Høye forventninger, og et Fake kvinneideal!

Ikke sammenlign deg selv med andre!

Det er ikke så smart egentlig.


Du er deg, og ingen er like.


Vi er så mye på sosiale medier, og diverse sider online. Og det dukker hele tiden opp innlegg, og bilder av perfekte kvinner.
Jeg kan ikke konkurrere med de, verken utseende, alder, eller hva det nå er de reklamerer med, og for.


Og så tenker jeg, at jeg er voksen, jeg klarer å tenke ut det, nettopp fordi jeg er voksen, og har levd en stund. Hva med de som er unge, som er mye mer lett påvirkelige enn jeg?

Og ikke for det, jeg er ikke mindre forfengelig enn at jeg tenker inni mellom at; skulle ønske jeg hadde den kroppen.

Vi kan på en måte ikke være perfekte alle sammen.
Vi kan ikke være like vakre, like slanke, like små, like lyte frie alle sammen.
Det er jo ikke slik, vi er jo forskjellige, vi har forskjellige gener, det er jo umulig at alle kan være like!

Noen er lange, og slanke, noen er lange, og fyldige, noen er lave og slanke, noen er lave og fyldige, noen er ja, det er masse varianter av hvordan en helt normal kropp er utformet!

Hva er en perfekt kropp? Er ikke en perfekt kropp en kropp som "virker"? Er ikke en perfekt kropp den du har fått utdelt? Den passer jo deg perfekt!


Men så tenker jeg også, om vi ikke ser ut som fotomodellene på disse innleggene.... hva gjør det?
Vil det si at du ikke er god nok, eller bra nok.

De aller fleste av oss får jo aksept for akkurat den vi er. Noen liker oss jo, på tross av hvordan vi ser ut... eller ikke ser ut, for noen så er vi jo faktisk helt fantastisk perfekte! Noen elsker oss selv om vi ikke ser ut som modeller.

Sannheten er vel at veldig få av oss ser ut som disse modellene, ikke modellene selv en gang, bilder er foto shoppet så de ser helt ugjenkjennelige ut.
Og er man perfekt bare fordi man ser ut som ei glatt barnerumpe, 100% uten rynker, langt hår, helst ned på rumpa, former som en ung gutt, med overdimensjonerte pupper, lepper som ei and, og sminket til ansiktet har forandret form?

Enten får vi leve med det vi har, mye man kan finpusse på ved trening , men syns ikke noe om når purunge jenter får plastikk operasjoner til konfirmant gave! At de har operert både pupper, romper, lepper, og neser før de 20 år!

Hva sier det om det samfunnet vi lever i da?

Fy fa....n! Jeg er så glad for at jeg er over femti, at det ikke var det samme presset fra sosiale medier den gangen jeg vokste opp, jeg hadde jo kommet til å bukket under med slikt press, i tillegg til alt annet jeg slet med i forhold til kroppen min.

Og hvem bestemmer egentlig hva som er den perfekte kvinnekroppen?

Menn? Vi kvinner?

Vet ikke jeg, sikkert litt begge deler.

Nå har jeg levd en stund altså, jeg har også oppi hodet mitt en forestilling om hva som er den perfekte mannekroppen, og du kan si det slik, at få, om ingen av de mennene jeg har vært sammen med har vært i nærheten av det bildet jeg hadde oppi hodet mitt!

Men jeg har nå vært gift to ganger, og datet noen utenom det....de har jo faktisk liksom passet meg også da, ellers hadde jeg vel ikke giddet!

Så vi kvinner har jo også et slags ideal inni hodet, om hvordan den perfekte mannen ser ut! Bare det at det er ikke det samme presset på menn, av en eller annen grunn!

Det er ikke så mye bilder av Gyldne vikinger, med masse hår, med muskler som er perfekt definerte, brystkasser som svulmer, gnistrende øyne med soveromsblikk, og en munn som skriker "Kyss meg"! Så når jeg ser på bildene under her av min ideal mann så er det ganske uoppnåelig for de fleste menn også...!

Hva slags forbilde er det for unge jenter, og gutter da for så vidt.
Vi må jo alle finne vår rolle, finne ut hvem vi er, du er ikke verdiløs bare fordi du ikke ser ut dom disse «plastikk damene»! Og menn er ikke verdiløse fordi de ikke ser ut som en Norrøn Gud heller! (Nå var nå akkurat det litt mitt manne ideal da... ;) )

Vi er kvinner, vi kommer i alle slags variasjoner, og vi er perfekte alle som en!

Ikke la NOEN fortelle deg, og få deg til å tro noe som helst annet!

Du er mest sannsynlig helt perfekt, med akkurat den kroppen du har!


#barebentes#norskenouw#idealkropp#kroppspress#kroppsideal#kroppspositiv#kvinnekroppen#plastikk#


Bente Anita

  • 749 visninger

Liker

Kommentarer