Header

Godmorgon på er, eller för mig rättare sagt, jag har i princip nyss vaknat och jag har helt fel dygnsrytm nu för tiden. Det är så lätt att bara falla in i det när man är ledig.

Idag blir det en ridtur antar jag innan jag släpper ner Margarita på betet, de blir ganska trötta där nere så ibland får de komma in några timmar och vila upp sig.

Eftersom det är relativt varmt här idag (27 grader) så får det bli ett lugnare ridpass så varken jag eller hästem svimmar av i värmen

Jag tänkte ett pass med övergångar i trav så hon får länga och korta sig lite grann, och lite andra saker som behöver tränas, lite på formen och bärandet.

Jag har för en gångs skull fått i mig en bättre frukost än vanligt, 2 mackor och juice med 2 ägg blev det. Kanske inte så märkvärdigt.

Men jag har faktiskt ingenting mer att tillägga just nu, jag kan återkomma när jag varit i stallet och ridit och så ska jag försöka fota lite grann också :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

jag har tänkt på en sak väldigt väldigr länge, som ni kanske vet så var jag aktiv att lägga upp filmer på min kanal för ca 2 år sedan med Melody. Jag funderar på att göra det igen, MEN inte bara hästfilmer. Utan tänkte mer öppna en ny kanal personligen och kanske lägga upp filmer under min vardag i stallet och lite sådär, jag tyckte iaf det var en bra idé ;).

Åter till något helt annat, startar jag en ny blogg angående mig och Margarita så kommer den inte inte finnas föralltid, jag vet inte hur kort eller lång tid men förr eller senare ska hon flytta hem till sin ägare. Men det betyder inte att jag kommer sluta med hästar, då kommer jag antagligen ha spirit aktivt och även en häst från Irland som råkat illa ut tidigare som projekt med att hjälpa i utbildning på.

Jag är otroligt glad över att bli erbjuden en massa hästar som jag får utbilda, att dessa människor litar på mig och verkligen vill ha hjälp utav mig.

Under det här året ska jag uppfylla dessa saker med maggan, hon är en envis dam som är lite av en ungdom som hittar på hyss och jag har jobbat mycket på att få bort vissa beteenden som att hon inte ska få va inne i min "area" om inte jag bjuder in henne, hon ska inte få putta på en eller gå på mig bara för att hon vill ha godis.

Så mina mål för detta år

1: träna mer NH och lära känna henne till 100% från marken, att hon ska respektera mig och andra och inte puttas eller vara "för på"

2: träna mer på spansk skritt som hon är påbörjad på

3: mer miljöträning så hon blir mer trygg till nya saker som kan dyka upp (inte för att hon stressar upp sig, för det gör hon aldrig)


Med hästar kan bara dessa mål ta väldigt lång tid, men jag tycker att under den tiden jag haft henne nu så har vi kommit väldigt långt. Jag har lärt henne att hoppa och hon fick hoppa sin första bana nu i maj, jag har byggt upp muskler på henne och kondition, samt att hon utvecklats enormt inom dressyr. Men dessa mål jag skrev nu ska nog inte vara några problem för damen, vissa förstår snabbare än andra.

Kunde jag få Melody till den hon blev i slutet, så kommer det här gå också!

Jag återkommer med nya bloggen senare och hur det kommer gå med Youtube i ett annat inlägg


Likes

Comments

shit, här kommer jag över ett år senare och skriver. Nu är jag 18 år och ska börja 3:an på gymnasiet, jag går hästlinje som jag absolut ville när jag var aktiv här på min blogg. I skolan gör vi många roliga saker, mycket praktik. Det har hänt väldigt mycket på den här tiden jag Varit borta, jag har pojkvän och bor hos hobom på heltid. I skolan har jag haft det riktigt jobbigt dessa år, för jag har inte riktigt hängt med i ämnena, så jag gjorde en utredning för adhd och det visade sig att jag har 3 neurotiska nedsättningar (adhd/add och aspergers syndrom), samtidigt som det var en lättnad att få veta vem man är och varför man har svårigheter så kändes det ändå tungt på något sätt.

Jag rider fortfarande och har en tråkig sak att berätta faktiskt, den 16 november 2015 så avlivade jag Melody, pga av att hon började slitas ut i kroppen och få ont i ryggen, kommer inte ihåg vad det hette men hon hade en diagnos på det. Så en tid innan kunde jag inte rida eller nånting med henne eller ens röra hennes rygg för då vek den sig för smärtan, så jag och pappa bestämde oss för att låta henne gå vidare till Trapalanda. Nu är det ungefär över ett halvår sedan och smärtan i mitt hjärta att inte ha henne här är fruktansvärd. Men hon har det bra där hon är nu.

I januari efter jag varit "hästlös" ett tag så fick jag en fråga om att bli fodervärd/delägare till ett P.R.E sto som åkt hela vägen från Spanien till Sverige, jag gav det en chans och det var en himla tur att jag gjorde det, jag tycker om henne massor, verkligen. Men det är nog ingen som kan ersätta Melody fullt ut.

Nya hästen då heter Margarita och är en yngre variant, hon är född 2010. Jag har tränat massor med henne under året och testade även en pay and jump som slutade med bravur, en rosett 🎀. Hon är väldigt liten för att vara den rasen hon är, 147 cm bubblande glädje, så positiv och viljestark till allting. Slänger in en liten bild på henne här.

Men jag har tänkt på att göra en ny blogg som ni jätte gärna får följa! Resan med mig och Margarita tillsammans för faktiskt så saknar jag att blogga lite, vill dela med mig om saker och min vardag :).

Hur låter det? Ska vi köra på? Vi gör så :)


Likes

Comments

Ja så länge sen var det sen jag skrev ett inlägg här eller ens loggade in överhuvudtaget. Emma den som sa att hon skulle göra 2 inlägg per dag, ja det gick ju strålande..

Men det har hänt så mycket och jag har verkligen inte orkat med så mycket, och det är nu jag känner att allt i mitt liv har ordnat sig. Jag har börjat gymnasiet och jag KOM IN, trivs skit bra i den skolan i vare fall och det känns som jag hamnat rätt. Fått nya kompisar etc.

Melody och jag hade en jobbig period ett tag under augusti då det inte gick så värst bra, hon kändes bara stel och trött, men det gick över och nu är hon piggare än någonsin och hon har blivit så himla fin. 

Hon går fint i dressyren och hon ger verkligen allt, dock stel i vänster varv och sparkar fortfarande ut, så hon longeras mycket i vänster varv för att få bort stelhet och sen stärka hennes vänstra sida mer. 

Rider dels 5 dagar i veckan nu, och en av dom dagarna är det 2 timmars runda varje vecka för henne, vilket uppskattas och vi båda är så nöjda efteråt. 

Idag red jag med Zabrina och Wanda runt crossbanan och efter det så hade jag och Wanda kvällen och vi fick natta hästarna MYS säger jag bara, älskar att kvälla :D.

Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva mer än att jag har dator nu och faktiskt kan skriva igen :). Sen att det går bra nu med allt, hoppas det håller <3

fin va ? 

// Emma

Likes

Comments

.ExternalClass .ecxhmmessage P {padding:0px;}.ExternalClass body.ecxhmmessage {font-size:12pt;font-family:Calibri;} Hej!

Jag heter Linn Olsson-Park och är bosatt bara ett par kilometer ifrån Emma, på Väddö.

Jag bor där med min mamma, låtsaspappa och mina åtta djur, varvat en hästar, Morado, och en ponny, Edens Bailey's.

Baileys tävlade jag under 2012 upp till L:C i hoppning (placeringar upp till L:D) och Morado tävlar jag sen 2013 upp till 100cm (vinst upp till L:D) i hoppning och L:B i dressyr.

Jag tävlade Allsvenskan DIV 2 under våren med min medryttarhäst Casmera som jag tränade upp till 130/140 hoppning, tävlade upp till 110/LB.

Eftersom jag är lika gammal som Emma (98a) så ska jag börja på gymnasium till hösten. Jag ska börja på Bollerup Naturbruksgymnasium och gå Den Unga Hästens Utveckling.

Bollerup ligger i Skåne, nästan 80mil ifrån mitt hem här norr om Stockholm.

Jag är så sjukt nervös så det finns inte. Jag ska bo på internat med 350 andra elever (600 elever på hela skolan ungefär), och där ska jag bo nu i tre år. Jag kommer inte hem många helger alls, första helgen är tre veckor efter att jag flyttat in.

Att flytta hemifrån för mig känns sjukt läskigt. För det första så känner jag ingen där, för det andra så är min familj 80 mil ifrån mig, för det tredje, tänk om jag inte får några vänner?

Just det där "tänk om" skrämmer mig...

Tänk om jag inte får några vänner?

Tänk om jag inte får några bra betyg?

Tänk om jag inte klarar av deras hästar?
Tänk om någon utav mina hästar blir skadade/avlivas under tiden jag är där nere?

Tänk om..

Så just nu velar jag fram och tillbaka mellan "Ska jag fortsätta?" eller "ska jag avsluta?".

Den frågan har jag ställt mig så många gånger.

Baileys är min första ponny, henne fick jag Oktober 2010. Efter ett tag började hon testa mig, när hon blev pigg. Stegrade, bockade, sparkade bakut osv. Jag kunde mer eller mindre ingenting om sånt, trots att jag ridit sen 2½års åldern.

Men jag var van vid dom här hästarna som det jobbigaste dom gjorde var att vilja äta gräs...

Så jag började fundera på att lämna tillbaka henne då hon bara var en foderhäst.

Men mamma övertalade mig att fortsätta, + att hon red Baileys ett par gånger åt mig och sa till henne på skarpen att hon inte fick göra det åt en 12årig liten flicka.

Tillslut gick det och jag fick en bästavän för livet.

Sen har vi Morado.

Hästen som blivit misshandlad och blivit en riktigt osäker häst.

Det var mammas häst ifrån början, men sen ville jag börja testa något nytt Februari 2012.

Jag red och red och red. sen när jag faktiskt började ställa lite krav på honom, funkade det inte.

Morado är nämligen en mästare på att backa. Han backade med mig säkert 50meter, bockade, halvstegrade och höll på. Jag sa en dag bara "Mamma jag vill inte fortsätta rida Morado." Men efter Baileys fick jag inte ge upp.

Och redan sommaren 2012 började vi hoppträna lite smått.

Januari 2013 hoppade vi enkelhinder på 125 och banor på 110. Mitt otroliga varmblod.

Så, eftersom jag aldrig gav upp med mina hästar, varför ska jag ge upp på gymnasieåren?

Såklart kommer jag längta hem, något otroligt. Men jag får bita ihop.

Jag har också en blogg, lozt.blogg.se, kika gärna in där om ni vill fortsätta min resa på Bollerup, shopping, foto och ja, mitt liv helt enkelt!

Slänger också in en bild på mig och Morado.

/Linn, lozt.blogg.se

Likes

Comments

Ni kanske undrar varför jag inte skriver vissa dagar, och det har jag också tänkt på att ni kanske undrar det.

Men det är såhär att det händer väldigt mycket i mitt liv just nu som jag knappt kan hantera, det är mellan vänner och sånt shit.

Det är inte det att jag tröttnat på att blogga eller så, för det tycker jag är skit roligt och jag VILL fortsätta fast som förut, när jag bloggade i stort sätt VARJE dag och var aktiv på youtube och la upp nya bilder varje dag.

Och sen behöver jag ju inte blogga varje dag om jag inte känner för det heller, men jag vill ju liksom skriva om min vardag och utvecklingar och mål och sånt om min häst, så att jag sen kan kolla på mina gamla inlägg och se vart jag är nånstans idag, men det blir ju lite svårt när jag inte skriver någonting, har liksom press över mig att jag ibland inte skriver, när jag egentligen vill så gärna.

Men nu byter jag ämne och berättar lite vad som hänt dom senaste veckorna. Har ridit på ungefär 5-6 dagar i veckan, och det är jag så otroligt glad över att jag gjort, det har gått så bra och jag bara längtar efter att få rida igen, känns skit bra att de är som förut :)

Melody har fått byta bett till ett rakt bett, då det inte kan trycka upp i gomen på nått sätt, och hon verkar trivas med det bettet och jag tycker att det känns bättre för mig med.

Det är väldigt mycket bromsar just nu och många andra jobbiga insekter för hästarna så det är super VIKTIGT att spraya på med flugspray varje dag och skydda såren från flugor..

Jag brukar ställa in Melody i stallet på dagarna så att hon slipper insekterna och att hon ska kunna vila, så får hon sen gå ut på kvällen.

körde igenom lite dressyr idag i en av hagarna som var lediga, kommer bergis upp en film om jag hittar Movie maker på den här datorn, annars kommer en video upp inom kort.

har en video som jag planerat länge på att göra, en video där alla klipp och bilder är med. eller en video som är lite snyggt gjort. med fina filmer med fina bakgrunder och sånt, mer en "proffig" film.en bild på mig och shatte för ett tag sedan.

Likes

Comments

Ibland tar jag bara bloggpauser sådär och ibland så orkar man bara inte blogga.

Jag tog iaf en liten bloggpaus av olika anledningar som jag inte tänker skriva ut här :).

Jag har faktiskt ridit regelbundet nu och rider faktiskt minst 5 dagar i veckan nu!, har fått massa ideer om hur jag vill träna Melody från både marken och i ridning träningsmässigt.

Jag hade ju tänkt mig att åka på ridläger den 17 juli men det blir inte för min del då pengarna inte räcker till.. SÅ jag kör på hemma ist!.

Hahah har även brutit två tår idag, det var Melodys förtjänst. Skulle rida ner med henne och bada och jag red då bara ner med strumpor till stranden och skulle då hoppa av och ta på henne grimma, för att jag tänkte gå ner med henne i vattnet. Och när jag då står bredvid henne så ställer hon sig på mina tår med all sin tyngd, där står jag med bara strumpor och AJ fy helvete vad ont det gjorde. Gick i vattnet ändå och försökte muntra ner melody också men nej hon ville inte bada, och de slapp hon ju.

Direkt efter svullnade foten och blev blå och pappa konstaterade att 2 tår va brutna (han jobbar på röntgen så han vet ju), och ja det var väl det.

Men det blir ridning imorgon igen såklart!


över ett år gammal bild på melody som jag hitta på mammas data.

Likes

Comments

Är just nu kattvakt åt min mosters kisse i 2 veckor, fast har haft han här hemma i en vecka nu men ändå. Idag kom min brorsas marsvin hit också som jag också ska vara vakt åt till nästa vecka. Snart har vi zoo här.

Fick ridsällskap idag av zabrina fram till grinden å tillbaka, ca nån km är den vägen så det blev inte så långt idag.. Dels för att hon red sin ena häst som bara får skritta just nu och sen har Melody lös sko och hablahabla, allt vad det är, ni vet ;).

Kan skiva lite om gårdagen också eftersom de inte hänt så mycket idag,,

Jag red River igår för ovanlighetens skull, red han lite i hagen, och han har inte hållt igång på 1000 år så han va seg men fick in han i fin form ett tag, ville inte köra slut på han så jag tog det lugnt! Såklart!.

Och det hände inte så mycket igår heller så har faktiskt ingenting mer att skriva förutom min lilla planering inför morgondagen!

Imorgon blir det uteritt med Melody, lite joggning på Söderbacken så att hon får göra av med lite energi, inget krav direkt, mer konditions träning!

Så, så ser det ut just nu!.

Har även inte följt melodys träningschema. Suck, vill ju att hon ska bli riden regelbundet., men ska fixa det!Bild på River från igår

Likes

Comments

Jag har tänkt på min framtid mycket, vad ska jag göra med mitt liv? vad vill jag bli? 

Jag ska börja gymnasiet till hösten, en förvirrad 16 åring som ska ha jobba med något senare efter studenten och allt. 

Ända sen jag var riktigt liten har jag varit intresserad av djur, då menar jag alla djur!, hade myror som husdjur i en burk, maskar, skalbaggar, ja allt. Förutom spindlar.. då jag har fobi för dom. 

Sen började intressera mig för mer större djur som hästar och älgar. Häst och älg är mina favorit djur, och ett mål i mitt liv är att rida in en älg och rida på. Kanske låter skumt men jag är en ganska skum person, och jag är faktiskt helt seriös haha :) 

Så det jag vill bli är något med alla djur, djurskötare och jobba på en djurpark!, min dröm. Men sen finns det något annat som jag vill också, och det är att jobba med hästar, kanske som veterinär eller hästskötare. Någonting med djur är ett måste!- 

Jag skulle aldrig kunna jobba i kontor eller liknande eller i jobb där man sitter stilla hela dagen, jag gillar att arbeta med kroppen och gillar nya utmaningar. Och hästar är en ren utmaning ibland, spelar ingen roll hur mycket muskler man har, hästen vinner alltid i styrka.

Men iaf, jag ska gå på Norrtälje naturbruksgymnasium, med inriktning djur, mest häst men även andra djur, kommer vara ute på praktik stort sätt hela 2:an och 3:an vilket passar utmärkt då jag lär mig bättre så än att läsa in kunskaper. 

Och förhoppningsvis klara gymnasiet utan problem haha. 

Det jag gymnasiet jag ska gå i ligger ganska nära, ca en halvtimme med buss. Så hästen kan jag ha kvar och rida efter skolan, så hon kommer stanna där hon står och jag kan ta alla kunskaper jag får lära mig om hästar till henne. Perfekt!.

Nu har jag berättat lite om mina planer för min framtid. Vad ska ni göra? Vad är era planer? berätta! 


Likes

Comments

Vaknade imorse med världens magknip, det gjorde så jäkla ont, höll på att avboka bion med tjejerna men jag hann bli bättre så jag åkte ändå.

Vi åt mat innan på restaurang och sen gick vi till hemmakväll och jag köpte lite godis till bion. Sen gick vi ner till bion igen och satte oss. Filmen vi såg heter maleficent, med Angelina Jolie i huvudrollen!, för er som inte vet så är det en fantasy film, jag är inte så mycket för fantasy filmer annars men denna var faktiskt bra!. Och jag rekomenderar att se den.

Efter bion vänta jag på min buss hemåt. Hästarna fick stå inne igår kväll då det regnade och nästan alla hästarna frös. Men idag var det fint väder och alla fick komma ner till sina sommarhagar igen. Dom hästarna som var mest nöjda med att komma ner va Melody och Kurt.

Imorgon ska jag ut på en uteritt med Melody runt Söderbacken, träna lite på alla gångarterna.

Nu ska jag sova, hoppas ni haft en bra dag :). Godnatt!

Likes

Comments