Lymfabehandling

Den behandling jag väljer alla gånger, förbi allt annat är Finas infraröda lymfbehandling i Ingå. Alltså det är min favoritplats och min välmående bubbla att ligga i en typ rymddräkt i 45 min( eller 60 min), att inte ens kunna klia sej i näsan. Det är så förbannat skönt och nu fick jag äntligen till det här i veckan. Det är sällan som tidtabellerna fungerar och mitt lymfsystem skulle behöva detta så mycket oftare.

Man får alltså krypa in i en "rymddräkt" och sedan ligga där i ca.30-45 min. Maskinen både masserar och trycker och där är varmt och skönt med avslappnande musik i bakgrunden. Jag brukar vakna till min egen snarkning ibland:). Alla borde få prova på detta någongång. Rekommenderar verkligen!

Det primära syftet med lymfterapi är att aktivera lymfkörtlarna och lymfkärlen. Lymfterapi är en varsam behandlingsform. När lymfsystemet fungerar bättre, avtar svullnaden, smärtan lindrar och det är extremt avslappnande för kroppen.

Lymfmassage kan hjälpa dej att avlägsna slaggprodukter som lagrats och även hjälpa kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde.

Blockeringar i lymfsystemet kan uppstå bl.a av intag av mediciner, stress, felaktig andning, rökning, för litet vätskeintag och dåliga matvanor.

Lymfan är en klar vätska som cirkulerar runt i vår kropp i ett lymfsystem, som i stort sätt följer blodådrorna. Lymfan filtrerar och rensar vävnadsvätskan från avfallsprodukter som bl.a försvinner ut via njurar, lever och andning. Den renade vätskan leds ut tillbaka i blodet igen. Lymfsystemet är kroppens eget detoxsystem. Smart va?

Gillar

Kommentarer