Middagsmenyen uke 34

Ja da var skolene godt i gang, og livet er tilbake på "normalen" igjen, i alle fall her i huset.

Det meste av bær, og all innhøsting er gjort. Skal plukke litt mer sopp denne uken hadde jeg nå tenkt da, og Solbæra må inn før fuglene tar den ;)

Ukens middager er raske å lage, sunne, og passer for hele familien, både barn, og unge liker stort sett alt her. ;)

"Livet er for kort til å spise kjedelig mat"!


Mandag: Bacon, brokkoli, og tomat omelett i ovn. Serveres med brød.

Tirsdag: Tacotubs med fiskepinner.

Onsdag: Kyllingsalat med avocado, og pasta, server med knekkebrød.

Torsdag: Fiskeboller i hvit saus med råkost, brokkoli, og kokt potet.

Fredag: Entrecote med søtpotetfries, og dip, salat

Lørdag: Pizza Pepperoni.

Søndag: Grillet kylling med ris, og rotgrønnsaker.

Dessert: Tilslørte Bondepiker med bær.

Mandag: Bacon, brokkoli, og tomat omelett i ovn. Serveres med brød.

4 pers. Du trenger: 8 egg, 2 dl veske (vann, melk, fløte) salt, pepper, bacon, 1/2 brokkoli, små tomater, gul løk, eller vårløk, purre etc. Og ellers hva du har lyst å putte i.

Bruk en ildfast form, eller en vid, lav panne. Fres bacon krispy i en panne, kok opp vann, og kok brokkoli i et par min. Kutt tomater, og løk smått opp. Pisk sammen egg, og ha i veske. ( Et lite tips her, er å tilsette 1 ts bakepulver, da blir omeletten ekstra fluffy) Legg alt i gryten, formen, og hell eggeblandingen over, inn i ovn på ca 160 g, la stå i ca 30 min. Sett formen på bordet, og server med brød.

Tirsdag: Tacotubs med fiskepinner.

Du trenger: Tacotubs, en pakke fiskepinner fra frysen, grønn salat, rødløk, tomater, lett rømme, tomat salsa.

Stek fiskepinnene i ovnen, eller i pannen med smør, varm Taco tubsene i ovnen. Del opp salat, og tomater, og løk. Dander i "Tubsene" og server med Salsa, og lettrømme.

Onsdag: Kyllingsalat med avocado, og pasta, server med knekkebrød.

Avocado, kylling kjøtt, pasta skruer, rødløk, tomat, ev ferske urter. Dressing: lettrømme, majones, og en dæsj sweet chili saus, salt, pepper.

Jeg bruker å kjøpe en hel ferdig stekt kylling, river den opp i strimler. Kok pasta i godt saltet vann, skyll den, og dryss olje over, samt litt salt. Avocado i terninger, og rødløk finhakkes. Legg alt i grupper i porsjonsskåler, eller i en stor bolle der alle forsyner seg selv. Bland sammen dressing. 1 dl majones, 1 dl rømme, et par ss sweet chilli, smak til med salt, og pepper. Serveres med brød, eller knekkebrød.

Torsdag: Fiskeboller i hvit saus med råkost, brokkoli, og kokt potet.

Du trenger: Fiskeboller i kraft, brokkoli, gulrot, maisenna, melk, eller fløte, eller en blanding, , salt, pepper, og ev karry.

Hell kraften av fiskebollene opp i en gryte, tilsett melk, så du har nok til saus, kok opp, og tilsett lys maisenna, la koke opp, spe i mer maisenna, om sausen blir for tynn, smak til med salt, og pepper, ev karry. Rasp gulerøtter, og sett kaldt, (ha ev i en blanding av sukker, og eddik (7%) og rør. ) Kok opp brokkoli. Ha fiskebollen i sausen, og la de bli varme. Server med kokte poteter.

Fredag: Entrecote med søtpotetfries, salat og dip.

Du trenger: Entrecote, jeg kjøper Coops eget merke, billigst, og stort sett alltid mør, enten hel bit, eller porsjonspakket. Frossen søtpotet fra frysedisken, grønn salat, tomater, rømme, en pose Holliday dip krydder (Maaruds dip)

Rør sammen rømme, og posen med holliday krydder. Sett kaldt. Kutt dressing å ha i en bolle, sammen med tomater. Legg Friesen på en stekeplate, og inn i ovnen etter anvisning på pakken. Varm en stekepanne med smør/olje. Krydre biffene med salt, og pepper, legg de i pannen når den er god og varm. Biff skal IKKE koke! Snu de etter 2-3 min på hver side, og la biffen hvile i ca 10 min før servering. Server med Søtpotetene, og salt med dressing.

Lørdag: Pizza Pepperoni.

Du trenger: en ferdig pizza bunn, liker Coops fullkorn bunn, ketchup, tomatpure, revet ost, pepperoni, ev fersk oregano/basilikum.

Sett på ovnen. Rull ut bunnen, og legg den på stekeplate. Lag hull med en gaffel over hele bunnen. Bre over tomatpure, og ketchup, strø over ost, og legg pepperoni på toppen, strø over oreganno, den ferske tar du ev på etter steking. Inn i ovnen, og stek på ca 220 g i 20-30 min.


Søndag: Grillet kylling med ris, og rotgrønnsaker.

Du trenger: Kyllinglår, ferske, eller frosne. En pose grønnsaksblanding, eller grønnsaker du har i kjøleskapet, kokt ris, en pose Hollandaise saus, eller kylling bretagne, eller noe du liker.

Tin eventuelt kyllinglårene, krydre med salt, pepper, og paprika. Legg de i en ildfast form, og hell over god olje. Inn i ovnen, trenger ca en 45 60 min på 175-180 g. Kok risen, kok, eller stek grønnsakene, alt holdes varmt. Lag saus. Når alt er ferdig, legger du sausen i bunnen på asjetten, grønnsaker, også ris, og kylling til sist.

Dessert: Tilslørte Bondepiker med bær.

Du trenger brødsmuler/kakesmuler, eller du kan bruke søtkavringer, knuses. Ferske bær, eller syltetøy/ frosne bær. Kremfløte, litt sukker eller søtnings stoff.

Pisk fløten stiv, ha i litt søtt. Fordel smuler, bær, og krem lagvis i en bolle, eller i porsjonsskåler, pynt med bær på toppen.


#barebentes#benteembre#barebentes#mattilfamilien#hverdagsmat#

middagstips#middagstipset#middagsforslag#barnevennligmat#

#middagsplanlegger#sunnmat#skikkeligmat#hjemmelagetmat#

#matpåbordet#matblogger#matblogg#middag#familiemiddag#

#skikkeligmiddag#matinfluenser#norskblogger#nouw#norskenouwinfluesere#


Bente Anita

Liker