Gi bort Hjemmelaget Gløgg

Hyggelig å få, veldig hyggelig å lage.
Å ikke det minste vanskelig er det heller.

Finn frem gamle fine flasker, eller du kan også bruke syltetøyglass, lag flotte etiketter der du skriver innehold og oppvarmingsperioden, ev blandingsforhold da selvfølgelig.

Lag en pose med hakkede mandler, rosiner, og heng på flasken. Knyt på med et koslig bånd, en kanelstang fks.
Godt med tørkede appelsinskiver og kanelstenger også, bare et tips 🤶


Tilberedningstid 20 minutter.

Ingredienser til en liter gløgg ekstrakt:2 dl eplejuice, 4 dl solbærsaft, 4 dl vann, 1 ts malt kardemomme,1 stk hel kanel, 4 stk nellikspiker,1 dl mandler,1 dl rosiner,

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene utenom mandler og rosiner i en gryte og kok opp. Tilsett gjerne en liten skvett cognac, det gir en varmende og litt søtere gløgg. Men kan utelates om alkohol ikke er ønskelig.

Sett blandingen kaldt til neste dag. Sil bort krydderet og ha blandingen over på rene flasker. Skru på lokk.

Skriv på etiketten:

Server gløggen varm, kan tilsettes 3 dl rødvin, må da ikke koke, server gjerne med en blanding av hakkede mandler og rosiner, ev. tørket appelsin/klementin.

#hjemmelaget#barebentes#norskenouwinfluensere#gløgg#julegaver#

#influenser#


Bente Anita

Liker

Kommentarer