Fonus

På alla helgons dag tänker vi på de människor som inte längre finns med oss. Att tända ett ljus och minnas tillsammans kan vara en fin stund, även för barnen. Vi vill gärna uppmuntra till att ta med barnen till kyrkogården och berätta om mormor, farfar eller den ni är där för att minnas. Låt dem tända ett ljus.

Många tänker att de vill skydda barn från allt som kan verka sorgligt eller skrämmande, som döden. Men det är bra att komma ihåg att döden finns överallt i vår omgivning – på löpsedlar, i filmer och dataspel. Att inte prata om döden kan göra den mera skrämmande. Det är viktigt att inte lämna barn ensamma med sina funderingar.

Ett sätt att starta samtal om det som är svårt är att läsa tillsammans. Därför delar vi ut en helt ny barnbok som gestaltar hur sorg och saknad kan upplevas ur ett barns perspektiv. Boken heter Stig och är skriven av Annica Hedin och illustrerad av Per Gustavsson.

Håll minnet levande. Välkommen in och hämta ett ljus och en barnbok till alla helgons dag. Ta del av kampanjen Håll minnet levande här: https://www.fonus.se/hallminnetlevande


Gillar

Kommentarer