Det blev dags att trimma skägget en aning, blev kallad Hobo lite för ofta.
Men hursomhelst, idag var jag på gymmet med min vän Alexandra.
Hon verkade aldrig ha satt sin fot i ett gym innan, so I showed her the ropes. En vän till henne var också med, och jag blev lite av en mentor för de båda. Vi hade det jättetrevligt, och vi ska med störst sannorlikhet träna imorgon igen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag fick först upp ögonen för Black Crown Initiate genom Metal Injection's Facebooksida. Det var en kort artikel om ett nytt band som hade släppt sin första platta, och jag blev direkt förhäxad av skäggen i bandet. Jag köpte skivan och blev lika förhäxad i skivan som av mängden skägg.
Skivan öppnar upp med låten Stench of the Iron Age, en låt som börjar lungt med gitarristen Andy Thomas clean vocals, innan den öser på med sångaren James Dorton's growl. Gitarrerna i bakgrunden har en djent-liknande rytm, innan den byter till en melodisk och kraftfull refräng. Följande låt Ghost she Sends har inte riktigt samma genomslagskraft som den förgående, men den följs upp med den snabba och brutala låten Mountain Top, en låt som jag fortfarande får rysningar av. Skivan avslutas med låten Song of the Crippled Bull, och är en final som är värdig en skiva som denna.  Vad som jag älskar med denna skiva är hur låtarna binds ihop till en och samma låt (ca 21 min) och gör skivan helt magnifik. 

Jag ger skivan 10/10 (musik 10/10) (text 9/10) i betyg, och hoppas att fler får upp ögonen för den.

Länkar: Black Crown Initiate Facebook

Song of the Crippled Bull (3$ minimum!)

Likes

Comments

Inflyttningsfest!
Var på inflyttningsfest förra helgen, med maskeradtema. Jag tog tillfället i akt och använde min dräkt och hammare till mitt förfogande. (Träffade en riktigt söt tjej som jag försökte uppvakta, men min blyghet satte käppar i hjulen)
Efter elva så gick vi ut på krogen, dock så var jag en av få som fortfarande var utklädd xD Men kul var det, jag fick en massa komplimanger, dock inte av dörrvakten på James Rockbar som inte släppte in mig med hammaren xD Jag trodde att han skämtade först, men han stod på sig och släppte inte in mig med hammaren. Det fick bli en nödlösning då jag gömde hammaren i en buske utanför.​
Kvällen slutade i lägenheten igen, där två killar fick för sig att testa min hammares styrka genom att slå varandra i huvudet, Det slutade med ett jack i huvudet och blodvite, men det löste sig med Tors hjälp xD

Likes

Comments

Skägg är en konstig och rakt ut svängig resa.
Gener, matvanor och behandling påverkar skäggets växande, något som inte alltid uppmärksammas.
När jag var fyra år (som på bilden) hade jag inget hår på hakan. Tiden gick, och vid 15 kom "moppefjunen", ett fenomen som har under högstadiet plågat unga män runt om i världen. Polisonger blev nödlösningen på det problemet, och i slutet av årskurs nio så hade jag "acceptabla" polisonger. Under sommaren efter nian så började jag att raka mig varje dag för att locka fram skäggväxt, och stimulerade hårsäckarna med olivolja för att öka blodtillförseln till dem.
Ett år senare så hade jag en något jämnare skäggväxt, och formningen började. Jag lät håret växa ut, och blev snart kallad Tor, något som kompletterades av en dräkt. Jag låter skägget växa, och se var tiden tar mig. Kanske hamnar jag på Tumblr med hashtaggen #EpicBeard eller liknande.

Men fram tills dess så tänker jag växa som person, och låta mitt skägg sköta sig självt. Jag kommer blogga om musik, film, och självklart Skägg!

Likes

Comments