Full fart! Svettigt

Jodå jag hade riktigt roligt när jag höll min presentation! Faktiskt studenterna också jag fick en massa frågor efteråt! Det var roligt men svettigt!
Det jag är förvånad över är att KCN har ett så väl utrustat college. Det finns projektorer som funkar träningsrum. Massor av dockor och bäcken. Så standarden är hög på deras utbildning. De som nu går tex år 3 är 269 stycken i kursen så kurserna är stora. Hur går det till? Vissa sov i sina stolar! På bilden ser ni två av lärarna undervisa i Normalförlossning. Det var fruktansvärt roligt och det var high life i salen riktig stand up comedian så himla bra. Jag skrattade så tårarna rann. Imorgon har de tenta i normalförlossning. Vi får se hur det går för alla.

Så kommer man till sjukhusen och där är standarden allt annat än hög. Om barnmorskestudenter hemma tycker utbildning och klinik är olika så är det ingenting mot här för här ställs allt på ända! Fick inte ta bilder inne på Bwaila hospital men det blev en på tavlan och ett rum som precis var tomt. Kvinnor och barn överallt på Neo hade 60 barn vårdats totalt i natt. Här blir det aldrig fullt.... Nästa bildserie är ett litet sjukhus som är privat ligger nära skolan. Vi gjorde ett besök där på em. Där var det tomt det är en väldigt låg avgift för att få vård där men vägen dit är för lång att gå! Här har man tankar på att starta en Midwifery led unit. Vi har pratat och diskuterat hur. En sak är att man måste ta fram en väg så kvinnorna slipper går runt hela kvarteret när de ska komma. Varför kvinnorna inte söker sig dit är också att de vill ha vård på sjukhus där det finns operation. Ja man undrar det är ju inte direkt rent här på de överfulla sjukhusen. God vård nja..

Inatt gjorde min mage uppror men det blev en kort nattlig upplevelse så dagen har varit bra och innehållsrik igen.

Ja man får sig en tankeställare när man är här men känner ännu mer hur viktigt att vi barnmorskor fortsätter kämpa för en god reproduktiv hälsa över världen. Oj vad många som verkligen kämpar för det. Heja oss. På återseende mer bilder kommer.

Bwaila hospital födelserum. Ser ni pallen den används inte på rygg föder man.

  • Nära Mphungu, Lilongwe, Malawi

Gillar

Kommentarer

,
Tänk om du skulle få chansen att inspirera till mer upprätta positioner! Du är så bra på att inspirera så tänk om... så frön om det finns lite jordmån. Kram
barnmorskaimalawi
barnmorskaimalawi,
Projekt kommer förmodligen starta här om ca ett år. Vi pratar på, bra att man jobbar på en klinik där upprätta födslar är 53%. Här är det kanske en halv procent då för att de inte hinner lägga sig på rygg.
nouw.com/barnmorskaimalawi
barnmorskaimalawi
barnmorskaimalawi,
Tänk att det blev verklighet! projektet är igång inom ett år😜👍
nouw.com/barnmorskaimalawi
IP: 2a01:4f9:4a:2fa7::2