Middagsforslag uke 15

"Livet er for kort til å spise kjedelig mat!"

Nå er det deilig ute, våren i anmarsj, til og med her i Hemsedal!

Ukens middager er lettlagede, og ganske kjappe, du gjør det til litt som du vil, det meste kan lages fra bunnen, og du kan ta "lettvint" varianten å bruke posemat, opp til deg, jeg er slik som må lage alt fra bunnen av, tenker det er like kjapt som oftest, og når jeg uansett har i hus det jeg trenger, så lager jeg fra skrætsj.

Uansett da, denne uken er det to fiskemåltider, en suppedag, vi har Taco fredda, (13 åringen bestemte det) Gode helgemiddager, "Sausemat" som gubben sier, og Desserten over alle Desserter GELE! Elsker gele jeg da, alltid gjort, barnslig godt, og den lager jeg fra pose!

-----------------------------------------

Mandag: Pølse med potetmos, eple, og rødkålsalat.

Tirsdag: Torsk i fløtesaus med erter, og potet.

Onsdag: ertesuppe, med pølser.

Torsdag: Salat med laks, asparges, oliven, og avocado.

Fredag: Taco fredda

Lørdag: Gratinert svinekam med ananas.

Søndag: Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker, og soppsaus.

Dessert: Gele med vaniljesaus.


Mandag: Pølse med potetmos, eple, og rødkålsalat.

Pølser du liker, en rødkål, eller grønn om du ikke får tak i, 2 røde epler, poteter, eller pose potetmos.

Om du lager potetmos selv, så sett potetene på kok, strimle kålen i tynne strimler, eller riv den på råkosthjern, eple rives også, bland sammen, tilsett 2 ts sukker, eller annen søtning, en dl vann, med 1 ss 7% eddik, rør sammen og sett i kjøleskap, like før servering, siles vannet av. Lag ferdig potetmosen, og stek pølsene på medium varme. Server.

Tirsdag: Torsk i fløtesaus med erter, og potet.

Torsk, 1 boks matfløte, 2 fiskebljong terninger,sennep, salt, og pepper, lys maisenna, erter, potet.

Begynn med sausen, hell en boks fløte, og 3 dl vann, ha i 2 fiskebuljong terninger i en lav, vid gryte, varm opp til kokepunktet, spe med maizenna til sausen blir passe tykk, smak til med sennp, salt, og pepper. Kok poteter, og varm erter. Stek fiskestykkene som er saltet, og pepret lett i en panne med smør/olje, og legg de over i sausen. Server.

Onsdag: ertesuppe, med pølser.

Gule erter, 1 gulrot, løk, om du skal lage selv, ertene må bløtlegges i et døgn. Eller en pose Toro ertesuppe, pølser.

Ja, ertene må da skylles godt, og kokes til de er møre, kutt løk, gulrot, og ha i mot slutten av koketiden, du må beregne at det tar 1,5 til 2 timer. Smakes til med salt, og pepper, ha i pølsene rett før servering. Toro: følg instruksjonen på posen, du kan gjerne ha i mer grønnsaker som fks. en gulrot, purre osv, spe da med litt mer veske, ha i pølsene til slutt!Torsdag: Salat med laks, asparges, oliven, og avocado, og godt brød.

Laks nok til din familie, grønne asparges, egg, cherry tomater, avocado, ruccola salat, agurk, oliven, pepper, salt, olivenolje, godt brød.

Stek laksen i litt store porsjons biter, krydre med fks. Sitronpepper, kok eggene harde, kok aspargesen litt mør, sander med resten av ingrediensene på fat, dryss over litt havsalt, og nykvernet pepper, drisle litt god olje over til slutt, server med brød.

Fredag: Taco fredda.

Kjøttdeig av okse, svin, kylling, lam, fisk.....ta det du liker, og resten av Taco produktene du digger!

Legg hver sort for seg i en bolle, eller fat, eller bland alt sammen sammen, til en Taco salat. Bruk, lefser, skjell, chips, ja, det du og dine liker best

Lørdag: Gratinert svinekam med ananas.

Røkt svinekam nok til din familie, ananas, her bruker jeg ofte en hel fersk frukt, 2 bokser matfløte, revet ost, sennep, grønnsaker, potet.

Del den rå svinekammen i tynne skiver, del ananas i skiver, legges lagvis i en ildfast form, bland matfløten med 2-3 ss maisenna, rør inn noen teskjeer med fransk sennep, litt salt, og pepper, og hell over formen, strø ost over, gjerne en litt fyldig cheddar eller lignende. Inn i ovnen på 180 grader, ca 35-45 min. følg med så det ikke blir svidd.

Kok grønnsaker og poteter, og server!


Søndag: Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker, og soppsaus.

Kylling, enten hel, eller filet, gulerøtter, sellerirot, søtpotet, purreløk, beter, jordskokk, poteter, bruk det du liker. Champignoner, eller annen sopp, fløte/melk, sjalottløk, maisenna, salt, og pepper.

Del og rens, bein ut, kyllingen i greie serveringsstykker, gni den inn med salt, pepper, og ev. paprika, eller bruk bare Sitronpepper, kutt alle grønnsaker opp i biter, og fordel i en ovns langpanne (den største) hell over godt med olje, legg kyllingen på toppen. Den trenger nok en liten time i ovnen, på 160-175 grader. Kutt soppen fint opp, fres den i smeltet smør, med litt sjalottløk, eller annen løk. Spe med 4-5 dl fløte/melk eller vann, kok opp og spe med lys maisenna til passe tykk saus, smak til med salt, og pepper.

Dessert: Gele med vaniljesaus.

Jippi!! Yndlings dessert!

Bruker Freia sin gele, pulveret, bringebær er favoritten! Eldorado tror jeg det er har fårr en sukkerfri variant, den er også god! Må ha to bokser så det blir en liter til sammen. Lager vaniljesaus fra bunnen, av ca 7 dl melk. Her kan du bruke den ferdige vaniljesausen til Freia.

#barebentes#ukesmeny#mattilfamilien#food#

#ukesmeny#menyen#middagsforslag#middagstips#

#middagsplanlegger#middagsoppskrift#

#instafood#hjemmelaget#homecooked#

#godmatförgyllerlivet#godmat#godmiddag#

#ukesmeny#benteskjøkken#nouw#matinspiration#

#matinfluenser#matblogger#Bente Anita

  • 786 visninger

Liker

Kommentarer