Oppfølging Tønsberg Sykehus, min GBP operasjon.

Skulle egentlig vært nede i Tønsberg den 8/2 på 2 mnd. oppfølging, men det ble jo ikke noe av da, pga. korona.

Så i dag har jeg hatt telefon oppfølging av en meget hyggelig sykepleier ved Overvekts avdelingen i Tønsberg.

Man er jo alltid litt bekymret da, for om man gjør ting riktig, om mang gjøre noe som er veldig feil. Og det er alltid greit med tips, og gode råd fra noen som jobber med dette hver eneste dag også.

Nå har det jo gått 9 uker siden jeg ble operert.

Jeg har da ikke hatt så mye som et bittelite problem en gang, ikke ett liksom.

Man hører fryktelig mye som kan skremme "livskiten" av deg før operasjonen, spesielt inne på disse FB gruppene da, og det er klart at det går ikke like bra for alle, jeg skjønner det, men herlighet da....

Men tilbake til dagens telefon, hun spurte om masse, hva jeg spiser, hvor ofte jeg spiser, hvorfor jeg spiser det, hvor mye jeg drikker, om jeg tar medisinene mine....ja det gjør jeg + Tran faktisk, hvor mye jeg veier i dag. Godt hun ikke spurte hvor mye jeg trener, da måtte jeg ha jugd litt.....

Hun lurte på hva jeg tålte, og hva jeg ikke tålte.

Jeg tåler dårlig storfe, fks. biff, det går greit, men er nok det som er tyngst fordøyelig, jeg tåler dårlig for søte ting, Fastelavens boller med krem, var ikke helt min greie ;)

Og jeg tåler dårlig når det blir for mange fete komponenter i et måltid som fks. da vi hadde Biff, fløtestuede poteter, kremet sopp, og Bernaise....det gikk ikke bra. Men hver for seg, så går det fint.

Jeg har jo spist mye Proteiner, og "skippet" mye Karbohydrater, og det var nå skikkelig innafor, jeg spiser mye fisk, og kokte grønnsaker, også veldig bra. Jeg spiser en del riskaker, det var ikke så bra....hun lo da jeg fortalte om potetgull "stuntet", mitt, og sa at man må gjøre feilene sine selv!

Jeg fikk masse skryt da, at jeg gjør det meste riktig, at jeg tar smarte valg, at jeg er flink med maten, og velger de beste råvarene for kroppen min etter operasjonen.

Og det som bekymret henne aller mest da, at jeg drikker alt for lite veske, burde ha vært mer enn fordoblet, jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare det da, men må nå bare prøve.

Hun syns det var kjempebra med en 1/2 kilo i uken, mente det var mye bedre, enn å rase ned, og da ble jeg så glad, for det er jo slik jeg har tenkt også. Som hun sa da, denne vektnedgangen skal jo fortsette i minst 1,5 år fremover, hun var først og fremst bekymret for hvordan jeg taklet det at det gikk sakte. Jeg syns jo det er helt ypperlig jeg da, var jo det jeg ønsket meg egentlig.

Jeg er jo bare kjempe glad at jeg får det til, jeg vet at jeg har god tid jeg, og kroppen min har godt av at det går sakte, og ikke minst hodet mitt ;)

Jeg er overlykkelig for at jeg er operert med Gastric BY Pass, har ikke angret en dag, enste dumme er at jeg ikke gjorde det for mange år siden! Jeg blir slank til slutt, jeg får det til dette denne gangen med god hjelp, jeg blir kvitt høyt kolesterol, og blodtrykk, og jeg blir kvitt Søvnapne'n min. Og da har jeg en mye friskere kropp, enn jeg hadde før operasjonen, og da er hoved målet mitt i grunnen oppfylt.

Jeg merker jo allerede veldig god effekt av operasjonen, vekten har jo gått mye ned, har nok minket mer i cm, enn i kilo, jeg snorker mye mindre (når jeg husker å bruke pustemaskina mi)

Pusten er bedre, alt blir egentlig bedre, og lettere, når man mister noen kilo.

Så da var det unnagjort for denne gangen, veldig fornøyd med oppfølgingen fra Sykehuset i Tønsberg er jeg.

#barebentes#nouw#influenser#gbp#gbpoperasjon#gbpoppdate#

#slankeoperasjon#vektnedgang#vekt#tønsbergsykehus#gastricsleeve#


Bente Anita

  • 675 visninger

Liker

Kommentarer

Stine
,

Hei, det gjorde godt å lese om din erfaring. Jeg er selv i prosessen med vektnedgang før jeg skal ta gbp-operasjon. Det er mange tanker, og jeg både gruer og gleder meg. Så det er utrolig fint å lese at du har gjort deg noen gode erfaringer og at du ikke angrer. Det er som du selv skriver, mye man hører om mange med kjipe plager i etterkant, så det er positivt å se at det også kan gå bra! Jeg ønsker deg masse lykke til på veien videre, og takk for et fint blogg-innlegg.

BareBentes
BareBentes,

Så fint, og takk skal du ha <3 Du kommer ikke til å angre, jeg lover, det er nok det beste jeg har gjort for meg selv faktisk. Og det er ikke noe å grue seg til, jeg grudde meg fryktelig til selve operasjonen, til narkosen til etterpå....men, la meg på operasjonsbordet, også husker jeg ikke mer....kjente ikke en skitt etterpå heller, godt medisinert sikkert, men har aldri hatt smerter. Og etterpå nå så går det så bra, sluttet å lese alle de negative greien på FB sidene, tar alt med en klype salt, og tenker at hadde ikke det gått bra med de aller fleste, så hadde de ikke operert oss. Ønsker deg all lykke til, du må bare spørre om det er noe du lurer på, har jo Messenger. Lykke til Stine!

nouw.com/barebentes
hverdagenformeg
hverdagenformeg,

Så flott at det har gått så bra, og at du takler det nye hverdagen med mat bra.

Den maten du nevner du ikke tålte så godt, det er ikke så rart. Jeg sliter med slik tung mat selv uten operasjon.

Spiser helst fisk, og når det blir kjøtt, er det mest viltkjøtt, svin og kylling. Føles så mye mindre tungt enn storfe.

Lykke til med veien videre. Kjenner andre som har gjort der samme, og det har gått, og går veldig bra. 🙂

nouw.com/hverdagenformeg
BareBentes
BareBentes,
ja jeg vet, kan heller spise annen mat, går best da 😊 Takk for gode ønsker 😊
nouw.com/barebentes