BRA START PÅ MORGON

För mej personligen är det mycket viktigt att få en lugn och bra start på min morgon, helst utan att behöva tala med någon under den första timmen( lyckas sällan). Jag hör till dem som har väckarklockan och ringa i god tid( för att veta vad klockan är), sedan ligger jag och drar mej i ca. 15 min. Oftast hämtar min man kaffe till sängen , eftersom ahn oftast stiger upp före mej, så jag dricker mitt kaffe i sängen och sedan stiger jag upp och lagar frukost. Tar sedan andra muggen kaffe och frukosten och äter i lugn och ro.

Jag hatar när det blir bråttom eller att jag behöver håsa på morgon. Jag går liksom i pyjamas ända tills jag typ måste fara och sedan klär jag snabbt på mej:). Detta koncept fungerar då inte på tisdag- och torsdagmorgon, då jag har klockan och ringa 6.30 för att vara 7.00 på gymmet, för min älskade morgonträning och ensamtid:)

Så helst vill jag ha två timmar på morgonen före det börjar hända något, men skulle definitivt inte vilja sova två timmar längre, utan gillar att mysa omkring. Under dessa två timmar tömmer/fyller jag ofta diskmaskinen och tvättmaskinen, planerar min dag, matlistor o.s.v.

Igår kväll blandade jag färdigt ihop min chiapudding tills idag. Den blev jättelyckad. Jag skulle vilja äta så alla morgnar, men jag kommer inte ihåg att fixa det färdigt på kvällen alltid:).

Recept på denna chiapudding

0,5 dl chiafrön

2 dl mandeldryck

lite vaniljpulver

1 msk kokosolja

Satte även i lite nyponpulver. ( kan uteslutas)

Mixade allt i en blender och hällde sedan i en skål och in i kylskåpet och vänta över natten. Toppade med gul kiwi och kanel. Mums!

Igår lagade jag också en verkligt god smoothie, riktigt fräsch.

2- 3 dl fryst ananas

stor näve spenat, rucolablandning

1 rivet äppel

5 cm gurka

en näve persilja

citronsaft

1-2 msk chiafrön

mandeldryck( tills det blir den konsistens du vill ha)

Mixa allt i en mixer.

Ett tips, ifall du inte är en fan av gröna smoothies, så lägg till citronsaft, det räddar dej från den "gröna" smaken:).

Ha det gott och njut av sommaren

Gillar