Middags meny for hele Påsken 2021

🐣🐥🐣🐥🐣🐥🐣🐥🐣🐥🐣🐥🐣🐥

Godt å ha planlagt påskemiddagene i god tid, få handlet inn det jeg trenger, jeg er sånn at jeg må ha en plan på det meste, så her kommer påskemenyen , i god tid for innkjøp.

Ja da var påsken endelig her da! Til tross for Korona og et annerledes år, siden sist påske.

Vi skal feire påsken hjemme i Hemsedal, stille og rolig. Blir nok noe besøk,( innen kohorten da selvfølgelig,) i løpet av påsken.

Vi har planlagt Snøscooter kjøring, og Afterski på verandaen i strålende sol, det er hvert fall det jeg har bestilt.....! Om bestillingen min går inn, så kanskje det blir årets første uteservering, med grillede pølser, varm kakao med Marshmallows, og årets første utepils, ja hu mor gleder seg til påske!

Masse god mat å glede seg til denne påsken blir det, uansett været! Lammelår på Påskeaften da selvfølgelig, tradisjon vet du, viktig!

Desserter for alle "rød dagene" er med.

Inkludert en middag for å få brukt opp restene av lammet også. Tror menyen blir bra jeg for oss da i påsken, greit å ha menyen banket kjenner jeg, så da kan påsken bare begynne for min del.

"Livet er for kort til å spise kjedelig mat"


🥚🐔🥚🐔🥚🐔🥚🐔


Mandag: Laks med Hollandaise saus, gulrotsalat, poteter.

Tirsdag: Kyllingform, alt i ett.

Onsdag: Pasta med reker/Scampi

Skjær Torsdag: Baconsurret kjøttpudding, potetmos, erter, og gulrot.

Dessert: Tilslørte bondepiker.

Lang Fredag: Okse Ytrefilet med bakte poteter, asparges, og hjemmelaget Bernaise saus.

Dessert: Bakt ananas.

Påskeaften: Lammelår med Rosenkål og Bacon, med fløtegratinerte poteter.

Dessert: Multekrem og Krumkaker.

1. Påskedag: Ovnsbakt Torsk med Pesto og grønnsaker.

Dessert: Banansplitt.

2.Påskedag: LammegryteMandag: Laks med Hollandaise, gulrotsalat, poteter.

Laks nok til din familie, agurk, beregn 1 agurk på 3 voksne, Hollandaise, enten hjemmelaget, eller pose, poteter, dill.

Legg laksen i ildfast form, eller i langpanne, med litt vann i. Lag agurksalat: Agurk i tynne skiver, bland i en bolle eddik, og vann, med noen ss sukker i, smak deg frem, skal være sur/søtt, ha i agurken og sett kaldt, vesken siles av før servering. Sett poteter på kok. Lag Hollandaise, eller ha den ferdige i en gryte. Legg folie over fisken, og sett inn i forvarmet ovn, ca 200 grader, la stå i ca 20 min, sjekk at den er ferdig helt igjennom. Server med nykokte poteter, Agurksalat, og Hollandaise saus, dryss litt fersk Dill over.


Tirsdag: Kyllingform, alt i ett.

Kokt pasta, stekt Kyllingfilet, for kokt brokkoli, mais, rød paprika.

Kok pasta, fres kyllingbitene i en panne. Kok Brokkoli i et par minutter. Del opp paprika. Legg alt i en ovnsform, strø over salt, og pepper. Sett i for varmet ovn 175 grader, la stå i 15-20 min.

Onsdag: Pasta med reker/Scampi.

Reker, eller scampi, pasta, 2 fedd hvitløk, vårløk, paprika, rød chili.

Kok pastaen, fres vårløk, chili, hvitløk, og paprika i en gryte, om du bruker rå scampi, tilsetter du den nå, tilsett pastaen når den er kokt og silt, krydre med salt, og pepper, og helt til slutt tilsetter du rekene, eller de ferdigkokte Scampiene, server med godt brød til.

Skjær Torsdag: Baconsurret kjøttpudding med Fløtesaus, potetmos, erter, og gulrot.

Kjøttdeig ca 800g til 4 -5 personer, 2-3 ss potetmel, salt, pepper, 1 egg, vann, litt sylteagurk, poteter til potetmos, selskaps erter eller frosne erter, gulrot. Ferdig pose fløtesaus, eller hjemmelaget: Fløte, hvetemel, smør.

Ha kjøttdeigen i en bolle, tilsett salt, og pepper, elt inn, tilsett potetmel, egget, og vesken, ha i finkuttet sylteagurk. Form kjøttdeigen til et brød, legg Bacon skiver tett sammen på smurt bakepapir, legg brødet på toppen, og brett baconet rundt.

Legg i ildfast form, ha i formen noen ss med smør, /olje, og en dl vann, under stekingen heller du noe av vesken over kjøttpuddingen med en øse. Kok poteter, og mos de når de er kokt, ha i noen ss med smør, salte, og pepre, tilsett gjerne litt melk, eller fløte.

Sett formen med Kjøttpuddingen inn i varm ovn, ca 170 grader, pass på at den ikke blir brent, men trenger nok en 45-50 min i ovnen, husk å helle stekekraften over puddingen noen ganger under steking, legg over folie om du syns den blir mørk/brent, Om du lurer på om den er ferdig, stikk en strikkpinne, eller noe annet tynt inn på midten av puddingen, om det siver ut rosa veske trenger den litt til i ovnen, vesken skal være klar. Kutt gulrot i staver, kok, varm erter.

Lag Fløtesaus, enten fra pose eller: Smelt 2 ss smør i en gryte, tilsett 2 ss hvetemel, brun til de er lysebrunt, tilsett 3 dl vann, og kok opp, la det syde i 5 min, tilsett 2 dl fløte, smak til med salt, pepper, Worchestershire saus, en ss med rips gele om du har, eller 2ss med appelsin juice.

Tilslørte bondepiker:

Kremfløte, kakesmuler, eller strøbrød, eplesyltetøy (eller annet syltetøy) Pisk kremen stiv, med littegranne sukker i. Legg desserten lagvis med brødkrum, pisket krem, og eplesyltetøy i porsjons glass eller i en skål. Server.

Lang Fredag


Ytrefilet med bakte poteter, asparges, og hjemmelaget Bearnaise.

Temperer biffene. Jeg jukser litt med potetene,bruker store poteter, vasker de "koker" de i ca 6-7 min i microen , på full fres, med skallet på, legger de så på grovsalt i en form, og baker i ovnene på ca 160 grader i 40 min. Kjenn på de, de skal gi etter når du klemmer lett.

Temperer biffene, tørk av de eventuellt blod, krydre med salt, og pepper, varm opp smør i en panne, skal bøi nøttebrunt. Legg biffene i , stek 2 min, på hver side, ta biffene ut av pannen, og legg de på et brett/fat. Rens aspargesen, knekk de i stilken. Kok opp vann med salt, hod vannet kokende, aspargesen putter vi oppi rett før servering, den skal kun ha et par minutter varme.

Bernaise: 75 g smør, 1 dl kremfløte, 2 eggeplommer, 1 1/2 ss bernaiseessens(står i krydderhylla) saft av 1/2 sitron, 1/2 ts finhakket estragon, (eller 1/2 ts tørke), 1 ss kruspersille (1/2 ts tørket)

Bland alt i en kjele, og rør sammen mens sausen tykner over svak varme. Hold sausen varm i vannbad.

----------------------------------------------

Varm opp stekepannen igjen, og legg biffene i, stekes ca 1 min på hver side, også tas de ut, og la hvile 5 min. Legg aspargesen oppi vannet la koke 2 min ca.

Anrett og spis mens det er varmt :)

Bakt ananas:

hel ananas, 1 lime, 2 ss brunt sukker, 3 ss honning,4 ss revet kokos, creme fraiche, basilikum

Ananasen skrelles, deles i skiver, legg på ildfast fat, Fin riv skallet av limen, hell over saften av limen, honningen, og det brune sukkeret, strø over kokosen, og dryss over litt salt, inn i ovnen på 200 g i 20 min. Legg på en klatt creme fraiche, og litt basilikum ved servering.


Påskeaften: Lammelår med Rosenkål & Bacon, fløtegratinerte poteter.

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter: 8 poteter, 1 ts salt, 1/2 ts pepper, 3 dl fløte, 2-3 hvitløksfedd. ost.

Skjær poteter i tynne skiver, og legg i lag i smurt ildfast form, finsnitt hvitløk, og bland i sammen med fløte, og krydderier. Hell over fløten, sett hele formen inn i microe, i 10-15 min, da forkorter du steketiden, legg på ost, og sett inn i ovnen sammen med lammesteken de siste 30 min.

Lammestek, ca 2,5 kg, rosmarin, hvitløk, sal, og pepper.

Gni lammesteken inn med krydderet, lag hull i låret med en spiss kviv og stikk inn hvitløksbåter, og rosmarin i annenhvert hull ca. Legges i en langpanneog hell over 2-3 dl vann, eller øl. Settes i ovnen på 125 grader, sett inn steketermometer. Om du vil ha rotgrønnsaker med i stekepannen, kan du legge de inn rundt steken. Når termometeret viser 65 grader, er steken medium, og på 70 grader er den medium pluss, lammelåret er gjennomstekt på 75 grader. Ta steken ut når du mener din er ferdig, og pakk den inn i alu-folie og la den hvile ca 15 min før du skjærer i det.

Normal steketid for lår på ca 2,5 kg, er ca 3 timer.

Saus: Sil av kraften etter lammelåret, lag saus ved å røre inn brun Maizenna i kraften , under stadig omrøring, kok opp, og smak til med salt, og kvernet pepper, hell i litt myntegele om du har, litt fløte, eller en rødvins skvett. Rosenkålen kokes i ca 10 minutter. Hell av vannet. Sprøstek bacon, og løk i små terninger, tilsett 2 ss brunt sukker i blandingen, og skru varmen litt ned, hell rosenkålen oppi stekepanne, og stek med i noen minutter.

Multekrem.

Multer, enten syltetøy, eller frosne multer, liker du ikke , eller heller vil bruke annet syltetøy, funker det også fint. Krumkaker, fordi jeg har igjen etter julen, finn noen andre kjeks om du ikke har.

Pisk kremen, og bland i multer, server med krumkaker, eller kjeks.

1.Påskedag: Ovnsbakt Torsk med Pesto og grønnsaker.

Torsk i serveringsstykker, Pesto, Brokkoli, Paprika, Løk, sitron, Olje, Salt, og pepper, Poteter.

Kutt alle grønnsaker, og legg i en ildfast form, strø fisken med salt, og pepper, legg den på toppen av grønnsaken. Topp fisken med Pesto, og sett inn i ovnen på 170 grader, skal stå i ca 30 min. Kok poteter, og server.


2. Påskedag: Lammegryte.

De fleste har litt rester igjen av lammelåret fra påskeaften, og det er kjekt å få brukt det opp.

Det du har av kjøtt, olje til steking, 1 grønn paprika 1 løk, 1 glass TikkaMasala saus, eller en boks hermetiske tomater, 2 dl matyoghurt, eller gresk,gulrot, 65 g babyspinat. Ris.

Skjær kjøtt i strimler. Løk i tynne båter, og paprika i biter. Varm olje i en gryte, og stek raskt sammen løk, og paprika. Tilsett kjøttet, hell over glasset med Tikka Masala saus og yoghurt. Reduser varmen, og la småkoke i 5 min. Rør inn spinatblader rett før servering. Server retten med ris,

Nan brød er godt til!

Banansplitt!

Bare bananer og is, kan det bli enklere , eller bedre?? Favoritt her i huset i allefall.

Dander bare på fat, om du vil kan du jo ha på smeltet sjokolade, kakestrø, bær, syltetøy, pisket krem, Mashmallows, hakket sjokolade, Nonstop, gele topper, nøtter.....mulighetene er mange, veldig få begrensninger!


God påske til dere alle!

🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥


#barebentes#nouw#matblogger#middagsblogg#mattips#

#ukesmeny#påskemat#påske#påsken2021#

#påsken#lammelår#påskemiddager#influenser#

#påskehygge#påskegodt#familietid#matpåbordet#påskemenyen#

#benteskjøkken#ukesplan#ukesplan#

Bente Anita

  • 6 170 visninger

Liker

Kommentarer

Toril,

Nam, nam :p Dette så kjempegodt ut 😊 Synes du er kjempeflinkt til å planlegge menyene, og planlegging er nøkkelen til suksess sier de 😊

Ønsker deg en kjempefin onsdag ❤😊

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

dixierose.blogg.no
BareBentes
BareBentes,
Takk for det 😊 henger ikke sammen her i heimen uten planlegging 😊
nouw.com/barebentes
Konatilmannen
Konatilmannen,

Her var det mye godt 🤩🤩 skal prøve å lage baconsurret kjøttpudding ❤️

nouw.com/konatilmannen
BareBentes
BareBentes,
Det syns jeg du skal, det er kjempe godt faktisk. Hører med i påsken for min familie 😊
nouw.com/barebentes