Hälsporre

Eller plantar fasciit, som det heter på "fint" språk. Jag har aldrig lidit av detta förut, men förra veckans torsdag gjorde jag ett träningspass som innehöll mycket hopp och spring. Jag var peppad till tusen och har annars också en sjuttons bra flow i min träning för tillfället och jag var så stolt över mej själv, då jag klarade av en sådan träning. Senare på eftermiddagen märkte jag dock att allt inte stod rätt till i min fot, närmare sagt häl. Det gjorde så förbannat ont, jag kunde liksom inte stöda på hela foten, utan bara trippa på tå.... Jaaha tänkte jag, vad i fridens dagar är detta, tänkte att jag kanske då överansträngt mej i hoppen och att det säkert går över på någon dag:)

När det gått nästan en vecka. så började jag öppna mej på facebook och då gick det ju upp ett ljus för mej, att ojdå, det här kommer ju att kunna ta länge före det blir bra... Kontaktade olika personer, som eventuellt skulle kunna hjälpa mej, men det är svårt att få tidtabellerna att gå ihop för mej och att vänta är inte min starka sida:)

Fick napp av en härlig person som hyr ut hemmalaser maskiner vid behov, så nu har jag fått hem den till en vecka och kan alltså lasra mej själv, då det passar mej, perfekt:). 3 gånger under denna vecka skall jag ge laser åt mej själv( läs:min man ger laser åt mej) och sedan får vi då se ifall det blivit bättre.

Symptomen då du har hälsporre brukar vara, att det gör ont under eller på insidan av hälen då du går och står. Det brukar vara värst på morgonen då du stigit upp och lättar oftast då du varit igång en stund. Smärtan kan också variera från dag till dag. Tillståndet kan vara långvarigt men smärta och läkningstid kan minska betydligt med avlastning och behandling.

Goda råd vid hälsporre:

Lyssna på kroppen och testa kanske på en ny motionsform under tiden

Träna inte för hårt utan öka belastningen gradvis

Värm upp före träning och stretcha både före och efter

Använd skor med bra stöd och stötdämpning och byt ofta skor

Ha en skön helg och njut av det varma vädret. Det är sådana här dagar vi skall komma ihåg sedan i Januari när det är mörkt och smällkallt:). Puss på er alla!

Gillar

Kommentarer