne också.

Idag har jag och Mikaela varit och fikat på Krusmyntagården. Det är en liten trädgård med café och restaurang på sommaren där de odlar kryddor och annat. Det finns även en liten butik där de säljer produkter de tillverkar själva. Väldigt mysigt! Vi åt saffranspannkaka med sylt och grädde och drack kaffe till det. Saffranspannkaka är ju en Gotlands-grej, så nu kan man bocka av det från listan. Efter det åkte vi åt helt andra hållet till Lilla Bjers. En väldigt bra restaurang och gård där de odlar egna grönsaker och kryddor. Dit måste man åka i sommar och äta middag, det ligger inte jätte långt utanför stan så dit kan man cykla någon dag i sommar och dricka vin. Det finns en liten butik där man kan köpa deras grönsaker också, så vi gick in där och jag köpte med mig lite sparris hem som jag stekte och gjorde en sallad med till middagen. Supergod sparris och odlad på deras gård!

Allt det här kommer ni få se i nästa vlogg som kommer, ska försöka vara klar med den till helgen eller i början av nästa vecka. Håll utkik! Nu ska jag sova. Godnatt!

Bakfickan

Krusmyntagården

Lilla Bjers

Kram // Beatrice

Gillar

Kommentarer