Middagsmenyen for uke 35

Denne uken blir det snadder på helgedagene, Biff Sandwich, Reinsdyrs gryte, Blåskjell....kan det bli bedre???

Jeg elsker sjømat, og denne varianten er knall god!

Ble to pølsemiddager , men veldig forskjellige retter, men ungene digger jo det!

Mye godt for hele familien på menyen!

Livet er for kort til å spise kjedelig mat!


Mandag: Stekt sei med løk, grønnsaker, potet.

Tirsdag; Pølsegryte med baguetter.

Onsdag: Fylt søt paprika med salat, og brød.

Torsdag: Stekte pølser med potetmos, grønnsaker.

Fredag: Biff Sandwich med sopp.

Bakeforslag: Rundstykker.

Lørdag: Blåskjell med pommes, og Aioli.

Søndag: Reinskav gryte med tyttebær, poteter.

Dessert: Mariekjeks, krem og bær


Mandag: Stekt sei med løk, grønnsaker, potet.

Du trenger: 4 pers. 1 stk frossen seiblokk, 1 gul løk, hvetemel, salt, og pepper, kokte poteter, og raspede gulerøtter.

Tin seien, og del den i passe biter, fyll en pose med 4 ss hvetemel, 1/4 ts salt, og litt pepper, putt fisken i posen, og rist. Skrell løken, og skjær den i skiver. Skrell poteter, og 4--5 gulerøtter. Smelt smør i en stekepanne, legg i fisken, og stek på begge sider, legg fisken i en ildfast form, ha 2 dl vann i stekepanna, og kok ut, hell dette over fisken, sett poteter på kok. Sett ovnen på 180 g. Fres løken i panna, og legg den over fisken. Inn i ovnen, i ca 30 min. Rasp gulerøttene.

Tirsdag; Pølsegryte med baguetter.

Du trenger: en pakke skinnfrie middagspølser vanlige, eller kylling. 2 store gulerøtter, kål, grønnkål, Savoy kål, sommerkål, eller kinakål, en gul løk, ev vårløk, 2 buljong terninger, baguetter, godt med hvitløksbaguetter.

Sett på en gryte med 5-8 dl vann med buljongterningene i, kok opp. Kutt løk, kål, gulrot, og pølser i passe biter. Fres litt smør i en panne, ha i løken, fres til blank, ha i kål, og gulerøtter skåret i tynne skiver. Fres litt til. Ha det i gryten, og tilsett pølsene, server med baguetter.

Onsdag: Fylt søt paprika med salat, og brød.

Du trenger: 2-3 søt paprika, en pakke kjøttdeig, løk, taco krydder, revet ost. Grønn salat, dressing, godt brød.

Del paprikaene i 2 på langs, rensk de for frø. Kutt løk i små biter, fres smør i en panne, og ha i løk, og kjøttdeig, krydre med en pose taco krydder, fyll blandingen i paprika skallene, strø revet ost over, og inn i ovnen på 180 g i ca 20 min. Legg inn baguettene når det nærmer seg ferdig stekt. Kutt salat, og server.

Torsdag: Stekte pølser med potetmos, grønnsaker.

Du trenger: en pakke pølser, en pose frossen potetmos, eller to poser tørr, eller lag din egen fra bunnen. kinakål, eller grønnkål, gulrot, paprika.

Kutt grønnsakene i litt store biter, lag potetmosen, om du vil lage fra bunnen: Skrell og kok poteter møre. Stapp de med en "stapper" eller bruk stavmixer, ha i 2-3 ss smør, 1-2 dl melk, salt, og litt hvit pepper. Del pølsene på langs, og stek de i smør/olje. Kok grønnsakene i saltet vann, sil de og smelt litt smør i kasserollen, og vend grønnsakene i smøret, server.

Fredag: Biff Sandwich med sopp.

Du trenger: 1 rundstykke pr. pers, beregne ca 120 g biff pr pers, sjampinjong, eller annen sopp, salatblader, rødbeter, løk.

Krydre og stek biffen, la den hvile lunt. Skjær sopp i skiver, og fres i pannen med salt, og grov pepper, sammen med ev. løk. Del rundstykkene i to, smør de med smør, legg på salat på bunnen, del biffene i tykke skiver, og fordel på rundstykkene, legg sopp, og løk på toppen, og strimlet rødbeter. Om du vil passer det godt med en dæsj majones/ remulade, eller rømme på toppen, legg på rundstykke lokket, og server.

Lørdag: Blåskjell med pommes, og Aioli.

Du trenger: 3 pers, en nett blåskjell, litt hvitvin, eller eplemos, 3 fedd hvitløk, litt smør, en pose pommes frites, majones, hvitløk, sitron.

Legg blåskjellene under rennende kaldt vann, skrubb de, og kast skjellene som ikke er lukket. La de ligge i kaldt vann. Finkutt hvitløken, Lag Aioli, ha majones 4-5 ss i en skål, bland i halvparten av hvitløken, ha i litt salt, og pepper, sett kaldt.

Legg pommes fritesen i ovn, frityr gryte,. Sett en romslig gryte på ovnen, ha i smør, fres hvitløken et minutt, hell i 1,5 del hvitvin, eller eplemost, og ha i skjellene, legg på lokk. Skal dampes i ca 8-12 min, til alle skjell har åpnet seg, og det dufter herlig! Server med pommes frites, og Ailoi!


Søndag: Reinskav gryte med tyttebær, poteter.

Du trenger: til 4 pers. 1 pose reinskav, sopp, løk, hvetemel, fløte, rømme, tyttebær, brunost, persille.

Del opp løk, og sopp, tin kjøttet. Varm en gryte på ovnen, fres smør, og ha i løk, og kjøtt, brunes. Ha i soppen, her kan du bruke kantareller, champignon, det du har, og liker. Dryss over 3-4 ss hvetemel, rør inn. Hell over vann ca 0,5 liter, og kok opp. Spe med fløte, og ca en 1/2 boks rømme. Smak til med brunost, salt, og pepper, til slutt tar du i noen ss med tyttebær, enten syltetøy, eller bær. Dryss over fersk persille ved servering. Serveres med kokte poteter.

Dessert: Mariekjeks, krem og bær

Du trenger: 1 pakke Mariekjeks, kremfløte, bær, ferske, eller frosne, mørk sjokolade.

Pisk fløte til krem, ha i litt sukker, og 1 ts vaniljesukker. Dander i glass: Mariekjeks knust i biter, bær, litt grovhakket sjokolade, mer kjeks, og pisket krem.#barebentes#benteembre#barebentes#mattilfamilien#hverdagsmat#

middagstips#middagstipset#middagsforslag#barnevennligmat#

#middagsplanlegger#sunnmat#skikkeligmat#hjemmelagetmat#

#matpåbordet#matblogger#matblogg#middag#familiemiddag#

#skikkeligmiddag#matinfluenser#norskblogger#nouw#norskenouwinfluesere#


Bente Anita

Liker