Flau & Forbannet!

Dette er galskap det!

Jeg har gått å trodd at vindkraft, og vindmøller var bra....ja, nå vet jeg bedre!

Godt man kan ombestemme seg!

Siden i vår har jeg prøvd å lest meg opp på vindkraft, (som jeg trodde var kjempe bra ) og konsekvensene for norsk natur er SÅ mye større enn det jeg hadde trodd.

Meldte meg inn i FB gruppen: Nei til vindindustri, MYE nyttig å lese der!

Gå inn der så ser du! : Trykk her!

Les deg opp! Finn ut hva du mener, etter at du har fått informasjonen som faktisk er tilgjengelig!

Tenk ut at din mening teller, du er med å bestemmer!

Vi alle kan være med å bestemme hvordan Norge, vår natur skal være, og se ut i fremtiden!!!

Det skal ikke sitte noen "Høye på seg sjæl & EU mennesker" på stortinget, å overkjøre det norske folket!!!! Det har vi faktisk IKKE råd til!

Vindmøller produserer strøm, såkalt fornybar energi, men klima-, natur,. og miljøvennlige er de IKKE!

Vindkraft ødelegger natur, og miljø!

Det ødelegger dyreliv, fugleliv, livet til havs. Det ødelegger mest sannsynlig livet til veldig mye folk som også lever i nærheten av disse "Vind-parkene" også.

Det ødelegger selve grunnlaget av vår eksistens!

Det planlegges vind industri til havs også, altså i de norske havene!

Lånte dette innlegget fra siden, skrevet av Atle Meslo.

Før var jeg stolt av Norge som flere ganger h.ar blitt fremhevet som verdens vakreste land. Det er jeg ikke lengre. Jeg er flau over at norske politikere fritt kan ture frem å rasere det vakreste vi har.. Jeg er flau over at politikerne som skal kjempe for landets beste har utviklet seg til å bli iskalde kyniske nikkedukker for utenlandsk makt og driter 100 null i sine velgere. Jeg er flau over at våre folkevalgte står fram med blanke øyne i media å kaller folket som tør å si fra for ekstremister. Jeg er flau over vår statsminister som framstår som isdronningen selv der hun ikke nevner vindkraft med ett ord, taushet er gull, det er grønt skifte, ikke bry dere med disse undermenneskene som våger å protestere. Jeg er flau over at urbefolkningen vår, samene skal få sitt livsgrunnlag og beiterettigheter rasert og bli økonomisk knust av utenlandsk storkapital uten at regjeringen løfter en finger! Faen ta Norge, jeg er flau over å kalle meg nordmann med en regjering som sløser penger som fulle sjømenn i alskens tullete prosjekter... Alt unntatt sine egne!!

Jeg ble svar skyldig i går da en australsk venn av meg sendte meg en melding der han spør: hva i alle dager er det dere gjør med det vakre landet deres? Hva skal jeg svare? Jo det har regjeringen bestemt? Nei pokker heller, kjemp for det du har kjært er det noe som heter.. DET har as Norge glemt ☹️ det er makt og penger som står i hodet på de.. Hos meg står det ett ord igjen : politikerforakt... Jeg er flau.."

Jeg er også Flau!

Jeg hadde IKKE likt at naturen rundt om kring i Hallingdal hadde blitt rasert!

Jeg hadde ikke satt pris på at mine lokalpolitikere syntes det var greit at jeg skulle leve med støyen fra vindturbiner som lager skadelig støy 24/7, for det gjør de!

Jeg hadde ikke drømt om at Erna &Co overkjørte alt, og alle i disse sakene, mennesker fortviler rundt i hele Norge, de rekker ikke frem med verken demonstrasjoner, klager, rettsaker , i mens så raseres norsk natur for all fremtid!

Store områder med enestående natur, raseres, det settes om vindmøller som IKKE er resirkulerbare....disse har en levetid på MAX 30 år....hva gjør vi med de etterpå????

Og det verste av alt....det er ikke FOR Norge, det er IKKE norske interesser som står bak, det er utenlandske firmaer som skal gjøre seg rike på at Norge, og vår natur skal ødelegges!!! Og det er ikke tull en gang!

På toppen av det hele da, så har FN har besluttet at tiåret vi nettopp har startet på, skal være FN's tiår for naturrestaurering.....

Målet er at 15 prosent av verdens ødelagte natur skal restaureres innen 2030.»

Kanskje dumt å tillate å ødelegge den først da?

Jeg tror det er ytterst lurt av alle å lese seg opp på vindkraft, og det den faktisk gjør med naturen, miljøet, klima, og fremtiden i Norge.

Det kommer et valg til neste år, sånn at dere husker det.....det er lurt å finne ut av hva partiet ditt mener, og står for i denne saken. Jeg stemmer gudskjelov på et parti som det ser ut som er i mot vindkraft i Norge, og rasering av norsk natur!

Og skulle de ombestemme seg før valget, ja da skal jeg jammen ombestemme meg om hvem jeg skal stemme på jeg også!

VISSTE DU DETTE???

§ Vet du at begrepet "Vindkraft-Park" skjønnmaler et område der tidligere urørt natur består nå av fundamenter, vindturbiner, utsprengt fjell, milevis med anleggsveier, "stålbolter", armeringsjern, betong, plattformer for kraner, kabelgrøfter, trafostasjoner etc. Begrepet "Vindkraft-INDUSTRIOMRÅDE" er vel mer dekkende?

§ Vet du at fundamentet til en 125 meter høy vindturbin krever ei utsprengt grop i fjellet på cirka 3*3*2,5 meter. Turbinen forankres med 50 stk. «stålbolter», hver med en omkrets på 6,4 cm og med en lengde på 12 meter. Sammen med oppstillingsplass for krana går det med rundt 50 kubikkmeter betong, ca. 7 betongbiler på 50 km lange anleggsveier.

§ Vet du at det nå produseres kjempeturbiner med en høyde på 260 meter, tilsvarende 2,6 fotballbaner på høykant, med 107 meter lange rotorblader. Turbinen skal produsere 67 GWh. For å dekke 10 PROMILLE av Norges kraftforbruk i et år kreves det 21 slike monsterturbiner. Hvor og hvordan vil du plassere dem?

§ Vet du at en vindturbin har en kapasitetsfaktor på 0,3 som betyr at det kun er mulig å ta ut maks 30 prosent av vindens energi, differansen mellom vindhastigheten før og etter passering (jmf. Betz's lov). Energiomsetningen fra turbinens mekaniske energi til generatorens elektriske energi er på maks 40 prosent (virkningsgraden).

§ Vet du at en vindturbin må skiftes ut ved en alder på 20 år. Den er laget av en type komposittmateriale som ikke lar seg resirkulere, hvilket betyr et stort avfallsproblem. For å kunne avgi maks elektrisk energi må turbinen være i drift 2628 timer i året (24*365*0,3) med en vindstyrke på 14 m/s, liten kuling.

§ Vet du at stadig flere forskere advarer mot hvilke enorme mengder stål, betong og sjeldne mineraler som inngår i produksjonen av en vindturbin, hvilket krever mye energi med tilhørende utslipp av klimagasser. Ja visst er det lov å spørre om en vindturbin er i stand til å kunne produsere mer energi enn det som går med for å lage den? Kanskje vindkraft egentlig er næringspolitikk, men flagges som klimapolitikk?

Kilder: NORWEA + Energiteknikk.net + TU + NVE + forskning.no + Statkraft + snl.no +Bente Anita

  • 3 317 visninger

Liker

Kommentarer

Bjørnar Dragnes
,

Les "bestefars klimasannheter" om vindmøller, fugledrap og insektsdød.

Related posts