Lins-batatsoppa

Idag kände jag för att laga en god linssoppa. Det var ett tag sedan sist. Har blivit mycket pasta, kött, pajer och annat på sistone, så jag ville nu laga en stor kastrull soppa, som räcker några dagar framöver. Hur har ni det hos er? Vad brukar ni äta? Testar ni ofta nya recept eller blir det alltid det där samma gamla och vanliga? Jag måste erkänna att min fantasi tryter nog alltid i bland och jag kommer inte på någonting i matväg. Allt som oftast blir det kyckling eller malet kött som bas. Jag älskar också wok-rätter av alla slag och de är enkla och roliga att laga. Ofta satsar jag på att laga mat på söndag och onsdag, men alltid ibland/ofta kommer någonting emellan och det blir att hastigt improvisera eller köpa en fryst pizza:). Eller sedan tror man att man har lagat mat för tre dagar, men det finns inte ens kvar något till följande dag.... Planering är A och O ifall man vill ha en smidig och hälsosam vardag.

Recept på linssoppa

1,5-2 l vatten

1förpackning röda linser( skölj före användning)

3 morötter

2 batater

1 grönsaksbuljongtärning

spiskummin

chili

gurkmeja

svartpeppar

ca. 1 dl grädde


Fräs morot och batat i olja med kryddorna, så det blir smak i dom. Häll på vatten och linserna. Koka i ca.20-25 minuter tills bataten och moroten är mjuk. Mixa soppan till sammetslen och häll i en skvätt grädde och blanda om

MUMS:)

Gillar

Kommentarer