Header

Fjärde året utan.. 14 maj och en avlägsen nybliven 14åring. På ett sätt är denna dag tyngre än dödsdagen, därför att det blir så surrealistiskt och nära inpå en. Något så mänskligt och naturligt som en födelsedag rånas av cancern och blir något kämpigt. Hur firar man? Är det fel att inte fira? Är det ens möjligt att fira över huvud taget? Det känns inte som det. 14 år. Jag undrar hur du hade spenderat dagen om cancern inte existerat i vårat liv. Vi hade antagligen inte haft en aning om vad varken cytostatika eller osteosarkom innebar. Det gör ont i hjärtat att du blev expert på otäckheter innan du dog. Därför att det hade funnits så många mindre smärtsamma vägar. Att dina sista år fick vara kamper och tårar på sjukhus, att dina vardagsutamningar var något så annorlunda från alla andras "tidiga mornar och torrt bröd till frukost". 14 år. I år har jag svårt att se det från den ljusa sidan. Jag kan fortfarande inte förstå att du är borta för alltid, men jag förstår att något är jävligt fel när du är så löjligt långt härifrån. Fuckfuckfuckfuck cancer. Jag vill ha dig här hos mig. Spanar bland molnen. Hoppas att de bjuder dig på tårta du tycker om. Linnea, är du där? Grattis på födelsedagen, typ. Ett skevt grattis, bara därför att jag inte klarar av att låta bli att säga grattis till 100%. Älskade bästavän som jag saknar och längtar efter dig. Saknardigsaknardigsaknardig, så det värker i varenda milliter av min kropp..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej, det var ett tag sedan. Så, SM? Helgen du skrivit om i år.

Det har varit så kul!

Alla resultat har efter förutsättningarna varit riktigt lyckade, och gruppen skrällde rejält (första tävlingen) med en plats från final och prick. I singeln gick jag vidare en gång och slog ut kanske 40 stycken, i paren kom vi 13/45 och i gruppen kom vi alltså 7a. Vet inte riktigt hur många grupper som tävlade, runt 50 tror jag. Oavsett väldigt bra! 

 Alla andra från Laisings bodde tillsammans, förutom mig. Jag och mamma bodde på ett hotell vid namnet The Lamp i fjol och trivdes fruktansvärt bra så vi körde på det igen helt enkelt. Hängde ju ändå med mina fina kompisar hela dagarna i arenan och åt middag tillsammans ute på kvällarna så jag kände inte behovet av att även sova under samma tak. 

På lördagen promenerade jag och mamma genom Norrköping till resturangen. Otroligt söt stad. Klockan började bli mycket men det var fortfarande 25 grader och härligt varmt ute. Gick i ballerinor och bara ben, så uppskattat. Väl där satt jag och Olivia med mammor och åt plockmat utomhus till de andra familjerna kom och vi gick in och satte oss för att äta. Jag beställde musslor och vi hade en så trevlig middag. Inte skrattat så mycket på länge. Jag och mina kompisar har alla förmågan både att driva om sig själva och med varandra, och det är viktigt för att ha skoj tillsammans tycker jag.

Jag har fått se riktigt mycket bra dans, träffat kompisar från andra dansskolor, och hejjat massvis. En från Laisings gick riktigt långt i högsta klassen och det är alltid så kul att hejja på.

Arenan var som vanligt otroligt pampig med gigantiska discokulor, belysning, flaggor, ballonger etc. Dock extremt opraktiskt då de spärrade av runt hela golvet, så att ta sig någonstans var en utmaning. Speciellt att nå sina föräldrar för mat på läktaren, då läktarna var avspärrade, högt upp i luften och knökade med folk. Sen blev det som jag gissat extremt varmt och extremt dålig luft. Men man vänjer sig. Blir lite smått hörselskadade och vimsiga, men inte mer än så. De hade till och med tagit fram en SM - låt som framfördes under inmarschen. Och Saraha (eller vad hon nu heter haha, tjejen från Mello) var där och sjöng Kizungozungo. Jag körde även i min nya dräkt och jag kände mig väldigt fin!

Så här har ni en liten update från SM. Mer bilder kommer så småningom. Man blir alltid smått tävlingsbakis dagen efter en tävling, nu tävlade jag i tre dagar... Man blir tävlingsbakis bara av att andas luften i arenan. Det är något magiskt över det hela! Det har varit en väldigt mysig och upplevelserik  helg och jag längtar redan efter nästa år. 


Likes

Comments

20 grader och solsken klockan 19:00 en onsdag som denna.. Eh? Drömde jag att det SNÖADE förra veckan eller vadå? Gör precis som alla andra bloggare och startar inlägget med denna nyhet ni alldeles säkert inte märkt av själva. (:

Typiskt Stockholmare såfort solen tittar fram att dra på sig bikini och gå på stan, typ. Tvekade fruktansvärt mycket imorse men drog på mig klänningen efter mycket om och men. Har massa nya fina inför sommaren införskaffade. Jag är verkligen en klänningstjej. Jag känner mig jättefin i klänningar och jag tror de passar mig bra, lång som jag är. Vet dock att extremt få i min omgivning diggar klänning så det var mycket nerver imorse. Vet ni vad? Jag överlevde ! Jag kände mig jättefin och det var toppenväder, så varför tvekade jag så mycket? Vi måste ta vara på vädret hörni. Va lite tumblr och ha jordgubbspicknick på bryggan med kompisarna, så lätt att mysa till det. Vi måste leva i nuet mer, vem vet hur vädret kommer vara i sommar? Dagens slutsats: gör som Bea.

Vi råkar ALLTID ha tävling när det är fint väder. ALLTID. Denna gång är det brutalt. Tänk er två tusen dansare+föräldrar, släkt, tränare i en arena. Musik så hög att golvet och luften vibbrerar (jag är bokstavlig), hår och glitterspray blandat med svett byter ut syre, också 25 grader och sol utomhus. Jaja, förhoppningsvis är det ganska långs gluggar mellan omgångarna så att man kan gå ut och sitta och äta osv. Förra årets SM var magiskt.. Minns det som igår. Redan innan vi cashade in fantastiska resultat och pall det vill säga. När jag stod där i solljuset utanför arenan, lyssnandes till musiken som spelades, med mitt fina lila entreband. Kan inte tänka på något annat än SM..

Nu ska jag sussa, mycket att fixa och preppa imorgon.. Uppladdningen har börjat minst sagt. Kram på er!

Likes

Comments

Det suger att fokusera på sina dåliga förutsättningar och inte sina bra möjligheter. Jag tror vi gör det lite för ofta rent generellt. Berättar för alla varför det gick dåligt istället för att berätta vad jag kunde ha gjort bra. Det är liksom lättare att säga "Jag hade ont i foten." än att säga "Jag höll inte takten." Till exempel. Därför kommer här nu 20 mål i singel, par och grupp inför SM 2016 (Fre, lör, sön) som fokuserar på vad jag kan göra för att vinna hela skiten istället för ännu ett inlägg om hur min onda nacke kommer ge mig en skamsen sistaplacering. Ni andra som ska köra, go for it you too!

1. Somna tidigt. Riktig tidigt. Princess need her beautysleep u know.. Sover aldrig så mycket som jag borde. VIKTIGT!

2. Äta en bra, ordentlig och god frukost. Mår ofta alldeles för illa under tävlingar för att äta alls. Glad att jag fått lite bättre självförtroende eller iallafall är mindre nervös nu. Man orkar inte utan mat i magen, och det är mycket lättare att äta ordentlig frukost än att äta där.

3. Naila mitt smink. Inte kladdigt och smetigt. Det får inte synas att jag inte har en aning om vad jag gör hehe. Måste matcha min outstanding dräkt. Skarpa linjer. Seriöst, proffsigt och kontrollerat!

4. En toffs som sitter stabilt mitt på huvudet även när jag svänger med håret. Förra tävlingen var mitt hår on fleek.. Håll tummarna. Dock trasslade det till sig så mkt under dagen att jag fick klippa upp ALLA mina 20 grymma snoddar. Snyft.

5. Ha en trevlig morgon med mamma. Inte stressa, bra radio i bilen och hitta P-plats fort.

6. Värma upp och stretcha ORDENTLIGT. Inte lata sig.

7. Inte sitta nervös i något hörn och vänta på min tur halva dagen, halvt kräkfärdig. Skrika mina kompisar tilll final så länge rösten bär och brister och kramas tills det värker mest överallt. Jag har världens bästa dansfamilj!

8. Va fett självsäker och kaxig. Tro på det jag gör. Gå ut och kötta och verkligen ge 29928%. Inte förens det känns som att jag ska dö ska jag nöja mig. Adrenalinkick, whatevver. Vad som helst. Jag ska INTE tappa under minutens gång. Lovar.

9. Göra mitt bästa och vara nöjd och stolt över det. Göra det bästa av varje situation. Är jag trött får jag kämpa ännu lite hårdare. Det ska oavsett vad inte synas att jag är trött. Hur jag ska nå dit blir att klura på!

10. Spänstiga och kontrollerade förflyttningssteg.

11. Hålla mina armar.

12. Beställa god sushi på kvällen.

13. Ha en fett pirrig, förväntansfull och underbar relation till Ninjaturtle lördag morgon. Taggmacka deluxe!

14. Vara Bitches2.0!

15. Naila början. Naila alla huvuden. Naila backdroppen, kicken och alla de nya delarna. Ja. På något overkligt sätt bara naila paren. Naila hårt som bara den.

16. Tro på det vi gör. Inte gå in med bilden av allt som kan gå fel utan bilden av hur bra det blir om vi sätter det. Vi har haft våran pardans i flera år och vi kunde inte göra den bättre, senaste tävlingarna har mest handlat om domarnas dagsform och inte våran prestation då allt redan sitter. Vi hade egentligen inte tänkt göra ny dans till SM pga tidsbrist men kände mest såhär: vad har vi att dörlora. Ny klass och allt. Vad var våra alternativ? Gå in med en flera år gammal dans och äga men veta att vi ändå inte skulle gå vidare, eller lägga in nytt och stå mellan att kaosa samman helt eller gå vidare? Livet är inte riskfritt heh. All in som det så fint kallas, det ska bli kul med en utmaning!

18. Ta massvis med fina bilder!

19. Äga med gruppen. Sätta alla formationer, vara dynamiska, TÄNKA, kötta mer än mest. Sammarbeta. Har höga förväntningar på våran prestation. Shit vad kul det ska bli, vill gå vidare bara av den anledning att jag vill få köra många gånger om!

20. N J U T A. Cheesy but true. Årets största dansfest, I'm ready to knock you out!


Åhh, på söndag står jag också där med min fina fina grupp! ​

Likes

Comments

Sitter uppe och strassar min dräkt jag hämtade ifrån sömmerskan tidigare idag.. Behandlar den som min egna bebis. Gud vad nöjd jag är! Det blir SÅ bra. Mamma har gått bananas och köpt hem galet mycket stenar, jesus. Trodde aldrig jag skulle hinna strassa till SM på fredag (som jag förövrigt får köra trots allt!) men gud vad effektiva vi varit. Är stolt och glad, kommer känna mig fin. Ny klass, SM, aldrig tränt pga skada, vilat flera veckor, nytt tempo, SM en gång till, skada som inte läkt. Vad kan gå fel? Allt. Jag kommer vara snygg iallafall! Och shit vad kul det ska bli. Grym musik dunkandes genom kroppen, fet invigning, gigantiska discokulor och fantastisk belysning. Världens härligaste personer runt omkring mig och första parkett till Sveriges bästa dansare.. Magiskt.

Till er där ute som ens tänker tanken att förminska sporten dans pga gårt intresse för smink, hår och kläder - don't. Visst, ni ser galen makeup, tupperat hår och fransklädda glittertoppar. Men det ligger otroligt mycket mer slit och jobb bakom en ni anar. De flesta provade dans som småttingar och har fortfarande den bilden i huvudet. Dansen skolan lär ut hjälper kanske inte sportens rykte.. Men ta reda på lite bakgrundsinfo innan du bestämmer dig! Det finns ingen tuffare sport, tro mig, jag har 13 år av erfarenhet. Vad jag mer har erfarenhet av är 13 år av glädje. Dans må vara tuffaste sporten, men det är bara en av egenskaperna som gör den till ​den bästa. ;)

Godnatt! 

Likes

Comments

Godmorgon mina hjärtan!

HAH, skojjade bara. Men godmorgon på er!

Planerna idag? Om vi drar en snabb nackupdate så ligger det till såhär: den är bättre. Mycket bättre. Jag kan röra den mer och mer. Men det gör fortfarande ont. Jag har ställt in mig på att dansa SM i helgen och jag tror att jag måste ställa in mig på det för att kunna ladda upp. Jag fungerar inte så att jag kan gå och "Nae jag vet inte" tills kvällen innan. Jag kommer bli förkrossad såklart om jag inte får köra. Men det är inte vad jag siktar på nu! Nu ska jag till Laisings för att titta på min gruppträning och krama på tjejerna. De körde ju faktiskt sin/vår första grupptävling igår. Var som en stolt, nervös och pirrig hönsmamma som oroligt messade och ringde stup i kvarten. De hade inte gått vidare men det förväntade vi oss inte. Jag borta, första tävlingen, många sjuka, hård konkurrens. Men de blev kryssade och slog åtta grupper ändå! Jag såg video och de var superduktiga. Med lite mer tid kommer det bli SÅ bra.  Lisa snubblade på sin sko och flög baklänges ner på marken en gång, jag kunde inte låta bli att skratta. Men hon räddade upp det kanon! 

Sen ska jag möta Jossan och gå ut och gå. Det var tydligen bra för min nacke och det har ju varit så fint väder senaste dagarna. I eftermiddag blir det antagligen lite plugg. Det ska bli skönt faktiskt.

En annan kul grej är det faktum att jag ska (antagligen) hämta min dräkt imorgon! Jag har SÅ mycket stenar som jag ska hinna stena tills på torsdag. Så jag och mamma satt och öva och la upp en plan redan igår. Det kommer bli så fint!

Likes

Comments

Jag har aldrig haft något emot Beyonce. Snarare väldigt mycket respekt, även om jag inte fangirlat precis. Min bästa kompis Tilda är då extrem fall. Kan varenda låt utantill och lever för sitt fanpage på Instagram. Beyonce släpper sitt nya album och Tilda säger såhär: Du får låna mitt Tidal konto, jag måste diskutera albumet med någon. Jag tackade vänligt. Lite uttråkad som jag är här hemma tar jag tacksamt emot all typ av underhållning.

Lemonade finns alltså inte på spotify utan i musikform på Itunes men annars bara på Tidal. Det är ett visuellt album. Dvs film. Som en jättelång musikvideo men alla hennes låtar från albumet, en resa att följa.

Shit.

Jag grät efter fyra minuter av chocken. Så stört sjukt och mäktigt. Folk spekulerar så mycket om Jayz och den undeförstådda otrohetsskandalen att de missar magin. Hur många av er är det ens som har sett den? Gissar att hyffsat många bara har plockat upp de ni sett på typ Cosmopolitan. Detta är inte ett försök att hänga ut någon, så snälla förstå det allihopa. Som världens mäktigaste kvinna är det fruktansvärt lätt att hänga ut någon. Men det här är alldeles för bra för det. Hon har skrivit all musik själv.. Jag gissar att albumet har fått bli hennes slags terapi. Och oj vad jag tackar Tilda för denna upplevelsen.

I början är det väldigt mycket ilska. En reffräng bestående av "Middle fingers up" x288229. "If you try this again you will loose your wife." " Now I regret putting that ring on my finger." Osv. Men med tiden blandas ilskan med mer och mer förlåtelse. Först ett försiktigt "10 times out of 9 I know you're lying, and 9 times out of 10 I know you're trying." och sedan massa videos på henne, JayZ och Blue Ivy tillsammans. Glada. Lyckliga. En familj. Jag tvekar inte på att han gjort det, men till skillnad från många andra kändisrelationer tror jag att deras alltid vart på riktigt. De har varit tillsammans i 15 år för sjutton. Gått igenom otaliga lögner och rykten, haft missfall, uppfostrat en dotter. Tänk hur många som blivit bedragna. Det här albumet kommer blir så stort just för att så många kan relatera till det. Därför att det inte är rosa bubbelgum och lyxlivet rakt igenom utan tvärt om mänskligt. Perfekt på ett imperfekt sätt.

Tidal har gratismånad. Snälla rara, för din skull. SE LEMONADE. 6 inch ft. The Weeknd och Pray you catch me lätt bäst i min åsikt. Alla är dock fantastiska. Så fruktansvärt brutala videos, men så proffsiga att du inte kan annat än falla på knä och gapa i förvåning. ALLT stämmer. Så ärligt, rent och äkta. Skrev jag just ett helt inlägg om Beyonce? Jag antar det. Hon kallas ju för Queen B av en anledning.

Likes

Comments

Så vad har hänt sen sist? Ja, bla kan jag ju börja med att berätta att jag igår skadade min nacke på en träning rejält. Min brorsa kom springandes mot bilen innan vi åkte till sjukhuset och ropade, Hur mår du har du brutit nacken Beata?, ​fick snällt förklara att jag antagligen inte hade levt då. Men shit vad ont jag hade och har. Hela eftermiddagen och kvällen spenderades alltså på Karolinska. Röntgen och doktorer fram och tillbaka. Fick fyra stycken 500mg alvdeon, jag vet sjukt mycket, och när jag smått chockat undrade hur många jag skulle ta fick jag "Alla men så många får du inte ta hemma", till svars. Det hjälpte inte ens det. Läget nudå? Inga kotor hade flyttat på sig vilket är anledningen till att jag kan skriva dethär för annars hade läget varit MYCKET allvarligare. Jag sitter dock fortfarande i en position där jag inte kan röra huvudet eller röra något som får mitt huvud att röra sig utan att typ dö.​ Iallafall känns det som det. ​ Varför jag varför nu? ​Jag accepterade väldigt snabbt att jag inte skulle kunna köra på lördag med tanke på hur ont jag har. Även fast jag och Lisa hade våran par, fast jag skulle debuterat i singeln jazz och grupp som vi tränat inför hela terminen.. Så gick det nog upp för mig väldigt fort att det inte stod på tapeten. Men att ​SM ​nästa helg kanske inte var rimligt. Här rinner tårarna.. För oj som jag längtat och kämpat. Första guldtävlingen i par och singel, första grupptävlingen. Bo på lyxhotell hela helgen, umgås med mina kompisar, gå ut och käka med Laisings. Se fantastisk dans. Och framförallt köra i min nya dräkt som just i detta nu håller på och sys upp. Som jag längtat efter att köra i den, så fin som det blir. Något kraschar i mig när jag tänker tanken.. Men vi får ta det som det kommer. Det finns ju absolut en chans att jag BLIR tillräckligt bra. Och det lär ju inte bli bättre av att oroa mig för det NU. 

Nu ska jag försöka överleva dagen här hemma. Så fruktansvärt obehagligt med nackskada guys.. Var tacksamma över att era kroppar funkar som de ska! Kram.

Likes

Comments

Löjligt trött. Godnatt. KRAM!

Likes

Comments

Alltså gäris.. Lita alltid på eran magkänsla.

Shit vad jag kände på mig att detta skulle bli en bra tävling, och den blev bättre än bra, den blev bästa någonsinnågonsin. ÅH. Så glad guys!

I paren kom vi tvåa och gick upp i guld! Så roligt vi hade på golvet och OJ vad glada vi blev över både prick och pokal. Domarna satte oss som (varning överkurs för ickedanskunniga) 212 i finalen vilket betyder att vi var sjukt nära att vinna.. Supernöjda oavsett vad. Finaste Ninjaturtle, vi jobbade verkligen som ett team. <33

Singeln kanske förvånade mig ännu mera! 2a plats, prick och klassuppflyttning till guld även här. Det sjukaste var att ALLA domare kryssade mig ALLA gånger. Det känns sjukt bra, för då förtjänade jag det i allas ögon! Jag var jättenöjd med hur jag dansade men surade efter varje gång med repliken "Ingen kollade på mig".. Well. Alla satte mig som tvåa i finalen. Tårarna var nära. Så skönt att allt hårt jobb lönat sig. Jag var inte ens rädd!?

Dansvärlden visade sig verkligen från sin bästa sida. Alla peppade och hejjade på varandra, alla skrek och kramades. En tjej trilla ihop av fotskada på golvet och hela arenan reste sig upp och applåderade så Fyrishovs taket lyfte när hon bars iväg. Domarna sjöng med och diggade. En annan tjej skadade ryggen och fick åka till sjukhuset därifrån. Det var hennes födelsedag, så hela arenan skreksjöng ja må hon leva och skickade video på. 600 dansare. Jag kände kanske 40. Och ändå delar vi något så stort som knyter oss så tillsammans! Visst jag är sur över att de som vann över oss i paren hade en 4a i sin bedömmning medans vi bara hade 1or och 2or men ändå inte vann, men idag är jag stolt över både min sport och mig själv.

Likes

Comments