Under eftermiddagen kom SEBs chefsstrateg Johan Javeus och delade vad vi kan vänta oss av det kommande året. Anna Kinberg Batra föreläste om sin personliga resa och hennes tankar kring ledarskap.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Alla årets VD:ar: Ola Serneke (VD för Serneke Group AB), VD för Hermes: Anna Hermes, bästa moderatorn: Anna Bellman, Katarina Sjögren Petrini (VD för Ticket Leisure Travel AB), Katarina Wollter (VD på Antrop AB) och Joachim Lindström (VD på Ideal of Sweden) och jag.

Moderatorerna Anna Bellman och Günther Mårder.

Petter Stordalen kör en grym föreläsning.

Likes

Comments

​Barbro Ehnbom bjöd in till en panel på EY där vi diskuterade om kvinnan kan ”have it all?”. Jag tror absolut att kvinnan kan skapa sig sitt drömliv. Det krävs att vi kvinnor stöttar och stärker varandra.

Det var en ära att få delta i panelen. Tjohej! 

Likes

Comments

Temat för årets After Work av Novare var ’Dela en dröm’ baserat på stiftelsen Help to Helps inititativ #delaendröm. Under kvällen modererade Malin Cronqvist (Grundare Help to Help) tillsammans med en panel bestående av Alexander Pärleros (Grundare Framgångspodden),Beata Kull (JAG) (Grundare Lärargalan) och Theó Jaekel (Senior Specialist, Human Rights and Supply Chain, Vinge) för att dela med sig om sina drömmar och sitt entreprenörskap.

Likes

Comments

Likes

Comments

Igår var jag med i en inspelning för Help to Help som kommer under de kommande veckorna att lansera kampanjen #delaendröm. Med kampanjen #delaendröm lyfter de fram människor som vågar drömma och agera på drömmen för ett bättre samhälle, och jag är en av dem de vill uppmärksamma. Det fina är att drömmar ofta är universella. Jackline från Tanzania har samma dröm som mig, och Help to Help hjälper henne att uppfylla den. Trots distansen, kulturen, religionen eller erfarenheterna är vi människor ändå väldigt lika och delar ofta samma drömmar. Den känslan gör mig glad för då känns världen som ett VI. Dream sweet darlings.

Likes

Comments

Förra veckan blev jag bjuden på Business Challenges AW på Investor som bestod av ett nätverk med entreprenörer, tidigare deltagare och jurymedlemmar i Business Challenge. Min fina och gulliga vän: Hedvig Berntson följde med mig. Tillsammans skålade vi in sommaren och minglade mellan branscher, företag och generationer. På plats fanns bland annat Investors VD Johan Forssell som hälsade oss välkomna.Likes

Comments

I fredags var det en champagneprovningen som arrangerades av 500 tillsammans med champagnehuset Mumm som ingår i Pernod Ricard. 500 är en kommunikationsbyrå med ett djupt intresse för affärer, kulturer och samhälle som är startad av Simon Strand och Love Bonnier. Jag tycker Simon och Love är så extremt duktiga. Det var en fin sommarkväll som bjöd på en otroligt god champagne.


Gästlistan bestod av
Sofia Mankert, vice president corporate and business support Vattenfall,
Eric Ljunggren, nyss avgången vice VD/chefredaktör Metro
Marie Söderqvist, nyss avgången vd Livsmedelsföretagen, 
Paul Ronge, medie-/krisrådgivare
Björn Wallenberg, reporter DI Digital, 
Aida Hadzialic, jurist och tidigare gymnasie- & kunskapslyftsminister
Therese Kärrman, projektledare public affairs Swedbank
Rebecca Jerndahl, brand manager Tele2
Josefine Hedlund, partnership manager Tele2
Anne Grefberg, psykolog, föreläsare och krönikör
Cecilia Gyllenhammar, författare
Joel Ighe, nattklubbschef Spy Bar
Fredrik Thambert, nyhetschef Resumé
Marcus Berggren, komiker
Jan Olov Andersson, vd Ignis
Lars Antoni, avdelningschef Ignis
Mona Cohen, vd Cohen+Co
Emma Fällman, talent agent Cohen+Co
Mattias Lundkvist, Avesina Group
Fredrika Frenkiel, COO Cohen+Co
Emad Zand, investerare och styrelseproffs
Laura Bergtoft, network officer Wallenbergstiftelserna
Kristian Acar, restaurangchef Mister French
Calle Eriksson, lounge manager Mister French
Björn Werner, chefredaktör Dagens Arena
Dasha Girine (+1), entreprenör & bloggare
Tomas Rittsel, projektledare A house
José Gutierrez, presschef TCO
Göran Carlson, investerare och styrelseproffs
My Unosson, strateg Evidence Strategy
Viktor Bodelius, pr-konsult Trigger

Likes

Comments

Så fint att Drottningen Silvia åkte till Maltesholmsskolan i Hässelby för att köpa årets första majblomma. Eleverna och lärarna blev verkligen uppmärksammade för deras fina arbete med Majblomman. Lärarna på skolan hade inkluderat Majblomman i deras lektionsundervisning för att koppla det till mänskliga rättigheter. En idé som jag kan tipsa många lärare om. Att ta olika moment och händelser i vanliga livet som man kopplar till sin undervisning. Då blir det lättare för elever att se kopplingen mellan kunskapen i skolan och verkligheten.

Likes

Comments