Middagsforslag uke 37

Da er det definitivt høst da, merkes både på fargene ute, og at været har slått om en smule, fortsatt fine varme dager, men nettene er kaldere her.

Ukens middagsforslag inneholder 2 fiske/skalldyr middager, er ikke ungene så glade i skalldyr, løses det enkelt, ved å steke noen fiskepinner, og dandere fint på et fat, mine elsket fiskepinner på loff med majones! Det hender de vil smake på reker, og blåskjell også!


"Livet er for kort til å spise kjedelig mat!"



Mandag: Kylling wok med nudler

Tirsdag: Fiskesuppe med baguetter

Onsdag: Oste Smørbrød med tomater

Torsdag: Pølser og spagetti.

Fredag: Taco

Lørdag: Skalldyrsaften, kreps, reker, og blåskjell

Søndag: Skinke pai med salat.

Dessert: Frukt Cocktail med krem.

(Alle oppskrifter er til ca 3-4 personer.)

Mandag: Kyllingwok med nudler

Du trenger; 3-4 kyllingfileter/lårfilet, 1 grønn paprika, 1/2 brokkoli, nudler bruk de du liker, en stor pakke, eller tre små, wok saus på pose.

Del opp kyllingen, paprika i strimler, og brokkoli i små buketter. Sett på kokevann til brokkoli, og nudler. Varm smør i en gryte, stek kyllingen til den er brunet litt, ha i paprika, og fres litt. Ha brokkoli, og nudler i kokevannet, gjerne i samme gryte. Kok etter anvisning på nudel pakken. Hell så woksausen over kyllingen, her er det masse sauser å velge mellom, ta den du liker, eller har lyst å prøve. Sil av nudlene, og bland inn i kyllingblandingen. Server.

Tirsdag: Fiskesuppe med baguette.

Du trenger: 1/2 seiblokk, 2 laks/ørret fileter (de i porsjons stykker), 1/2 torskeblokk, eller bruk bare et slag fisk, blir bra uansett! 1/2 purreløk, 2 gulerøtter, 1/2 gul løk, melk/fløte, lys maizenna jevning, salt, pepper, ev karri, ev to fiskebuljong terninger. baguetter.

Kok opp 1,5 liter vann, ha i 1 ss salt, legg fisken i å kok opp, la trekke til fisken er ferdig, ca 8-10 min. Ta fisken opp, og del den i mindre biter. Skrell og del gulrot i terninger, kok de til de er myke. Fres litt smør i en gryte, og surr løk, purre til det er blankt. Hell over kokevannet fra fisken, og kok opp, ha i buljongterningene, spe med maizenna til du får den tykkelsen du vil ha. Hell i en skvett melk, eller fløte, smak til med salt, pepper og karri om du vil ha det i. Legg i fisken, og server med baguette.


Onsdag: Oste Smørbrød med tomater

Du trenger: Beregn to skiver pr voksen med brød, ost, rester, eller velg en ost med litt smak som en cheddar, vanlig hvit ost funker også. Skinke, soltørkede tomater, cherry tomater, smør.

Smør alle skivene med smør, legg på skinke (jeg bruker litt sennep også ) også ost, legg de på en bakeplate, og inn i ovnen på 180g til osten har smeltet godt. Legg på tomater i biter, og soltørket tomat i strimler, Godt!

Torsdag: Pølser og spagetti.

Du trenger: 3/4 pakke spagetti, en pakke wiener pølser(eller de pølsene du har/liker)

Kok opp godt med vann i en romslig gryte, salte godt, bruker 1 ss på 2 liter vann ca, også en god dæsj olje oppi. sett på vann til pølsene, ha i litt grov pepper, og en buljong terning i pølsevannet. Kok ferdig spagetti, sil av og ha en god smør kladd i gryta, hell i spagetti igjen, rør, tilsett litt grillgrydder. Server med nytrekte pølser, sennep, og ketchup.

Fredag: Taco

Du trenger: alt det du liker til Taco!

Kjøttdeig, taco krydder, salsa, rømme, salat, agurk, tomater, paprika, masse salat, mais, ananas, revet ost, taco lefser, taco skjell.

Lørdag: Skalldyrsaften, kreps, reker, og blåskjell

Du trenger: 1 nett blåskjell, litt hvitvin, eller eplejuice, 1/2 hvitløk kinesisk, 1 kilo reker, og kreps, om du får tak i, de har frosne på de fleste butikker. Loff, majones, chilimajones, sitron, rødløk.

Blåskjellene skrubbes, og legges i kaldt rennende vann. Smelt smør i en stor gryte, finhakk hvitløken, og ha i smøret, hell over 1,5 dl vin/ juice, legg i skjellene, og sett på lokk, damp i ca 0 min. Dander reker, og kreps på fat/bolle, finhakk rødløk, og ha i en skål. Jeg elsker chilimajones, bruker bare majones, en dæsj sweet chili saus, litt salt, og pepper ferdig! Pynt fatene med sitron båter, og fersk dill.

Søndag: Skinke pai med salat.

Du trenger: en ferdig paideig, en boks picnik skinke 6 egg, fløte/melk, oste rester, en vårløk, paprika, salt, og pepper, revet ost, grønn salat.

Legg den ferdige paideigen i en smurt paiform, prikk den og inn i stekeovn, på ca 180 g i 8-10 min. Ta ut paiskallet av ovenen. Del opp skinken i terninger, paprika, løk, og ost, spre utover paideigen, visp sammen egg, salt, og pepper, og en skvett fløte/melk, hell over, strø revet ost på toppen, stek videre i på 180 g i ca 20 min, sjekk om den er stivnet, bare trykk på den, den skal bare gi litt etter. server med grønn salat, og dressing.

Dessert: Frukt Cocktail med krem.

God gammeldags dessert, som vi hadde ganske ofte i min barndom. Ta det du har av frukt, og ev nøtter og del i små terninger, få med all fruktsaft også, gjerne stangselleri også, ev en boks hermetisk ananas, eller fersken oppi. Pisk krem, og server ved siden av, godt, og sunt!


#barebentes#benteembre#barebentes#mattilfamilien#hverdagsmat#

middagstips#middagstipset#middagsforslag#barnevennligmat#

#middagsplanlegger#sunnmat#skikkeligmat#hjemmelagetmat#

#matpåbordet#matblogger#matblogg#middag#familiemiddag#

#skikkeligmiddag#matinfluenser#norskblogger#nouw#norskenouwinfluesere#




Bente Anita

  • 0 visninger

Liker

Kommentarer