Ännu en måndag är över, och den här väl egentligen varit lika meningslös som alla andra men känns ändå som att det blir bättre.

Börjar känna mig riktigt krasslig både i kropp och knopp, varit långa dagar i helgen som tagit hårt på mig... är lite rädd att jag kommer åka på en riktig förkylning och det har jag varken tid, råd eller lust med så det hoppas jag verkligen inte 😴

Vi hade Baltic cup på hfrk vilket innebar otroligt tidiga morgnar för att hinna rida innan tävlingarna startade. Zlatan var dock superfin alla dagar så han hade nog inget emot att gå upp tidigt 🌟 eller lite kanske.. haha

Hela förra veckan var han en dröm att rida , sen fick han vila igår och idag hade vi väldigt ointressanta diskussioner innan vi blev överens igen. blir ALLTID så när han fått vila nån dag men hans kropp behöver oxå återhämta sig. Sen kan jag väl erkänna att jag är helt slut vilket leder till sämre ridning och då ganska uppenbart att resultaten med Z blir sämre, det får jag bättra mig på!

Den här veckan ska han trimmas lite inför efterlängtad hoppträning på söndag.

Som det ser ut nu så blir det även tävling i Laholm nästa helg, blir skoj!

En liten snabb update, nu är det dags att sova ett par timmar!

Ha de bäst🌟

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jaha, då var det nytt år igen, tiden går ju så otroligt fort. Jag hade ett otroligt mysigt avslut på 2017. Julen spenderades med mamsen, stallet och en del julmat. Såg såklart Kalles jul enligt tradition trots att det inte riktigt är som förut med allt de klippt bort haha. Jag firade in det nya året i Åmål med familjen på pappas sida, så himla mysigt att bara ta det lugnt och få lite tid med syskonen även fast det blev väldigt lite tid denna gången. Man får ta vara på de stunder man får, det är bra för själen!

Jag brukar sätta upp lite mål såhär när det byter år, är inte särskilt förtjust i nyårslöften då jag är väldigt dålig på att hålla dem men mål är en annan sak tycker jag. Det känns i alla fall inte likadant att sträva efter ett mål som det gör när man har ett "måste".

Vad kan målen då vara för detta året? Jo, jag börjar med min mål med Z.


Mål med Zlatan!

Jag startade ett fåtal 115cm-klasser 2017 med blandade resultat, han hoppar super men jag måste rida ordentligt också. Så ett delmål i hoppningen första halva året är att få stabila rundor i 120 cm. För att vi ska göra det så måste jag hålla igång med träningen såklart! :) Vi startar året med träning idag för Tobbe inför tävling till helgen.

Jag själv har 1 stort mål detta året.

Ta hand om mig själv!

japp, det är en något jag aldrig varit särskilt bra på, framförallt inte de senaste 2-3 åren. Det är dags att börja planera och prioritera för att slippa känna mig stressad dygnet runt, slippa känna oro för att jag missar något viktigt och lära mig att säga nej om jag känner att jag inte riktigt har tid till att hitta på saker istället för att stressa klart med det jag håller på med.

Jag hoppas att detta ska leda till bättre mat- och sovvanor vilket kommer få mig att må mycket bättre både psykiskt och fysiskt. I dagsläget äter jag 1-2 gånger om dagen, om jag kommer ihåg det.. känner sällan någon hunger och är ännu mer sällan sugen på att äta.

Jag har även bestämt mig för att hitta ett jobb där jag kan få högre kontrakt än det jag har på mitt nuvarande. Det är väl egentligen något jag har bestämt mig för för länge sen men sen har jag varit rätt nöjd med tillvaron. Nu har det dock kommit till den punkten där jag får ångest varje månad för att jag aldrig har pengar, jag kan inte betala allt det jag egentligen ska t.ex Z, göra utan mamma får göra det och det är inte meningen att det ska vara så. Detta gör ju såklart också att jag sover dåligt. Jag försöker verkligen hålla i den lilla lön jag får men som sagt det finns kostnader man aldrig kommer ifrån så som i mitt fall är telefon, bil, mat och häst. Får ta tag i det så småningom här i veckorna!


Anledningen till att jag skriver det här är väl mest för att jag själv ska komma ihåg och få läsa som en påminnelse vad det är jag strävar efter om jag skulle glömma det i någon downperiod, men även för att de närmst sörjande som faktiskt läser här inne ska kunna pusha mig om jag inte tar tag i det ordentligt själv. Jag vet dock att det största ansvaret ligger i mina egna händer.

Nu ska jag göra mig klar för att åka till stallet och köra iväg till hoppträning med Z.

Ha det bra sålänge!

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att ge detta med bloggandet en chans till. Att skriva om allt mellan himmel och jord, demonerna i huvudet och mycket mycket häst, när jag själv känner att jag vill det utan press och stress.

Vad har då hänt sedan sist? Jo men jag började jobba på Systembolaget för drygt ett år sedan, ett jobb där det finns hur mycket kunskap som helst att ta del av och en personlig utveckling är nästan omöjligt att komma undan. Jag är inte längre lika blyg, tyst kan jag vara för att det är en dålig dag men inte alls blyg så som förut. Ett otroligt stort steg fram för att vara jag. Tålamodet är också något som har påfrestats något enormt.. inte lika mycket längre, men i början. Man måste ju alltid vara trevlig när det gäller kunder osv, absolut inget fel med det men ibland undrar man alltså vad folk tänker när de går upp på morgonen.

Vad har mer hänt?

29 September 2016 skrev jag och min mamma på kontraktet på vår fina bruna fyrbenta springare Zlatan Equus. En valack f.2008 e. Manhattan ue. Rastell som har gått hoppning upp till 130 cm med uppfödaren.

Han är en väldigt social busig kille, med långa öron, som tror att han ofta får bestämma vilket han sällan får, ibland kanske.. Har alltid väldigt roligt med honom. Vi har gjort ett fantastiskt jobb med honom under det senaste året om jag får säga det själv. Med hjälp av otroligt bra tränare har jag blivit en bättre ryttare tillsammans med min fina häst, ännu bättre ska det bli. Jag tränar regelbundet för Tobias Grönberg och både jag och Z trivs väldigt bra med det så jag hoppas aldrig vi behöver byta.

Har gjort en del tävlingar detta året med blandade resultat, oftast varit nöjd trots att det fallit en bom hit och dit. Fick ett litet ofrivilligt uppehåll nu på hösten men det kändes som att det gjorde både honom och mig gott. Han har liksom kommit tillbaka starkare och hoppar mycket bättre och jag har ett helt annat fokus. Sista starterna har varit bra, ett par felfria rundor och någon placering.

Nu sätts nya mål upp för nästa år och matchar träningen efter de mål som blir. Oavsett vad som händer så tycker jag otroligt mycket om min Z! Honom kommer ni få se mycket av skulle jag tro!


Jag rider fortfarande Doris ett par dagar i veckan, hon är ju trots allt mitt lilla hjärtegryn, eller ja lilla och lilla. En stor tös med långa öron även hon. Det är oftast väldigt roligt att träna med henne, hon är den av de jag rider nu som jag känt längst och vet vart jag har i alla lägen. Red henne senast idag och hon var så himla fin!! Vi ser fram emot att kanske få göra en start tillsammans nu under trettonspelen som blir nästa års första tävling för båda hästarna.


Tänker att detta får bli för denhär gången, jobbet kallar tidigt imorgon så jag borde sovit för länge sedan.


Likes

Comments

Oj... Varit väldigt tyst på bloggfronten.. varför? Jo för att jag helt enkelt inte varit på humör att skriva.

Sedan sist jag skrev har jag Lunchat med Cariana, Varit iväg till Newport mall och shoppat med Emma, varit själv och shoppat både inne i Manhattan och på Newport mall. Jag har ätit på The Cheesecake Factory (MUMS) vilket var oooootroligt gott. I torsdagskväll Landade Denice, Salle, Wictor och Joel här så i Fredags umgicks jag med dem hela dagen. Vi gick runt en massa och kollade Time Square, Central Park och lite annat därmellan.

Lördagen bjöd på lite shopping. Köpte en del smink från MAC, Anastasia Beverly Hill och Smashbox, massa underkläder, pyjamas och necessär från Victoria Secret, En klänning och lite annat smått och gott. På kvällen passade jag J då Emma och Josevar ute och åt middag m.m-

igår, alla hjärtans dag, spenderade jag även här hela dagen med --^. Vi var uppe i Empire State Building, bra utsikt och bara grymt coolt :) På kvällen åt vi middag på en Restaurang som låg i samma byggnad som ESB. blev en väldigt mysig dag det också. Dock nästan -20 grader vilket var lite väl kallt för att vara ute men var sol och klarblå himmel så det vägde upp lite i alla fall.

Idag har jag stannat inne i princip hela dagen, varit ute två små rundor bara. När jag skulle gå och hämta Jasper från skolan hade det snöat en del, mysigt men kommer nog att töa bort imorgon igen. Lika bra det hehe.

Nu ska jag försöka sova, imorgon blir det att hänga med Denice och pågarna igen.

Jag slänger in lite blandade bilder som är tagna sedan sist. Ha det bäst tills vi hörs nästa gång.

Natti natti.


Denna goda påse fick jag levererat till mig av D&S, GOTT!

Likes

Comments

Gick upp tidigt idag, lämnade Jasper i skolan, handlade bröd och gick hem. Hemma åt jag frulle innan jag och Emma gjorde oss klara för vad som stod på dagens schema - Brooklyn Bridge och World Trade Centre.

Vi tog sån "Hop on - Hop of"boat till Brooklyn där vi åt lite lunch innan vi gick över bron. God mat och lite väl trevlig service haha

Vi traskade över bron och gick sedan vidare direkt till WTC.

För att gå in på museet ska man gå igenom säkerhetskontroller, precis likadant som flygplatser. och utanför står militär och security med gevär och hela alltet.

Jag har väldigt få gånger i livet blivit så chockad och så tagen av någon som jag blev inne på 9/11 museum. Det går knappt att hitta rätt ord för att beskriva. Att man kan känna så många olika känslor under ett och samma tak är otroligt. Kärlek, sorg, hat och sedan "glädjen" över hur fint de gjort minnena till folket som strök med i flygattackerna den 11 September 2001.

Det är så många olika delar inne i museet, delar från tornen, både North och South, trappan som många sprang ut för är där, väggar, pelare, hissmotor osv osv.

Sen kommer vi till det som rörde mig mest, som gav mig så mkt rysningar och tillochmed tårar i ögonen (ja de flesta vet nog att jag sällan visar några såna känslor..). Den personliga delen av museet, där inne fick inga foton tas vilket jag förstår då det stod så mycket namn under alla quotes och bilder på folk osv.

Där stod allt i ordning klockslag efter klockslag, quotes från folk som ringde hem för att säga ett sista ord när de visste att de skulle dö och från folk som överlevde, samtal som spelas upp och ja där var så mycket så det går inte att förklara allt. men, ALDRIG tror jag att min mage knutit sig så hårt som den gjorde när jag såg filmen på planet som flög in i de andra tornet. Jag blev helt tyst, fick först inte fram ett ljud så chockad jag blev.

Ja oavsett vad jag skriver kommer jag aldrig kunna förklara känslorna på riktigt, detta är något som måste upplevas live för att förstå. Tycker det är grymt att man fått ihop ett så museum med så mycket minnen och som får en att känna sig så med och verkligen få förståelse för allt som hände. Visas även en 11 minuter lång film om hur allt byggdes upp igen.

Åker ni dit, vilket jag tycker ni ska om ni är här, så ta er verkligen tid till det så ni hinner kolla allting i lung och ro och läsa osv. Det tar ett par timmar men det är så värt det.

De svarta hålen som de gjort precis där tornen stod, har de gjort till minne av alla de som gick bort den dagen. graverat in alla namn runt om, så fint.

På bilden ovanför är en vägg man tagit från ett av tornen,

På bilden nedanför är en pelare som man valt att sätta in därifrån.

The "Survivors' Stairs" --^

Efter 9/11 bad man personer som var runt om att måla med vattenfärg vilken färg de tyckte att himlen hade den dagen då allt hände, sedan byggdes det upp på denna väggen.

Efter allt dethär var det dags för oss att åka upp i det nya tornet. Jag rekommenderar att göra det efter att man varit på museet!

Man åker alltså världens snabbaste hiss upp till våning 102 för att sedan gå ner ett varv för att kunna se 360 grader över New York. MAGISKT! Vi fikade även en sväng där, finns restaurang och fik uppe på 102e våningen.

Det var coolt att vara så högt upp och se ut över allting, tyvärr blev inte bilderna jättebra men där blev lite bilder iallfall. ​

Jag har varit så spänd på att få göra allt som vi gjort idag och jag är helnöjd! Har dessutom bevisat för min faster att jag inte är så kall som jag verkar, plus att hon inte hade klarat sig utan mitt lokalsinne hihihi

nu ska jag sova, är såååååå trött!

Nattinatti folks <3

Likes

Comments

Inget inlägg igår, kände att jag inte hade så mycket att skriva om så tänkte att jag kunde vänta till idag. Inte för att jag egentligen har jättemycket idag heller men det blir en liten update i alla fall.

Igår var Danilo här över dagen, en som Emma känner sedan lång lång tid tillbaka, kul! Vi var allihop på en italiensk restaurang och åt lunch osv.

Det var också det enda jag hade att skriva igår haha.

Låg vaken länge inatt och sov ganska dåligt när jag väl sov så har varit rätt seg idag. Väldigt fint väder ute idag med blå himmel och sol. Fotade lite ut över Manhattan när jag gick hem efter att ha lämnat J i skolan imorse. Tröttnar verkligen inte på utsikten.

Imorgon ska vi till World Trade Centre och gå på museet där osv, vilket tydligen tar flera timmar. Det ska verkligen bli intressant och jag är helspänd på allt där.

Sen blir det nog även mat i stan innan vi åker hem.

Nu ska jag kolla ett avsnitt av någon serie sen ska jag sova, längtar så till imorgon!

nattinatti!

Likes

Comments

Idag har jag mått så mycket bättre. Fick sova länge imorse då Emma lämnade Jasper i skolan, han var så lugn imorse och hon tyckte jag kunde få sova vidare då för att jag var så trött igår. oerhört snällt <3 inte nog med det, när hon sen gick ut för att handla så bad jag henne köpa hem Ben&Jerry till mig och hem kom hon, med både B&J OCH Dorritos med dipp, sååå gott, hon vet precis hur man får mig på bättre humör hehe.

Jag låg i sängen och kollade serier största delen av dagen innan jag skulle hämta J, sliten, mest i huvudet efter gårdagens stora svacka. Skönt med en slödag i alla fall.

Stannade ute 1 h m J efter skolan och samlade på oss lite frisk luft, lekte på lekplatsen och gungade massor. Han tycker det är så kul att gunga, jag med! Hade nog glömt bort känslan av att vara liten och attkunna bli road av en så simpel grej som att gunga. mysigt var det i alla fall.

Nu på kvällen hjälpte jag med J så mycket jag kunde, han var så trött att inte ens ett bad fick honom att bli pigg vilket det annars brukar göra.  Vi lagade mat till hans matlåda imorgon (Ja de har med sig mat hemifrån till skolan, eller så får man beställa från catering som kommer dit med det) och sen var det läggdags.

Jag har haft "Netflix & Nagelfix"  såhär lagom till att kvällskvisten är över och sovtimmarna börjar rulla igång.

Trots ett par extra timmas sömn inatt är jag riktigt trött nu också. Det är nog tack vare att jag inte har haft någon ihopahängande sömn just nu, men det kommer det med. Nu ska jag i alla fall sova då det är tidig morgon imorrn.

Natti

Likes

Comments

Idag har varit en riktigt kass dag.. En sån där dag jag inte har så ofta längre, I mitt huvud alltså.

Dagen i sig har varit bra, fint väder med sol hela dagen och var ute och lekte i snön, på lekplatsen med Jasper på eftermiddagen, vilket var otroligt mysigt.

Dock har jag mått riktigt dåligt psykiskt idag, sovit dåligt flera nätter i rad och idag har det bara varit kaos i huvudet, känns ungefär som att alla tankar tävlar om att komma fram först men sen fastnar alla i varandra och bara brottas runt runt runt och ingenting går att göra åt det just för nu. Det bara dunkar.. Har aldrig längtat hem så mycket som jag har gjort idag när det är såhär. Förhoppningsvis kommer det lägga sig över natten som det brukar, för inte ska jag väl känna så på en såhär fin resa. Jag menar, jag har inte jättemycket att klaga på så måste bara trycka in positiva tankar och positiv energi i den lilla nöten där är innanför pannbenet! :D

Fick lite positiv inspo såhär lagom innan jag själv ska avrunda dagen här så jag ska nog kunna sova lite mer inatt i alla fall.


Såhär har känslan varit idag ungefär haha


Imorgon är det skola som vanligt för Jasper så beroende på vädret så får vi se vad jag hittar på under dagen.

Lite standup på detta så ska jag nog somna gott sen!

Nattinatti!

Likes

Comments

Idag har det varit en riktig söndag. Vi var så trötta och sega imorse då alla sov rätt kasst på natten. På eftermiddagen tog dock jag och Emma tid till att gå ut och ha lite tjejmys på stan. Vi gick först för att kolla över skyline och snön men det hade töat så mycket under morgonen så där var inte mycket snö kvar förutom de stora högarna som var uppskottade längs vägarna och den snön som låg i parken här.

Jämfört med hur mycket snö här var ute igår så var detta det lilla.

Som ni ser så var där bara en lite fläck snö kvar ute på "bryggan" här, eller vad det nu ska kallas. Ja jag fick ju ställa mig i den då förstås.


Efter det gick vi i alla fall nästan hela Washingtonstreet för att hitta ett nytt ställe att sitta och ta en drink och snacka. Vi testade någon bar där de visade massa sport ( inget vi visste förrän vi väl satt där) och det var väl inte direkt någon jättestämning därinne. Emma tog ett par glas vin och jag tog ett par glas cola då jag inte alls var sugen på alkohol. Det var mysigt ändå.

Påvägen hem gick vi förbi Ben&Jerrys-butiken som finns här, helt underbar. så himla många smaker och olika strutar och bägare och allt. MUMS, jag tror jag vet vart jag kommer hänga haha.. Tillochmed inredningen, stolar och soffa osv var inspirerat av Kossan som är på B&J-paketen.

Förresten så håller alla skolor i Hoboken stängt imorgon för snön, för att det är lite vitt här och där. Det innebär att vår lilla polis, det lilla energiknippet Får vara hemma ännu en dag, vilket gör att det kommer bli en jobbig morgon innan skolan på tisdag. Förhoppningsvis kan jag ta med honom ut en stund imorgon så han inte behöver roa sig inne hela dagen!

Nu ska jag kolla så ska det låta sen soooooovaaaaa!

xoxo

Likes

Comments

Den utlovade snöstormen, döpt till snowzilla, kom inatt som det var sagt, när vi vaknade imorse låg där 30 cm snö och stora flingor snöade fortfarande ner. Så fint med så stora flingor. Dock vet jag inte om jag vill hålla med Amerikanska nyheter om att det är den "värsta stormen genom tiderna" för visst blåste det men inte mer än vad det gör hemma under en mild storm, enda skillnaden var all snö som föll samtidigt men fortfarande inte någon jättestorm. Ändå visas det på tv hela tiden om att man ska hålla sig inne och att det har varit en å annan olycka i trafiken osv. Men absolut, en liten snöstorm har här allt varit.

För Jasper var detta första gången i sitt 3åriga liv han såg snö. Jag och Emma tog ut honom i trädgården för att leka. Vi trodde han skulle tycka det var lite läskigt, men han tyckte det var riktigt kul. Han lekte, kastade sig hit å dit och kastade snö omkring sig och skrattade när han fick snö i hela ansiktet, aldrig några direkta klagomål på att det var kallt. Enn perfekt reaktion kan jag tycka. Hoppas att det är mindre blåsigt imorgon igen så vi kan ut och leka mer!


Nu på kvällen kan jag iallafall säga att de hade rätt med att det skulle komma mycket snö, när vi gick ut för att handla lite hade det kommit ca 70 cm som det var sagt, minst i alla fall hehe sen har det snöat hela resten av kvällen också så där är ju ännu mer nu. bilarna på gatan är helt insnöade och en del så pass att backspeglarna är det enda man ser av dem.. haha

Skyller de suddiga bilderna på min kära faster som inte vet riktigt hur en Samsung fungerar!

Vår trappuppgång var faktiskt väldigt mysig med lite snö så slänger in en bild på den också.

Enough om detta idag, nu ska jag kolla någon film eller något sen blir det nog dags att sova!

Hoppas ni haft en bra dag och sover gott därhemma,

Ha det!

Likes

Comments