Middagstipset uke 46

Denne uken ble det en skikkelig kjøtt uke! Men det er deilig av og til det.

Begynner uken med pai, denne kan med fordel lages klar dagen før, da går det litt fortere på mandagen, bare å varme opp.

Mandag: Laks, og spinat pai med salat.

Tirsdag: Pølse med spagetti

Onsdag: Brokkoli suppe med cheddar.

Torsdag: Bacon & avocado sandwich

Fredag: Kylling pasta gryte

Lørdag: Biff og nudel wok.

Søndag: Entrecote med potetgrateng, asparges, og tomat.

Mandag: Laks, og spinat pai.

Lag selv, eller kjøp ferdig pai deig, 6-8 egg, en stor pose spinat, 200-300g laks/ørret, eller annen fisk. Osterester, litt fløte.

Legg deigen i en pai form eller lignende, prikk den i bunnen med en gaffel, sett i ovnen på 180 g i ca 10-12 min. Ta den ut. Legg i spinat, fisk, om du har osterester legg de i, visp sammen egg med en ss veske pr. egg, gjerne en fløte skvett, salt, og pepper. Hell over paien, om du har stor pai form, må du kanskje ta noen flere egg. Strø ost på toppen, inn i ovnen 180g 30-40 min, eller til eggestanden har stivnet, og paien har en lys stekeskorpe. server med en grønn salat.

Tirsdag: Pølse med spagetti.

Ja, denne trenger vel i grunnen ikke noen større forklaring :) Kok den pastaen du trenger, del opp pølser, stek lett i en panne, sil av pasta, tilsett litt smør, i gryten, hell pasta oppi igjen, noen dæsjer med ketchup, litt salt, og pepper, og pølse bitne oppi.

Voila!

Onsdag: Brokkoli suppe med cheddar.

1 fersk brokkoli, eller en pose fryst, cheddar ost, fløte, hønsebuljong, hvetemel, smør, krydder.

Smelt 2 ss smør i en kjele, rør inn 2 ss hvetemel, spe med 1 liter vann, rør hele tiden, la koke på middelsvarme, ca 5-7 min. Ha i 2 buljong terninger, og la småputre men du koker brokkolien i små buketter raskt i lettsaltet vann. ta til sides. Smal til suppen med 1-2 dl fløte, litt salt, og pepper, litt karry om du liker det, til slutt smelter du nedi cheddar osten, rør godt, ha i brokkolien og server.




Torsdag: Bacon & avocado sandwich

Brød, beregn 2 sandwicher til voksne, og 1 til barn. Avocado, beregn en 1/2 til hver sandwich, hjertesalat, cherry tomater, sprøstekt bacon.

Legg skivene på rist i ovnen, og varm på 200 g itil de blir lett stekt. Smør alle skivene raskt med smør, bre majones i et tynt lag, legg på hjertesalat, bacon, avocado i tynne skiver, tomat i skiver, strø over litt pepper, og salt, server!

Fredag: Kylling pasta gryte

Kylling filet, eller hel grillet kylling, avocado, shampinjong, 1/2 gul løk,rørpasta, matfløte, valnøtter,

Kok pasta ca 4 dl ferdigkokt til 4 pers. del kylling i små biter, kok brokkoli, del sopp i skiverdel løk og brokkoli. Smelt smør i en gryte, fres løk, og sopp lett, ha i kyllingen, brokkoli, og den varme pastaen. Hell over 3 dl fløte, la koke inn itil fløten tykner litt, krydre etter smak. fks. salt, pepper, karri madras etc.

Lørdag: Biff og nudel wok.

Biffkjøtt i strimler, kjøp det du liker, eller bruk det du har, brokkoli, nudler, asparges, rød paprika, wok saus fks. Teryaki, de små posene fra Blue Dragon fks, er geniale.

Dette er kjapp mat, så sett på kokevannet til nudlene, og varm stekepannen samtidig, forbered alt du skal kutte før du begynner. Ha nudlene i det kokende vannet. Stek biff, og grønnsaker fort i varm panne, hell over wok sausen, hell vannet av nudlene, bland sammen og server.

Søndag: Entrecote med potetgrateng, asparges, og tomat.

Kjøp Entrecote, lønner seg å kjøpe i bit fra Coop, den er veldig mør og fin, 1,5 kg potet til ca 4 pers. 1 boks fløte,1 ss maizenna, 2-3 hvitløksbåter, hvitost, 2 rødløk, asparges, 4 skiver bacon, tomater.

Start med potetene, del de i tynne skiver, trenger i skrelle de, legg de i ildfast form, dryss over salt, pepper, og finhakket hvitløk, bland sammen fløte, og 1,5 dl melk med maizenna rørt inn, hell over potetene, inn i ovnen, på 200 grader, skal stå i ca 45 min, ha over osten etter halve steketiden. Kok aspargesen i 2-3 min i lettsaltet vann, rull de inn i bacon, disse legges i en ildfast form, sammen med løk i båter, og delte cherrytomater, og legg de i stekeovnen sammen med potetene, de siste 15 minuttene. Del biffen i passe skiver, krydre med salt, og pepper, stek de i varm panne, brun på begge sider, ta de av varmen , og sett de ober igjen rett før servering.

Godt med en kald Bernaise til!


#barebentes#norskenouwblogger#norskenouwinfluensere#matblogger#

#middagstips#middagsplanlegger#middagsoppskrift#

#middagsmeny#matforfamilien#familiemiddag#matpånett#influenser#

#norskeinfluensere#godemenyer#hvaskalvihatilmiddag#middagsforslag#

#f#familieliv#


Bente Anita

  • 2 511 visninger

Liker

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,

Jeg får helt vann i munnen, samtidig som jeg fikk veldig gode til hva jeg selv kan lage denne uken 😊

nouw.com/veralynn
maritaolivia
maritaolivia,

Takk for inspo 😃

nouw.com/maritaolivia