Kanske too much information inlägg, men nu får det vara så!

Jag slutade med mina minipiller fjärde januari och har sedan dess bara fått en massa olika symptom. Trött, ingen matlust, trög mage, ömma bröstvårtor m.m. Det är alltså som om jag vore gravid men det är tomt i magen. Totalt värdelöst. 

Planen med att sluta med piller var för att kroppen skulle få komma in i "normalt" stadie innan babyverkstad som förhoppningsvis startar om ngn månad. Men nu börjar jag vara lite orolig. Än så länge har jag inte fått lingonveckan/målaren på besök/tant röd. Inget, nada. Suck... bara en massa symptom som gör mig helt matt. 

Någon som varit med om liknande?? 

Ta hand om dig!

/Spirello

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tvättstuga idag med start kl 10. Med tanke på min trötthet på sista tiden var jag tvungen att sätta alarm och jag var sjukt trött trots 9 timmars sömn. Men nu är första maskinerna igång och jag har gjort mig första halvan av frukosten.

Ibland delar jag upp frukosten med typ 1 timmes mellanrum. Idag börjar jag med smoothie och sen ska jag koka ägg. I smoothien har jag banan, hallon, mjölk och havregryn. I vanliga fall brukar jag ha kvarg också men den hade tydligen sambon ätit upp... Blev smaskigt ändå!


Ta hand om dig!

/Spirello

Likes

Comments

Ikväll har jag läst ut boken "Jag är inte perfekt, tyvärr". Fick den i julklapp och jag började läsa dagarna efter. Tack för den här boken, dels för att du Michaela Forni har skrivit den men också tack till min sambo som gav den till mig. Han var lite nervös sa han innan jag hade öppnat julklappen som boken låg i, han visste inte hur jag skulle ta det. Men oj vad han känner mig egentligen, han vet att jag kämpar med ångest. Ibland mer och ibland mindre, men jag kämpar med det. Han vet att jag inte alltid är snäll med mig själv och han säger ofta att han önskar att jag kunde se mig själv genom hans ögon.

Den här boken har gett mig mycket. Nya tips på nya tankesätt och hur jag kan försöka hantera och bli av med ångest på sikt. Boken rekommenderas till alla som upplevt ångest, som kämpar genom livet för att nå sitt/sina mål. Boken är lättsam och det är enkelt att anamma tipsen. Från och med nu ska jag börja vara mer snäll med mig själv.

Ta hand om dig!

/Spirello

Likes

Comments

​​​​​​Förr, vi snackar kanske för 10 år sen, så hade jag extremt bra minne. Jag kom ihåg datum för saker, när var och hur en person sa en viss sak etc. Men nu, nu är det helt annorlunda. Jag måste direkt skriva in i almanackan vad som händer ett visst datum. Ibland är det såklart jobbigt när minnet sviker, jag kan liksom glömma vad vi ska äta till middag 5 minuter efter vi bestämt vad vi ska äta. Fast ärligt, vad gör det? Dessutom finns det ju almanacka i mobilen och ett grymt utbud av snygga almanackor att köpa. 

Den här nedan fick bli årets kalender. I den finns mitt schema skrivet, tvättstugetiden uppskriven, födelsedagar och diverse. Hur snygg?! 

Ta hand om dig!

/Spirello

Likes

Comments

Förra veckan hade jag 2 migränanfall med 2 dagars mellanrum. Jag låg helt slut och hade ingen energi till någonting. Nu såhär en vecka efteråt så är jag fortfarande väldigt väldigt trött, kan sova hela natten för att vara vaken någon timme och sen somna igen.

Jag brukar annars åka och träna i princip varje dag och ha energi till att orka med vardagliga sysslor. Som det ser ut nu orkar jag med mitt arbete men inte så mycket mer. Lediga dagar kan jag ligga i sängen halva dagen för att sen förflytta mig till soffan och typ åka och handla på kvällen.

Ena sekunden försöker jag få mig själv att inse att kroppen kanske ber mig att inte köra på lika hårt och ta fler vilodagar från träningen men andra sekunden får jag ångest över att jag inte får något uträttat. Där slits jag mellan mina egna känslor och det är skitjobbigt.

Nåväl, idag är jag ledig. Ska strax ut och hitta en brevlåda för att posta ett brev, sen hem igen och försöka hitta på något att göra till middag. Idag är en sån dag då jag legat i sängen halva dagen och är helt slut...


Ta hand om dig!

/Spirello

Likes

Comments

Det är nu 2,5 vecka sedan jag slutade med mina minipiller. Än så länge har inte min mens kommit igång men jag hoppas att kroppen kommer "igång" inom kort.

Hittills har jag bara känt av en del symptom som inte är så värst roliga egentligen. Är trött, haft ont i nedre delen av magen, känt mig uppblåst samtidigt som matlusten inte varit på topp, fått värmevallningar för att sen kort efter frysa etc. Det är inte förrän jag nu slutat med pillren som jag inser hur mycket de påverkat kroppen. Ganska obehagligt egentligen.

Efter det här vet jag inte riktigt om jag någonsin kommer vilja peta i mig hormoner igen, nog för att jag vetat sen innan att det påverkar kroppen men eftersom jag inte mått såhär under tiden jag åt dem så har jag inte tänkt på det.

Trots alla symptom just nu så känns det bra att kroppen snart är "ren"!

Hur har ni mått efter ni slutat med minipiller?


Ta hand om dig!

/Spirello

Likes

Comments

I förra inlägget skrev jag om husköp. I det här om bilköp. I samband med att vi eventuellt köper hus eller kanske oavsett så är vi sugna på att byta bil. Idag har vi min bil från 2011 och den funkar absolut men den saknar vissa funktioner som vintertid är gött att ha. T.ex. dieselvärmare (hur nice är det inte att sätta sig i en varm bil utan motorvärmare?!), helljus som ställer om själv d.v.s. om man får möte så stängs inte helljus av utan riktas bort från mötande bil bara och du har fortfarande bra sikt ut på sidan. Sjukt bra när man kör speciellt på mindre vägar där det är större risk för vilt.

Vi fick prisuppgifter av försäljaren idag när vi lämnade tillbaka bilen efter att ha lånat den ett dygn. Så nu funderar vi på helt ny eller begagnad som bara gått typ 2000 mil. :)

​Denna provkörde vi! Både sambon och jag är sjukt nöjda.

Ta hand om dig!

/Spirello

Likes

Comments

Idag var jag och min andra hälft och kollade på hus. Minns inte riktigt hur många kvadrat men det var 3 sovrum, ett rum som idag används som biorum, relax avdelning sen såklart kök, vardagsrum och 2 badrum.

Huset var så himla mysigt och jag fick en riktigt bra känsla i hela kroppen. Ni vet när man känner ett lugn och börjar möblera med sina egna möbler under visningen? Man ser sig själv stå och laga mat (okej, vem försöker jag lura? Här hemma lagar min andra hälft maten men ändå), äter en god middag vid tänd brasa och lunkar runt i sina skönaste men fulaste mjukisbyxor och bara är. Jag såg barnen jag inte har springa omkring på gräsmattan på sommaren, såg dem göra snögubbar på vintern. Där var jag i tankarna under visning.

Vi får se vad som händer med detta, budgivningen startade redan ikväll och lär dra iväg.

​Kolla så fint huset är! Ser kanske pytte ut på bilden men så är inte fallet. 

Ta hand om dig!

/Spirello

Likes

Comments

Ja inte rent fysiskt i verkliga livet (även om jag önskar), utan bloggen/min dagbok.

Har väldigt nyss startat upp skrivandet igen. Fick en nytändning i och med att min stora önskan/längtan/dröm (you name it) verkar komma närmre i tid.

Min tanke är att ni ska få följa med nu när jag fortfarande inte vet helt när vi kommer börja försöka till när vi försöker, till när jag förhoppningsvis är gravid och tills en bebis FÖRHOPPNINGSVIS är hos oss.

Redan nu kollar jag på vagnar, babykläder, inredning och andra smarta saker. Jag kommer dela med mig av detta, hoppas på att kunna inspirera samtidigt som jag hoppas på att få inputs från er!

Väl mött, ta hand om dig.

Ta hand om dig!

/Spirello

Likes

Comments

I samband med att sambon och jag började prata barn så slog det mig att jag ju gått på minipiller i ett x antal år nu. Under de sista 1,5 åren har jag inte haft någon mens alls, inte ens en liten liten blödning. Vi började diskutera frågan kring att jag ska sluta med dem och att vi istället kör med regnhatt på honom. Tanken med det är för att min kropp ska få längre tid på sig att börja agera ”normalt” igen.

Sagt och gjort, vi beställde hem regnmössor och när de hade kommit slutade jag alltså med piller. Jag trodde att jag bara några dagar efteråt skulle få någon typ av blödning även om det inte var riktiga mensen. Men nu, typ 2 veckor senare så har inget hänt där nere. Jag började googla och insåg att det kan dröja månader…suck. En del lyckades trots utebliven mens bli gravida ändå pga att de ändå hade ägglossning (?!) så det är ju det jag får hoppas på om kroppen nu bestämmer sig för att inte börja blöda snart.

Men alltså förstår ni hur stort det här är för mig? Jag har SLUTAT med mina piller i förberedande syfte! 😀

Ett minne blott och det känns såå skönt!

Ta hand om er.

Ta hand om dig!

/Spirello

Likes

Comments