Vårlig ukesmeny, 17

Allerede snart slutten av April, lengre og lysere dager, Og kanskje noen har dratt frem grillen allerede???

Vi har det her i Hemsedal, og denne uken har jeg planlagt et grillmåltid, og ellers litt lettere mat.


Livet er for kort til å spise kjedelig mat!!

Mandag: Laks med pasta og agurk salat.

Tirsdag: Brokkoli, grape, og pastasalat, med godt brød.

Onsdag: Tomatsuppe med kjøttboller, og pasta.

Torsdag: Kyllingfilet med nudler.

Fredag: Biff spyd med grønnsaker.

Lørdag: Reker, med loff og majones.

Søndag: Nakke koteletter i form, med grønnsaker.

Dessert: Frukt cocktail med vaniljesaus.

Mandag: Laks med pasta og agurk salat.

Laks, båndspagetti, slangeagurk, salt, pepper, olje/smør.

Sett på kokevann til pastaen, godt saltet, og en ts olje. Salte og pepre laksen. Ha pastaen i det kokende vannet. Varm olje i en stekepanne og legg laksen i, stek 3-4 min. på hver side. Sil av kokevannet på pastaen, og ha litt olje/smør i gryten, ha pastaen tilbake. Skjør agurken med ostehøvel i tynne skiver, ca en halv agurk til 4 pers. Bland agurken i pastaen, ha i litt salt, og grovmalt pepper. Server.

Tirsdag: Brokkoli, bacon, og pastasalat, med godt brød.

Pasta, brokkoli, røde bønner, rød løk, bacon.

Stek bacon, og skjær brokkoli i små buketter, kutt løken fint opp, kok opp brokkoli, kok i 2-3 min. Bland alt i en skål, risle over litt god olje, litt salt, og pepper. Server med brød.

Onsdag: Tomatsuppe med kjøttboller, og pasta.

1 boks knuste tomater, 2 ss tomatpure, 1/2 gul løk, kjøttboller, parmesan, salt, pepper, fløte.

Kutt løken fint, fres i en gryte med smør, hell i tomatene, og tomat pure, tilsett 1 liter vann, og kok opp, smak til med salt og pepper, kjør suppen med stavmixer, eller gni igjennom et dørslag. Kok pasta skruer, Ha i parmesan i suppen, 1-2 ss ca, og en dl fløte, legg i kjøttboller, og varm med suppen de siste minuttene.

Torsdag: Kyllingfilet med nudler.

Nudler/Pasta, fersk spinat, kyllingfilet, sitron pepper, fløte.

Krydre kyllingfiletene med sitronpepper, og legg i en smurt form, inn i stekeovn, på 180 g og la stå i 30 min. Kok nudler/pasta, de siste minuttene av koketiden putter du oppi spinaten som er finkuttet. Sil av , og ha alt tilbake i gryten, hell over fløte/matfløte og salte, og pepre. Skjær kyllingen i skiver, og dander på toppen av pastaen.

Fredag: Biff spyd med grønnsaker.

Fredags grilling! Kan også stekes i ovn ved dårlig grillvær!

Biffkjøtt, jeg brukte Entrecote, rød paprika, og gul paprika.

Del kjøttet, og paprika opp i passende biter, (bruker du trespyd, burde pinnene ligge i vann en stund) Krydre kjøttet med salt, og pepper, kanskje litt paprika, eller det du liker, tre kjøtt og paprika på pinnene. Disse trenger ikke noe lang steke tid, så pass på at de ikke blir svidd. Server gjerne med en grønn salat, god dressing og enten poteter, eller brød til.


Lørdag: Reker, med loff og majones.

Ferske, eller frosne reker, loff, sitron, majones, rød løk, og godt smør.

Vi bruker vanligvis å ha dampede blåskjell i tilegg, men det var ikke å oppdrive i hele dalen, så da ble det litt ekstra reker. Anbefaler rekene på Rema, de er store!

Hvitvin, eller kald øl!

Søndag: Nakke koteletter i form, med grønnsaker. Fløtesaus

Nakkekoteletter, rotgrønnsaker, tomater, epler, poteter, sitron....ta det du har, da får man tømt litt i grønnsaks skuffen også.

Krydrer kotelettene med paprika, salt, og pepper, bittelitt karri. Legge først alle grønnsakene i formen, legger kotelettene på toppen, heller over olje, og ca 0,5 liter vann. Inn i ovnen på 175 g ca, la stå i 40-60 min, etter hvor stekt du vil ha det. Lag en fløtesaus fra pose, Toro sin er ganske god. Ellers er det lett å lage selv, hell av litt av stekekraften fra formen, tilsett veske til du har ca 6 dl. Kok opp, spe med Maizenna lys, smak til, og hell i 2 dl fløte til slutt, småkoke i 22-3 min. Voila!

Dessert: Frukt cocktail med vaniljesaus.

Bruk det du liker, kan godt bruke frosne bær også her, legg lagvis i glass, eller ha alt i en stor bolle. Server med vaniljesaus.


Bente Anita

Liker