BORGÅ

Igår, måndag blev en dag i Borgå med min syster och vår pappa. Pappa fyllde 75 år i mars och han fick till present en dag i Borgå med sina döttrar. Vi lovade bjuda honom på mat. När jag startade från Karis var vädret soligt, ända från Ingå till Borgå regnade det sedan, så vi tänkte att vad månne det här ska bli. Vi hade tänkt äta vid ån, ifall vädret skulle vara soligt. Det slutade dock regna när vi parkerade bilen i Borgå, men vi vågade ändå inte sitta ute, allting var ännu vått + att det kändes ännu svalt.

Vi valde att äta på Rafael`s steakhouse, där fanns någonting som passade oss alla:). Skålade med Prosecco, min syster åt Falafel med ugnspotatis och pappa och jag valde varmrökt lax med potatismos. Maten var god och portionerna rätt så stora. Salladsbordet hörde till eftersom vi var under lunchtid. Betjäningen var bra, fick t.o.m på svenska :). Vi valde att gå vidare sedan och ta desserten på något annat ställe.

Vid det skede när vi ätit färdigt hade himlen blivit blå och solen lös, så det var riktigt varmt och skönt. Vi strosade längs ån och tittade på fina båtar. J:L.Runeberg lade också ut kl.16, för att åka tillbaka till Helsingfors. Jag skulle ha vilja ta båten till Borgå, men tyvärr står den bara 2,5 timmar i Borgå och det skulle ha blivit lite bråttom då med alltihop, så jag får göra den resan en annan gång. Gamla stan är ju ett måste att gå igenom, när man besöker Borgå. Älskar ByPias butiken där och förstås Brunbergs butik:). Desserten blev på ett litet cafe, i ändan av torget under kyrkan. Väldigt bra betjäning, söta och glada ungdomar på jobb, väldiga kakbitar och god Cafe´Latte:). Vi var väldigt nöjda med dagen där. Sällsynt att få umgås med pappa och syster utan våra barn. Verkligen skönt:).

Rekommenderar varmt ett besök till Borgå

Gillar

Kommentarer