7 måneders oppdatering slankeoperasjon!

Ja, da er det i dag nøyaktig 7 mnd. siden min Gastric By Pass operasjon, på Tønsberg Sykehus.

Den 8/12-20 kom jeg skjelvende inn dørene på operasjons avdelingen kl. 08.00, ble operert kl. 14.30, kan tro jeg hadde giret meg opp, og ordnet oppi hodet mitt i de timene i mellom der.

Var helt klar for operasjon, livredd for narkosen, grudde meg til masse smerter, og vondter, var sikker på jeg ikke kom levende ut av det!

Narkosen merket jeg ingenting til, ble bare borte, våknet opp igjen....i live!

Litt luftsmerter, 5 knøttsmå sår på magen, masse smertestillende, ingen vondter, verken da, eller etterpå.

Jeg har ikke hatt en eneste plage, eller noe som helst vondt, noen gang etter operasjon. Ja jeg vet jeg har vært heldig, og det er jeg evig takknemlig for også.

Og ja da, jeg vet det kan komme noen plager, eller annet etter hvert. Og ja, jeg vet at 7 mnd ikke er så lang tid. Men det er jo lov å håpe at det skal fortsette som nå.

Og jeg er ikke sånn at jeg går ut i fra at det verste som kan skje, kommer til å måtte skje med meg. Jeg er positiv.

Det har gått så mye bedre, og vært så mye enklere enn jeg trodde det skulle bli.

Og denne tiden har gått så fort! Og jeg er så glad , og knall fornøyd med alt, operasjonen, vektnedgang, helse, ja med alt!

Dere lurer sikkert på hvor mye jeg har gått ned til nå.....det er liksom det alle spør om!

Joda, jeg har gått ned 29 kilo!

Jepp, nesten 30 kilo på 7 mnd, er ikke mer enn 4,2 kilo i måneden i gjennomsnitt egentlig, så det er helt greit. Jeg har liksom ikke rast ned, det går sakte, og rolig. Var nå det jeg hadde håpet på også.

Jeg får også stadig vekk høre,:

* Du kan da ikke gå ned mere nå!!! (JO, jeg KAN det!)

*Hvor tynn skal du egentlig bli da???? (Til jeg har normal BMI:::::!)

*Du blir jo bare skinn, og bein! (Hadde vært moro for meg det, det har jeg aldri hatt før... ;) )

*Nå er du liksom ikke den jeg kjenner lenger..... (Jo, jeg er fortsatt den samme Bente jeg....men har du forandret deg, og din innstilling til meg???)

* Det er ikke så fint å være skinnmager heller....! (Nei, men så er det ikke målet mitt heller!)

*Nå syns jeg ikke du er fin lenger....(Var det fint med valker, og digre pupper da....?)

Osv osv osv osv

Vet dere hva, jeg har ikke tatt denne operasjonen for å gå ned 12 kilo liksom!

Jeg er fortsatt overvektig, i følge Bmi, jeg skal fortsatt gå ned det kroppen min trenger for å bli helt frisk, og fri for sykdommer.

Hadde du vært fornøyd, du som er slank, og frisk, som sikkert alltid har vært slank, hadde du vært fornøyd med min kropp???? Nei, tenkte meg det!

Jeg spiser fortsatt det jeg har lyst på, det meste går veldig greit. Klart det er en del jeg tåler bedre enn andre ting, men stort sett ingenting jeg ikke kan spise.

Det er fortsatt veldig søte greier, som kaker fks. jeg ikke gidder prøve lenger, det går ikke bra. Gjærbakst går bra, men hva klarer jeg da, eller har plass til....... ei 1/2 lita bolle liksom!

Vi har akkurat vært på 14 dagers bobilferie, med mye grilling, mye pølser på Shell, mye is, og mye snacks på kveldene, men jeg har da klart å gått ned 2,5 kg på denne ferien jeg da, ikke hatt så mye plass til mat egentlig.

Sliti litt med litt "sur" mage, (selv om jeg ikke har magesekk, så går det an ja) sikkert fordi jeg drikker en del kaffe... så spist en del syredempende tabletter, og da kom jammen magen i gang også gitt!

Merker det virkelig på klærne mine da, snart ikke noe som er passe, (som i for stort) har ikke veid så lite i løpet av hele mitt voksne liv jeg. Og ikke hatt mindre bh størrelse heller faktisk.

Også var det det her med hud da, merker jo at det er litt slapt her, og der ja, men jeg smører, og smører. Puppene minsker fortest, nesten ikke pupper igjen (klager mannen da!) også stumpen da 🤣🤣🤣 Litt "grevinne heng" på overarmer, så kanskje jeg skulle gjort alvor av å begynne å trene litt......får se da vet du!

Og det er klart at det tar litt tid også det der, for hud å trekke seg sammen, men tid, det har jeg massevis av!

Går det ikke sammen nok til at jeg føler det er greit, så tar jeg en operasjon, og får strammet opp både her, og der! Må nå gå minst to år da, før du får innvilget det, men skal se det blir både puppeløft, mageplastikk, og armer til slutt.

Har mistet litt hår, ikke så mye egentlig, aldri hatt noen tykk løvemake uansett. Kroppen bruker jo alt den får inn på å opprettholde livsviktige funksjoner, så da blir hår og negler taperne. Men igjen da, så spiser jeg Heste vitaminer, (jada, Biotin for hest,) så det har vel gjort at det ikke har blitt så voldsomt med hårtap.

Ikke så komfortabel, med å legge ut bilder egentlig, men skitt au!

Det er jo meg selv bare, og min kropp, en helt vanlig kvinne kropp, med masse feil, og mangler, full med strekkmerker, og arr. Jeg er 57 år gammel snart, så det er ingen ungpike kropp, men en kropp som har levd, født barn, og den er min, den fungerer utmerket, og har alltid gjort det. Jeg trives godt med den jeg.

Og min kropp i dag er, faktisk helt ok, den er en str. 40/42, så ikke noe unormalt. Oppi hodet mitt er den jo fortsatt "litt for mye", men jeg ser jo også selv da, at den er mindre, når hadde jeg str. 31 i dongeri bukse sist da.....aldri! Så må jobbe litt med dette hodet mitt da.

Jeg er stolt over å ha gått ned såpass mye i vekt jeg, selv om det måtte en Gbp operasjon til da. Jeg har slanket meg, og kroppen min hele livet, i alle fall siden jeg var 13.

Jeg vet at den kommer til å minske flere kilo enda, og der det stopper opp, der stopper det.( Er uansett veldig, veldig fornøyd, og glad for at jeg tok denne operasjonen.) Jeg vet også, at jeg må passe på vekta mi resten av livet også. Det er mange som legger på seg igjen etter en slankeoperasjon også.

Men denne gangen skal IKKE jeg opp i vekt igjen nemlig!

Slik det er nå da, så er ikke det mulig heller, har ikke mer plass i «minimagen» enn til Max 2 dl fortsatt, og det håper jeg varer alltid.

Så er det noen av mine lesere som vurdere slankeoperasjon, så bare GJØR DET!!!!

Kan kontaktes på melding jeg, om det er noe du har lyst å spørre om, eller lurer på, eller bare trenger litt moralsk støtte.


#benteembre#gastricbypass#gastricbypasssurgery#gastricsleeve#slankeoperasjon#

#slankeoperert#slanking#overvekt#overvektig#norskblogger#norskenouw#

#norskenouwinfluensere#Bente Anita

  • 807 visninger

Liker

Kommentarer

Vibecke
,

Hei Bente.
Jeg begynte å følge deg på Facebook for kort tid siden, og det var maten og menyene dine som lokket meg inn.Så jeg var ikke klar over at du hadde gjennomgått GBP. Men så flott å lese om, jeg er så glad for å høre at det har gått så bra. Jeg har selv tatt beslutningen om å gjøre det samme, og har ventet i vinter og vår på vurderingstime hos lege ved SSOV i Tønsberg, og har endelig fått time i august. Så jeg må jo fortsatt være tålmodig, det blir nok litt venting før selve operasjonen også. Men jeg gleder meg stort til å få det gjennomført. Så derfor var det ekstra motiverende og fint å lese dette innlegget. Håper å høre mer om hvordan det går fremover også. Kunne forresten kjenne meg igjen i de kommentarene fra folk som du skriver om fra tidligere vektnedgang, og jeg forundrer meg stadig over hva folk får seg til å si. Kan de ikke bare gledes seg på andres vegne, og har de ikke noe positivt å melde, så er det bedre å ikke melde noe som helst. Stå på videre, det er jo du som bestemmer målet, og du ser jo helt smashing ut!!
Stor klem fra Vibecke

BareBentes
BareBentes,

Hei Vibecke 😊

Så koslig å høre. Ja jeg har fortsatt menyer, og det skal jeg fortsette med også, bare en liten sommer pause. Jeg er jo utdannet kokk, så mat interessen vil alltid være er, uavhengig av at jeg er slankeoperert. Må jo spise, og "Livet er for kort til å spise dårlig mat!"

Så bra du har tatt valget om operasjon, og på Tønsberg sykehus er du i gode hender, der jeg er operert også. Det tar tid, ja. men det er betryggende at de er så nøye også på en måte, det kunne gått fortere, men de mener visst vi "kjukkaser" trenger goooood tid før en operasjon! Jeg var klar til operasjon med en gang jeg, etter å ha vurdert, i mange år. Var jo inne for 4 år siden også, men ombestemte meg ( pysete) men så da høsten 2019 bestemte jeg meg for at jeg skulle! Så kom jo Corona......skulle vært operert i April 2020, men til slutt da så fikk jeg den. Og det vil du få også, bare å glede seg. det går så bra!

Du må bare kontakte meg på FB om det er noe du trenger å prate om, eller spørre om <3

Klemmer fra bente.

nouw.com/barebentes