Poched eggs n Scones

Älskar att skämma bort min pojkvän så jag väckte honom med en stoor fukost, är fortfarande mätt haha. Bakade scones, pocherade ägg, mumma vad gott det är. Jag har i lite kanel och socker när jag bakar scones, det tycker jag är supergott. Hur fina är inte muggarna med Elsa Beskows motiv förresten? Pojkisen fick va farbror blå och jag tant gräddelin, hon är snäll.


​Jag trodde att pochera ägg var supersvårt men icke. Lättare än vad man tror och gulan blir nästan alltid perfekt rinnig. 

Scones:

4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

50 g smör

1 tsk kanel

2 tsk strösocker

2 krm salt

2 dl mjölk

Så här gör du:

* Sätt ugnen på 200 C°

* Blanda alla torra ingredienser i en bunke, finfördela smöret och häll ner mjölken, blanda till en kladdig smet.

*klicka ut 4 bullar på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

*Grädda i ugnen under 10 minuter.

Pocherade ägg:

* ägg

* ättiksprit

* salt

Så här gör du:

* Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull, häll ner lite ättika.

Vattnet ska inte stormkoka men definitivt koka lite.

* Kläck första ägget i en kopp och häll ner ägget i vattnet. Detta görs lättast genom att hålla koppen så nära vattenytan som möjligt.

*Låt ägget koka i två minuter eller liknande och ta upp det med en pasta slev, lägg det på en kökshanduk och torka av det lätt.

* Lägg på en skiva rostat bröd eller dylikt.

  • 157 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229