Går ikke like bra for alle.....

Ingen av oss er like, og det er ikke sikkert vi får det på samme måten alle sammen etter en slankeoperasjon heller.


Noen vet vi jo, får masse trøbbel, mens andre sklir greit igjennom.

Noen raser ned i vekt så det jomer etter, mens andre går det jeklig trått med.

Noen har effekt i flere år av operasjonen, mens for andre stopper effekten etter mindre enn et år.

Nå vet ikke jeg om det er stor forskjell på GBP og Sleeve, sånn i etterkant, men jeg valgte GBP fordi jeg hadde lest meg til over mange år, at det virket som de lyktes bedre i lengden, de som hadde tatt den.

Jeg er egentlig ingen stor tilhenger av disse FB gruppene for oss opererte, fordi jeg syns at de sidene oversvømmes av alle det IKKE har gått spesielt bra med.

Og dessverre da, så er det jo nettopp på disse sidene vi havner, alle vi som enda ikke er opererte også da, vi leser innlegg til øynene blir "store & våte", noen av oss blir jo livredde, og avlyser hele operasjonen basert på skrekk historier man får servert inne på disse sidene. Det burde vært noen moderatorer som lukte vekk de mest intense medlemmene, det er ikke vanskelig å lese seg til at enkelte der inne , aldri burde få uttale seg, eller kommentert. Det er tragisk! Jepp, det mener jeg ja!

Jeg tenker av og til, nå etter at jeg selv er operert, at mange burde kanskje i utgangangspunktet fått et annet tilbud. Jeg kjenner et par som aldri skjønte at man må gjennomføre en livsstilsendring før, og i alle fall etter operasjon. De har operert privat og er vel ikke igjennom opplegget som er ved offentlige sykehus. Ikke alle psyken er helt der den burde være heller, og burde kanskje vært luket ut av systemet, noen får også innvilget operasjon for å hjelpe på psyke og det er jo bra. Mange grunner for, og i mot.

Nå ja, det var en liten "utgliding!"

Men altså da, jeg er jo nå ferdig operert, det har gått over 4 måndter, jeg har gått ned 18 kilo totalt.

Og da klarer du å lese deg til at for meg går det Ikke SÅ fort, det går sakte og rolig nedover. Av og til så er det skikkelig ugreit, det er de gangene der jeg hører, og leser om andre som raser ned 12 kilo i måndten, mens jeg går ned 3-4! Men stort sett, så er jeg fornøyd med at det går rolig nedover. Det var det jeg ønsket meg før operasjonen også, må bare minne meg selv om det innimellom.

Men min operasjon var meget vellykket, jeg har ikke hatt smerter, jeg har ikke hatt problemer med spising, eller mat, hatt noen dumpinger, men stort sett av kaker....... selvforskyldt! Og arrene mine er nesten helt borte, og grodde veldig fint, bare noen små streker igjen, huden min trekker seg greit sammen den også, men vi får nå se til slutt der, jeg er flink å smøre da!

Jeg har ikke mistet mengder av hår heller etter operasjonen, litt, men ikke mye, jeg mistet i grunn ganske mye hår før operasjonen også. Jeg tar Biotin mot håravfall, gjort siden jeg kom hjem etter operasjonen.

Jeg håper effekten av min GBP varer i minst et år til, jeg er et stykke fra målet mitt enda, men jeg ser jo at jeg kommer dit, om et års tid tenker jeg, så er jeg nok der forhåpentligvis. Jeg har ikke dårlig tid, jeg vil bare at alt skal fortsette å gå bra, at jeg kan slutte med medisiner mot Kolesterol, og Blodtrykk, at jeg kan bli kvitt Søvnapn'en min, og slutte med maske på natten, at jeg får en mye bedre helse, og at jeg kanskje kan klare å lære meg å bli mer sporty......tviler på at det kommer til å skje da men.

Hater å trene, hater alt som har med trening å gjøre! men jeg har ALT utstyret som skal til da....så mulighetene er der, og undrenes tid er vel fortsatt ikke forbi!

Mat går veldig greit, jeg spiser helt normalt, men tåler ikke godt kaker nei, hadde bursdagsfeiring for svigerdatter i går, lagde Ostekake som er så godt, men neida, gikk ikke bra det! En time på sofaen med heteanfall og kvalme, så går det over det.... men jeg lærer liksom aldri! Men så tenker jeg at kaker, det kan jeg fint leve uten.

Gleder meg veldig til fortsettelsen ja, det gjør jeg!

Det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke tok denne operasjonen for mange, mange år siden.

Oppdatering etter noen timer postet innlegg.

Jeg ser mange har hengt seg opp i blogg innlegget mitt, mye negative tilbakemeldinger. Mange mener jeg ikke har skjønt « greia» , jeg skrev at jeg hater å trene.... jeg sier ikke at jeg ikke trener, for det gjør jeg, hver dag!

Mange har gått i strupen på meg fordi det bare har gått 4 mnd. Siden operasjonen min.... men jeg er jo bare overlykkelig for at det har gått bra! Hva er galt med det da?????

Atter mange har hengt seg opp i at jeg har spist kake.... tre ganger har jeg prøvd, bitteliten flis... og det gikk ikke bra. Så da er jeg ferdig med det. Man må nesten få prøve, og feile i etterkant av denne operasjonen, det må i alle fall jeg!

Å NEI effekten varer ikke i to år for ALLE som blir operert!

Jeg er utdannet kokk, og jeg har en ukentlig meny, her på bloggen min, jeg elsker å lage god mat! Jeg forandrer jo ikke personlighet fordi jeg er slanke operert, jeg har stor glede av å lage mat til min familie, venner og slikt! Men ei mener den er så usunn, menyen altså, at jeg er opphengt i mat, og kaker.....men jeg spiser jo helt vanlig mat, i mini porsjoner.....og lager sunn, og god middag til familien min hver dag!

Jeg har ikke satt meg på min «høye hest» som ei sier, jeg forteller min historie....MIN! Og jeg er fullstendig klar over at ting kan forandre seg etter en stund. Jeg har ventet i over 3 år på denne operasjonen, jeg har lest alt! Jeg kjenner mange som har operert, så jeg er godt forberedt.

Å nei, jeg er ikke uvitende, jeg vurderte denne i 3-4 år før jeg kom inn i systemet, og ventet på operasjon i 3 år i tillegg!

Jeg er 56 år gammel, som sagt utdannet kokk, jeg kan mat, jeg kan kalorier, dietter, kosthold, Å slanket meg har jeg gjort hele voksen livet!!!

Jeg kjenner også mange som sier at en del av innleggene på disse FB sidene, kan skremme mange fra operasjon, og det syns jeg er trist.

Dere må være klar over at dette er mine meninger, min historie, min blogg, og mitt liv! Om du ikke er enig, så er du i din fulle rett til det, men du trenger ikke inn her å lese

De aller fleste som tar slankeoperasjoner i Norge, går det veldig fint med, også etter lang tid. Det er ikke normalen at det går dårlig faktisk!

Jeg vet at veldig mange av de det har gått bra for, ikke lenger er på disse FB sidene pga all negativitet, det fikk jeg jammen føle på nå i dag!

Jeg har fått masse private meldinger i dag fra mennesker som ikke turte legge inn kommentar på FB gruppen! Siden jeg fikk så mye pes.....Vi snakker 57 stk. bare hit til i dag!

Så da var nok jeg ferdig der inne også!

#barebentes#norskenouw#nouwblogger#influenser

#gbpoperasjon#gbp#gbpupdate#gastricsleeve#sleeve#slankeoperasjon#

#slankeblogg#vektnedgang#vektoppdatering#slanking#gastricbypass#

#gastricbypasssurgery#tønsbergsykehus#vellykket#glad#fornøydBente Anita

  • 2 491 visninger

Liker

Kommentarer

KariMaritas
KariMaritas,
Du har rett i at det ikke alle som burde få denne operasjonen. Mange som blir slankeopererte er nok sukkeravhengige, og det går det ikke å operere bort. Derfor er det også mange som legger på seg igjen etter noen år også, fordi de har en sukkeravhengighet og ikke har løst det virkelige problemet.
nouw.com/karimaritas
BareBentes
BareBentes,
Det har du nok mye rett i ja tenker jeg, dessverre for de da, det er magesekken de opererer, ikke hode. 😉
nouw.com/barebentes
Konatilmannen
Konatilmannen,

Jeg kan ikke så mye om dette bare for å ha det sagt 🙂 jeg kjenner en del som har blitt slankeopperert og dem har rast ned i kilo. Men dem har rast like fort oppi igjen . Noen av dem er større en det dem var før opperasjon.

Jeg har som sagt ikke peiling . Men jeg tror det er mye mer heldig å gå litt ner i vekt om gangen slik som du ,da er det kanskje lettere å holde vekta om du skjønner hva jeg mener 🙂

Jeg heier uansett på deg🤩jeg synes du er tøff !!

nouw.com/konatilmannen
BareBentes
BareBentes,

Ja jeg mener jo også det da. Takk for «heiing» jeg trenger det 🥰

nouw.com/barebentes
Gunda
,

I det private er det nok mange som opereres før de er mentalt klare til det.

Husker selv jeg hadde noen platåer, hvor vekta stod stille ganske lenge. Syns du har flott vektnedgang, lykke til videre!

BareBentes
BareBentes,

Ja jeg tror også det, virker som de ikke skjønner at man må legge om livsstilen totalt. Takk for gode ønsker 🥰

nouw.com/barebentes
VeraLynn
VeraLynn,

Jeg tror det beste etter en sånn operasjon er at man går sakte men sikkert nedover i vekt, på den måten får kroppen og ikke minst huden en sjanse til å trekke seg sammen også. Nå er ikke jeg noe ekspert på dette, men jeg har lagt merke til at enkelte ikke klarer å få hode på plass både før og etter operasjonen. Man må ville legge om kosthold og livsstil, og ikke tro at en operasjon løser alt og så kan man bare spise alle de usunne tingene uten at man legger på seg igjen....

nouw.com/veralynn
BareBentes
BareBentes,

Ja, nei slik er det ko ikke, man må legge om totalt. Men det er jo de som også legger på seg igjen da. En av de vil ikke jeg være! 😊

nouw.com/barebentes
Toril,

Kjempeflott at du forteller om dette, og jeg kjenner 5 stk som har tatt slankeoperasjon. 2 av dem raste ned i vekt, men de gikk fort opp igjen.

Da jeg holdt på med min livsstilsendring var det flere ganger når jeg følte det buttet i mot at jeg spurte fastlegen om jeg kunne bli henvist til slankeoperasjon., men fastlegen trodde på at jeg kom til å klare vektnedgangen på egen hånd.

Uansett slankeoperasjon eller ikke må man holde hodet på plass. Jeg har nådd vektmålet mitt, og vel så det. Til sommeren har jeg vært stabil på vekta i 2 år, og det er jeg kjempefornøyd med 😊

Ikke bare bare med en slik operasjon.

Lykke til videre ❤😊

Ønsker deg en kjempefin torsdag ❤😊

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

dixierose.blogg.no
BareBentes
BareBentes,
Best når man klarer det selv selvfølgelig. Jeg klarte ikke å holde vekten etter alle mine vektnedganger, å jeg har slitt i hele mitt voksen liv, nå er jeg 56 år gammel, og orket ikke mer bare. Ha en flott dag fortsatt ♥️
nouw.com/barebentes
Trine
,

Hei. Jeg tenker at 18kg på 4 måneder er en super nedgang og IKKE en sakte nedgang. Det tilsvarer jo faktisk over 50kg på ett år. Ja noen raser ned noen sinnsyke tall , men jeg tror at de alle fleste nok ligger nærmere dine tall. Blir fort litt feil at kanskje de med mindre tall enn det som også er normalt føler seg for lite "flinke". Ser på flere slike sider at mange som går helt fint ned 4-5kg i måneden mener det er alt for lite enten de er på medisiner eller er operert. Lykke til videre.