Klima tull?


Klima kompensert......klimamerket....miljøavgift CO2 avgift osv. hva pokker betyr det. CO2 avtrykk......????

I statsbudsjettet for 2021 var det en post: 2 milliarder til karbonfangst og -lagring i Norge gjennom regjeringens prestisjeprosjekt «Langskip», der målet er å få på plass en full kjede for fangst og lagring av CO₂, såkalt CCS, i Norge.

Hva betyr dette, og hva er det egentlig vi bruker penger på???

Oppi hodet mitt så er jeg interessert i å bevare miljøet, å ta vare på naturen. Men når jeg ser hva dagens regjering og de styrende i dette landet, inkludert ordførere driver med da blir jeg litt i stuss kjenner jeg..... det ser ikke ut som vi tenker det samme, vi vil ikke det samme....

Jeg syns ikke at regjeringen, og statsminister Erna Solberg tar spesielt godt vare på Norge, og de resursene vi har i dette landet, når man gir store mektige aktører, og utenlandske interesser lov til å sette opp svære vindparker i den norske fjellheimen, og i havgapet vårt, nei jeg syns hun gjør en skrekkelig dårlig jobb for oss nordmenn, og Norge faktisk!

Og NVE.... hvem jobber de for?


Hva er det som skjer i Norge? Og sikkert i andre land også.
Hva er klima kompensert???? Hvorfor må mat være det? Skjønner ikke helt dette jeg.

Hvorfor er det greit at jeg kjører fly, bare jeg betaler klima avgift? Blir klima noe bedre av at jeg betaler? Blir de pengene brukt på klima, eller miljø??? Blir klima bedre av mine penger??

El biler....de forurenser mer under produksjon, før de kommer på de norske veiene, enn en diesel bil gjør under hele dens levetid....kjempe lurt! For ikke å nevne batteriene disse bilene har....hvor skal vi gjøre av alle de da etter hvert??

Piggdekk avgift....blir det mindre svevestøv om jeg betaler om jeg kjører inn i Trondheim? Går de pengene automatisk til å fjerne svevestøvet da eller?

Bare tenker, vi kilde sorterer, det er jo for miljøet?
Jeg bruker ikke plastposer på butikken, men mine egne i nylon, og ev papirposer. Men når jeg handler matvarer..... da tenker jeg inni mellom at: hvorfor må vi forbrukere styre så gæli med kildesortering?


Kjøper altså biff i butikken, som ligger på et brett av et materiale som jeg ikke vet hva er, oppå der ligger det en bleie av noe slag, så biff, dette er da vakum pakket, også har de jammen tredd en papp ting utenpå der igjen.....????
Er det mulig? Og er det virkelig nødvendig?

Burde ikke produsentene gå foran? Bare sjekk neste gang du er i butikken, hvor mye ekstra, og unødvendig emballasje som mange varer har. Vi har ikke akkurat gjort stor fremskritt der nei! Men kildesortere det er smart!

Og selvfølgelig er det sikkert det, men oppi alt da så lurere jeg på, om noe blir noe bedre av at vi gjør det....skjønner du hva jeg mener?

Når jeg var liten, så fikk vi melk i glassflasker, som ble byttet inn mot nye, vi hadde med oss egg beholdere i butikken, de var riktig nok i plast, men vi brukte de om, og om igjen. Ellers fikk vi eggene i papirpose. Det var ferskvaredisker hvor man kjøpte det meste av kjøtt, og pålegg, de pakket det inn i papir....Hvorfor må alt være pakket i plast???? Og melka har en plast helle tut, med plast skrukork..... Jeg skjønner det ikke.

Pante flasker er vel, og bra, men de er fortsatt i plast, og det er en del drikke du får kjøpt i glass flasker, men de er det ikke pant på....!

Logisk?

DAB......sier ikke noe mer om det, annet enn at jeg syns det er total galskap!

Om du har pakket opp en leke, fks. en dukke, ta Barbie, det er nesten som du må være rakett forsker for å få den hersens tingen ut av plast, papp, og små strips.....ungene må ha hjelp, for å få denne dukken fri! Er det virkelig nødvendig???

Og hvorfor selger fortsatt butikkene plast bæreposer??? Det hjelper ikke at de plutselig koster 4 kroner! Det er fortsatt plast...er det det som er klima kompensasjon???? Da er det oppi mitt hode bare noe forbasket tull!

Jeg spør alltid etter en papir pose om jeg har glemt å ta med meg handle nett, og kjenner jeg blir skikkelig provosert om butikken jeg handler i ikke har, men kun plast poser.

Alt var nok ikke bedre før, men tørr påstå at mye var akkurat det!

Vi eldre (nå er det ikke ofte jeg kaller meg sjøl eldre altså....!)blir anklaget for å være så veldig lite miljø bevisste, men vet ikke helt jeg....ser ikke så mange unge som har med seg handle nett i butikken akkurat!

Og i forbruker samfunnet, så er jeg ikke enig i at vi eldre da er værstingene!

Se bare på disse unge gale i MDG.....hvem pokker hugger ned gamle flotte trær i hovedstaden og setter ned plast palmer....????? I say no more!

Vi lever i et bruk, og kast samfunn, og det er vel fremskritt det da, skal ikke skryte på meg at jeg ikke er en del av det jeg, med min kles- og sko galskap! Men til mitt forsvar da, så kaster jeg ingenting, jeg tar vare på det som det skulle være små skatter. Og det jeg ikke lenger vil ha, enten gir jeg det bort, eller selger videre.

Var en tur på den lokale søppel dynga, der står det unge mennesker og kaster fullt brukbare møbler, sportsutstyr og bla. masse gryter og kjøkkenting, rett i containeren, ikke gamle ting, ikke ødelagte heller! Skjønner ikke noe av slikt jeg.

Men er det miljøvennlig slik samfunnet er blitt? Hjelper det at vi liksom "kjøper oss fri" med miljø avgifter?

Jeg tror ikke fem øre av det vi liksom betaler i klima kompensasjon, kommer miljøet, og naturen til gode her i Norge nemlig!


#barebentes#norskenouwbloggere##natur#norsknatur#norwegiannatur#

#miljøvennlig#personligblogg#miljø##miljøskada#naturskade#

#klima#klimakompensert#nouwinfluenser#Grønt#Bente Anita

  • 249 visninger

Liker

Kommentarer