KISSING SPINES

Läste lite om Kissing Spines

Mamma kom hem med tidningen "RIDSPORT" idag och det stod lite om Kissing Spines.

Många kanske kan bli rädda när den hör ordet och kan tänka "nu går det inte att rida eller tävla hästen" . Så ska du inte tänka så vida det inte är något lite ovanligt och allvarligare ryggfel.

Det är så många hästar som har "Kissing Spines" utan att hästägaren märker det. Det är inte ens säkert att din häst känner av det.
"Kissing Spines" är faktisk ganska vanligt hos hästar!

Man vet att det går att tävla och rida då man har röngat 26 svenska hästar som tävlar hoppning, dressyr och fälttävlan! Alla dessa 26 hästar hade inte en en felfri rygg!

Man opererar inte hästar med "Kissing Spines" lika ofta längre då man nästan får en bättre eftekt genom stretching och kiropraktik. Detta ska ge en så bra effekt att man kan se en förbättring på hästen under bara en vecka!

Det viktigaste var att hitta rätt sadel till din häst! Största orsaken till att din häst har ryggproblem är tack vare sadeln.

Detta vart väldigt intressant att läsa om då "Busan" har haft ryggproblem och hennes föra ägare sa att det var just "Kissing Spines . Busan lider inte alls av detta längre och hon mår hur bra som helst. Precis som många andra hästar.

Vi har alltid utgått ifrån att sadeln inte ska ligga och trycka på hennes rygg, utan vi använder oss utav en pad på både dressyr och hoppsadel.

Vi har också använt oss av stretching och massage, detta hjälper verkligen!

Sen ska man såklart rida så att hästen inte spänner sin rygg och hästen ska få sträcka ut sin rygg.

Busan har inte alls ont i ryggen längre och hon lever precis som en "normal" häst.

Så har din häst ryggproblem använd dig av, rätt sadel, kiropraktik, stretching och massage.

#häst #sport #kissingSpines

Här ser ni "Busan" in action!
Inget ryggproblem som stoppar henne från att göra det hon älskar, vilket är att hoppa!

Gillar

Kommentarer