Meny for 17. Mai og uke 20

"Livet er for kort til å spise dårlig mat"

Denne uken feirer vi 17.Mai med, ikke fullt så mye "Pomp & Prakt" som vi har lyst til, men her i heimen starter dagen med Champagne frokost i senga, enkelt og greit Champagne, Croissanter, Brie, Jordbær, litt spekeskinke, og druer, skikkelig god start på nasjonaldagen

(Og ingen av oss skal ut å kjøre bil i dag!)

Gode venner kommer på 17.Mai middag, som så alltid er Rømmegrøt, og spekemat. Det er meldt regn her i fjellheimen, frem til Onsdag, så ikke noe grilling før Torsdag.

Ha en fantastisk flott uke alle sammen, og Hurra for 17. Mai!!!

Mandag 17. Mai

Rømmegrøt og spekemat!

Tirsdag: Panert fisk med brokkoli, og sukkererter, og skagen røre.

Onsdag: Kylling i form.

Torsdag: Fiskepakker på grillen.

Fredag: Pizza baguette.

Lørdag: Fiskepinner med remulade og syltet rødløk i pølsebrød

Søndag: Grillet kyllingfilet og søtpotet

Dessert:Kiwi ostekake i glass.

Rømmegrøt og spekemat!

(Oppskrift fra Tine.no)

Til 4 pers. 5 del seter rømme, 2 dl hvetemel, 5 dl h melk, 1/2 ts salt. Sukker, kanel, smør, spekemat, ev. eggerøre.

La rømmen koke under lokk i ca 2 minutter. Dryss halvparten av melet i mens du rører hele tiden. Da vil det piple frem smør, dette smøret tar du av, med en spiseskje eller lignende, ha det i en skål så u kan servere det til grøten senere.

Dryss i resten av melet og rør godt, spe nå med melk under røring til grøten er jevn, og passe tykk. Smak til med salt like før servering.

Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne mer. Spe da med mer melk til passe konsistens. Server med sukker, kanel, og det varme smøret, og et fat med spekemat. Rød saft er en selvfølge!


Tips: Mange liker å servere spekemat til grøten, men sett gjerne frem forskjellig tilbehør og dryss til grøten slik at hver og en kan ta det som faller i smak. Tørkede aprikoser, nøtter, revet brunost, rosiner, likørmarinerte bær og friske bær.

Tirsdag: Panert fisk med brokkoli, og sukkererter, og skagen røre.

Kjøper ferdig Panert fisk fra Coop, flyndre denne gangen. Brokkolihode, sukker erter, kokte poteter, Skagen røre( majones, lys lodderogn, reker, sitron, dill, salt og pepper)

Kjøpte ferdig frosne fiskefileter til denne middagen, legger de på bakepapir, og inn i ovnen på anbefalt temp. Kok poteter. Kok Brokkoli, og sukkererter, 2-3 min i lettsaltet vann. Serveres med Skagen røre.

Onsdag: Kylling i form.

Kyllingfilet, brokkoli, mais, paprika, gul løk, pasta.

Kok pastaen, stek kyllingfilet i biter, sammen med løk i panne, og krydre med salt, og pepper. Kok Brokkolien, del paprika. Legg alt i en stor ildfast form, med bakepapir, eller olje i bunne grader i n, eller langpanne, her kan du putte oppi det du liker, og har lyst på. Strø eventuelt ost over om du har lyst på....blir godt! Sett i ovnen på 180 grader. 10-120min. Server!

Torsdag: Fiskepakker på grillen.

Torsk, eller Sei, gulerøtter, eller andre rotgrønnsaker, løk, ta det du liker! Smør, krydder. Salat, kokt ris, eller poteter, eller brød.

Del Aluminiumsfolie i litt store firkanter. Smør med smør midt på, eler ha på litt olje. Om du bruker rotgrønnsaker er det lurt å forkoke de litte granne, da de bruker forholdsvis lang tid i forhold til fisken. Legg på grønnsakene, og den rå fisken på toppen, krydre med salt, pepper, eller urter du liker. Ha en klatt smør, eller en klatt rømme på toppen! Pakk godt sammen , og legg pakkene på grillen, trenger nok ca 15 minutter. Server


Fredag: Pizza Baguetter.

Kjøp, eller bak baguetter, grove, eller fine. Kjøttdeig, hakket tomat, tomat pure, løk, sukker, salt, pepper, oregano, ost.

Stek kjøttdeig brun, sammen med løk, hell på hakkede tomater, og tomatpure, + litt vann, krydre, og kok sammen en 6-7 minutter. Del Baguettene i to på langs, ta ut litt av brødet i underdelen, legg fyllet i, legg over ost, og på med toppen, inn i stekeovn i 15 min på 180 g. Server med grønn salat.

Lørdag: Fiskepinner med remulade og syltet rødløk i pølsebrød

Rødløk, fiskepinner, pølsebrød litt store, grønn salat, remulade (majones, sylteagurk, sylteagurk saft, salt, og pepper, hakk agurk i små biter, og bland med resten av ingrediensene)

Lag en lake i en gryte av 2 dl vann, 1 del eddik 7%, 1 dl sukker, kok opp, ha i en liten skål, del løken i tynne skiver og legg i laken, avkjøles. Stek fisken i stekeovn på anvist tid, og temperatur. Server i pølsebrød med salat og remulade i, fisken på, og syltet løk til sist.

Søndag: Grillet kyllingfilet og søtpotet.

Kyllingfileter nok til din familie, beregne ca 200 g søtpotet pr. pers, rosenkål, Mango hel.

Del søtpotet i båter med skallet på, del mango i skiver, og tre rosenkålen på grillspyd. Pensle kyllingfiletene med olje, bbq saus, eller det du liker. Legg på søtpoteten først, når den begynner å bli sånn halvveis ferdig legger du på kyllingen, og rosenkål spydene til slutt. Server med en saus fks. en kald grillsaus.

Dessert: Kiwi ostekake i glass.

4 pers: 4 kiwi, Vanilje Kesam et beger, havregryn, eller kornblanding.

Legg Kiwi, Kesam, og korn lagvis i glass, og server!

#barebentes#nouw#norskmatblogger#matpåbordet#middagsplanlegger#middagstipset#

#middagsoppskrift#middagsforslag#ukesmeny#middagsmeny#matinfluenser#middagsinfluenser#menytips#17maimeny#17maimat#champagnefrokost#


Bente Anita

  • 462 visninger

Liker

Kommentarer

theresebraathen
theresebraathen,

Så mye godt det står på menyen din! <3 Tusen takk for mange fine oppskrifter

nouw.com/theresebraathen
MartheChristine
MartheChristine,

Høres ut som en fantastisk og god meny 😊 ha en fin langhelg og en god 17 mai når den tid kommer 😃

nouw.com/marthechristine
VeraLynn
VeraLynn,

Jeg får vann i munnen, så mye godt 🥰

nouw.com/veralynn
Toril,

Nam, nam 😍 Det var mye godt på menyen, og jeg får vann i munnen 😊

Ønsker deg en kjempefin søndag ❤😊

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

dixierose.blogg.no